Ekonomi KÖRFEZ’DEN HASTALAR GETİRİLECEK

KÖRFEZ’DEN HASTALAR GETİRİLECEK

28.08.2010 - 00:12 | Son Güncellenme:

Memorial Sağlık Grubu’nun azınlık hisselerini, İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı. İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası (QFIB) , Memorial Sağlık Grubu’nun yüzde 40 hissedarı oldu

KÖRFEZ’DEN HASTALAR GETİRİLECEK

Anlaşma kapsamında, Memorial yüzde 40 azınlık hissesini İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası’na devrederken, Turgut Aydın ve ailesi hisselerin yüzde 60’ını tek başına elinde bulundurmaya devam edecek.
Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, “Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecek, her zaman Memorial’ın çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz” dedi.
Satıştan elde edilen gelirin yatırıma yönlendirileceğini belirten Aydın, “Memorial’de büyüme devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde muhtemel satın almalar planlıyoruz. Perakende de çok hızlı büyüyen bir alan. İki yıldır perakende de varız, English Home ve A.101 ile... Satıştan gelen parayı üç grubun büyümesinde kullanacağız” diye konuştu.
QFIB Başkanı Abdullah bin Fahad bin Ghorab el Marri ise konuyla ilgili olarak, “Türkiye’ye yatırım için 500 milyon dolar civarında bütçe ayırdık. gelin çok güzel olursa başlık parası verilir” dedi.
Körfez ülkelerinde vatandaşların yurt dışında sağlık hizmeti alabilmesi için devletin destek sağladığını vurgulayan el Marri, ancak bu sağlık hizmetinin Avrupa ve ABD’de çok pahalı olduğunu, Memorial Hastanesi’nin Katar’da tanıtımını yapacaklarını anlattı.