Ekonomi KOBİ’lere ücretsiz e-ihracat eğitimi

KOBİ’lere ücretsiz e-ihracat eğitimi

09.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki KOBİ’leri e-ihracatla dünyaya açmak için düğmeye basıldı. BiTıklaİhracat Programı, Ticaret Bakanlığı ve TOBB destekleri ile Amazon Türkiye, TOBB ETÜ, PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle hayata geçirildi. Program, e-ihracat yapan veya yapmayı planlayan KOBİ’ler, girişimciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak. ‘BiTıklaİhracat’ın, çok yönlü ve çok paydaşlı bir eğitim ve danışmanlık programı olduğu anlatıldı.

KOBİ’lere ücretsiz e-ihracat eğitimi

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, KOBİ’lere desteğin Amazon’un tüm dünyadaki faaliyetlerinin temel bir parçasını oluşturduğunu kaydetti. Marriott, “Dünya çapında Amazon’da satılan ürünlerin yarısından fazlası KOBİ’lerden oluşan satış ortaklarımıza ait. Türkiye’de de KOBİ’leri desteklemeye devam ediyoruz. Türkiye’deki KOBİ satış ortaklarımızın sayısı yüzde 50 artarak 25 binin üzerine çıktı. Amazon üzerinden satış yapan Türk KOBİ’ler, bugüne kadar Türkiye’de 35 binden fazla kişiye istihdam sağladı. BiTıklaİhracat Programı’mızla Türkiye’deki KOBİ’lerin e-ihracat alanında da güçlenmesini destekliyoruz. Türkiye’deki KOBİ ve girişimcilerin başarılarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gücüne güç katacak

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran da ihracatın dünya ekonomilerinin itici gücü haline geldiği belirterek, “Girişimcimizin rekabet gücünü ve ihracatımızı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığı destekleri ile Amazon öncülüğünde başlattığımız BiTiklaİhracat Programı da girişimcimizin gücüne güç katarak onları e-ihracata yönlendirme amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızdan bir tanesi” diye konuştu.