Ekonomi Komşu Fırın’ın gözü çevre ülkelere kaydı

Komşu Fırın’ın gözü çevre ülkelere kaydı

26.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bünyesinde Komşu Fırın ve Uno markalarını barındıran Doruk Group, yurtdışına açılmaya hazırlanıyor

Komşu Fırın’ın gözü çevre ülkelere kaydı

Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, “Rusya’nın Krasnodar bölgesinde un fabrikası kuracağız. Arazi anlaşması bitmek üzere. Bölgede bir de maya fabrikası kurulacak. Afrika’da ilk yurt dışı dağıtım merkezimiz Gana olacak. Gelecek 10 yılda faaliyet alanlarını Karadeniz merkezli Doğu Avrupa, CIS, Ortadoğu, Asya ve Afrika’yı kapsayacak” dedi.
39 yıldır çeşitli adlar altında faaliyet gösterdikleri şirketleri Doruk Group Holding altında topladıklarını belirteren Gencer, Uno ve Komşu Fırın’ın yanı sıra yeni markalar çıkarmak istediklerini söyledi.

Hedefi 5 milyar dolar
Yıl sonunda 1 milyar lira, 2020’de ise 5 milyar dolar ciro hedeflediklerini anlatan Gencer, Komşu Fırın markalarıyla ilgili olarak “Bu yıl 10 milyon dolar yatırım yapıp, 35 yeni Komşu Fırın açacağız. 3 yıla kalmaz Komşu Fırın’ı başta Doğu Avrupa olmak üzere Rusya veya Ortadoğu’ya taşıyacak” dedi. Dubai, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi pazarlara dondurulmuş unlu mamül ihraç ettiklerini anlatan Gencer, ihracatı artırmak için Türkiye’de yeni bir tesisi gelecek yıl devreye alacaklarını belirterek, “İspanyol europastry’nin de ya know-how’undan yararlanacağız ya da azınlık hisse vereceğiz, karar vermedik” dedi.