Ekonomi KOÇ GLOBAL DEV OLACAK

KOÇ GLOBAL DEV OLACAK

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mustafa Koç’un vefatının ardından gerçekleştirilen ilk Koç Holding Olağan Genel Kurulu’nda, “Onun görüşleri, bakış açısı ve getirdiği dinamizm ile Koç Holding’i milletler arası bir yapıdan, global bir dünya şirketine taşıyacağız” mesajı verildi

KOÇ GLOBAL DEV OLACAK

Koç Holding, 52. Olağan Genel Kurulu’nda global bir dünya şirketi olma hedefini gündemine aldı. Nakkaştepe’de dün gerçekleştirilen Genel Kurul, Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un anılması ile başladı. 2015 yılı Faaliyet Raporu’ndaki anma mesajında şunlar kaydedildi:
“Vizyonu, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan Mustafa Koç, Ülkemizin geleceğine her zaman yürekten inandı.
Hakiki bir halk adamıydı. Küresel bakış açısı, kararlılığı, değerleri ve iş ahlakı ile de ilham kaynağı oldu. Bundan sonra, onun görüşleri, geniş bakış açısı ve getirdiği dinamizm ile, biz de Koç Holding’i milletlerarası bir yapıdan, global bir dünya şirketine taşıyacağız.”

12 milyar $ yatırım
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un Başkanlık ettiği Genel Kurul Toplantısı, Şeref Başkanı Rahmi Koç’un 2015 yılına ilişkin değerlendirmelerinin aktarılması ile devam etti.
Rahmi Koç, “Kısa süre önce oğlum Mustafa Koç‘un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. Onun ardından yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu. Bu benzersiz dayanışmadan dolayı ailem ve şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Geçtiğimiz yıl gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada yaşanan büyük hareketliliklere dikkat çeken Koç şöyle devam etti:
“Yurt içinde seçimlerin yenilenmesi ve terör olayları çalkantılı bir sürece yol açarken dünyadaki gelişmelerde de bir durulma olmadı.
Bütün bu gelişmeler karşısında 90 yıllık tecrübemizin desteğiyle ve aldığımız tedbirlerle Koç Holding olarak geçtiğimiz yılı oldukça başarılı bir performansla geride bıraktık. Yatırımlarımıza ara vermeksizin devam ettik. Son 4 yılda toplam 12 milyar dolar kombine yatırımla ülkemiz ve topluluğumuz için yüksek katma değer yaratacak önemli projeleri hayata geçirdik.”

Haberin Devamı

Mustafa Koç’un son değerlendirmesi
Genel Kurul Toplantısı’nda Mustafa Koç’un vefatından önce kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı. Mustafa Koç son değerlendirmesinde şu ifadelere yer vermişti:
“Geride bıraktığımız yıl tüm dünyada, geleceğimizi şekillendirecek birçok politik, ekonomik ve toplumsal gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler, küresel piyasalarda risk algısını değiştirirken, politikada yeni söylemler oluşturdu, toplumsal alanda ise barışın önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Koç Topluluğu’na baktığımızda ise, 2015 başarılarımızı devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı günümüz küresel iş dünyasında, Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmayı, istikrarlı büyümeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı sürdürdük. Sürdürülebilir büyüme sağlayabilmek ve her türlü dalgalanmayı başarılı bir şekilde yönetebilmek için yönetim kalitemize ve risk yönetim sistemlerimize özel önem vermeye devam ettik. Bundan sonraki hayalimiz ise uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek; yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurt dışına taşımak ve portföyümüzü küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek. Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

Güçlü performans
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da 2015 yılında tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen Koç Topluluğu’nun güçlü bir performans sergilediğini anlatarak, “Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin sürdürülebilir rekabetçiliği açısından en çok önem verdiğimiz konulardan biri teknoloji gücümüz. Bu hedefle, hız kesmeyen teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeyi ve iş süreçlerimizi yenilemeyi sürdürdük. Bu yıl da, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki liderliğimizi perçinledik. Koç Topluluğu olarak önümüzdeki dönemlerde küresel vizyonumuz çerçevesinde uluslararası faaliyetlerimizi güçlendirmeye, yeni teknolojiler ve iş modelleri ile hep bir adım önde olmaya, üstün nitelikli ürünler ve hizmetlerle tüketicilerimiz için değer yaratmaya ve pazar liderliklerimizi perçinlemeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Caroline Koç yönetim kurulunda
Koç Holding yönetimine Caroline Koç ve İpek Kıraç da girdi. 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
“Şeref Başkanı Rahmi Koç; Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç; Başkan Vekili Ali Koç; Yönetim Kurulu Üyeleri Semahat Arsel, Temel Atay, Bülent Bulgurlu, Caroline Koç, İpek Kıraç, Levent Çakıroğlu, John McArthur, Heinrich Pierer ve Peter Denis Sutherland; Bağımsız Üyeler Kwok King Victor Fung, Muharrem Hilmi Kayhan, Kutsan Çelebican, Mustafa Kemal Olgaç, Jacques Albert Nasser ve Anne Lauvergeon.”