Ekonomi Kontörden TL'ye geçişte zam yapıldı iddialarına GSM firmaları ne diyor?

Kontörden TL'ye geçişte zam yapıldı iddialarına GSM firmaları ne diyor?

25.04.2010 - 13:14 | Son Güncellenme:

Kontörlüden TL'ye geçişte zam yapıldığına dair iddialara üç GSM firmasından da açıklama yapıldı.

Kontörden TLye geçişte zam yapıldı iddialarına GSM firmaları ne diyor

Turkcell zam ile ilgili iddiaları yalanlar iken, Vadafone’den yapılan açıklamada zam yapılmadığı sadece fiyat ayarlaması yapıldığı söylendi. Avea ise zam ile ilgili çok net bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Turkcell, zam ile ilgili iddiaları doğrulamaz iken, ara bağlantı ücretlerinde yapılan değişiklere bağlı olarak bizde tarifelerimizi ayarladık dedi. Turkcell açıklamasında:

''İddialar Turkcell için geçerli ve doğru değildir. Geçiş sürecinde müşteriye en şeffaf iletişimi Turkcell yaptı. Tarifelerini müşterilerine şeffaflık ilkesiyle 1 hafta önceden ilk duyuran operatör Turkcell oldu.1 Nisan’da Kontör’den TL’ye geçiş dışında azami tarifede ve ara bağlantı ücretlerinde tüm operatörleri ilgilendiren değişikliler oldu. Turkcell olarak, biz de buna göre tarifelerimizi yeniden yapılandırdık. SMS ücretlerimizi aynı tuttuk. Yeni dönemde de müşterilerimiz uygun fiyatlarla ve Turkcell avantajlarıyla konuşmaya devam ediyorlar.’’ denildi.

Haberin Devamı

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, kontörden TL’ye geçişte saydam davrandıklarını belirtti.

Kaplan, ''Avea olarak, BTK mevzuatına göre düzenlenen kontörden kuruşa geçiş sürecini her zaman olduğu gibi saydam bir şekilde yönettik. Daha önce olduğu gibi kontörden kuruşa geçiş ile başlayan yeni dönemde de koşulsuz müşteri memnuniyeti yaklaşımımızı sürdürüyoruz ve kaliteli hizmet vermeyi doğal bir yükümlülüğümüz olarak görüyoruz.'' dedi.

Vadafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yiğit, yeni getirilen yasal zorunluluk nedeniyle bazı tarifelerimizde artış bazılarında ise indirim gerçekleştirilmiştir dedi.

Yiğit, ''1 Nisan itibariyle tüm operatörlere, kontör sisteminden TL’ye geçiş, KDV ve ÖİV dahil dakika azami ücretlendirme olarak 65 kuruştan 40 kuruşa düşürülmesi ve arabağlantı ücretlerinin düşmesi gibi birbirinden bağımsız ve birden fazla yasal sorumluluk getirilmiştir. Tüm bu sorumluluklar tüm tarifelerin yeniden yapılandırılmasına neden olmuştur. Vodafone olarak, bu yeniden yapılandırma sırasında tüketicisinin koruyan, kullanım alışkanlıklarını gözeten bir yapı üzerinde çalıştık. Bunun sonucunda, abonelerimize en avantajlı tarife yapısını sunarak tüm tarife yapımızı değiştirdik ve yeniledik. Buna göre tarifelerimizde bazı yükleme seçeneklerinde artış bazılarında ise indirimler doğal olarak olmuştur. Bazı tarifeler de ise değişiklik ihtiyacı doğmamış yasal değişikliklerde uyumlu oldukları gözlenmiştir’’ dedi. (Ekotrent)