Ekonomi Konutta senetli satışlar arttı

Konutta senetli satışlar arttı

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, mart ayında markalı projelerden konut satın alan müşterilerin konut kredisi kullanım oranı düştü.

Konutta senetli satışlar arttı

Konut kredisi kullanım oranı bir ayda yüzde 10’luk bir azalma göstererek yüzde 21’e düştü. Senet kullanım oranı ise yüzde 12’lik bir artışla yüzde 41’e ulaştı.

Haberin Devamı

REIDIN Emlak Endeksi mart ayı sonuçlarına göre konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Ağrı, kira fiyatlarının en çok arttığı il ise Batman oldu. En düşük amortisman süresini ve en yüksek yıllık brüt kira getirisini sunan iller ise yine değişmedi: Aydın, Van ve Şanlıurfa.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, mart ayında peşinat kullanım oranı yüzde 38, banka kredisi kullanım oranı yüzde 21 ve senet kullanım oranı yüzde 41 olarak gerçekleşti.

Mart ayında peşinat kullanım oranı şubat ayına göre yüzde 1’lik bir düşüşle görece sabit kalırken, banka kredisi kullanım oranı yüksek faizlerin de etkisiyle 10 puan birden düştü. Senet kullanım oranı ise, markalı konut projelerinin son zamanlarda sunduğu satın alım koşulları nedeniyle 12 puan yükseldi.