Ekonomi Körfez yatırımcıları ‘Venedik’e akın etti

Körfez yatırımcıları ‘Venedik’e akın etti

25.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Via Properties - Gürsoy Yatırım Ortaklığı’nın Venedik konseptli projesi Viaport Venezia’nın ofisleri satışa çıktı. Körfez yatırımcılarının da akın ettiği projedeki ofislerin yüzde 35’i için ön talep geldi

Körfez yatırımcıları ‘Venedik’e akın etti

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Venedik konseptli karma proje Viaport Venezia, tamamlanmaya gün sayıyor. Projede bulunan konutların yüzde 85’inin satışının gerçekleştirilmesinden sonra iş dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen 221 adetlik Venedik ofisleri satışa sunuldu.
İstanbul’un en hareketli alışveriş noktalarından birinde yer alan Venedik ofislerinde şimdiye kadar yüzde 35’i için ön talep toplandı.
İş dünyasının en büyük ihtiyaçlarından birinin yeni ofis stoğu olduğunu belirten Via Properties - Gürsoy Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerin Türkiye’ye değer kattığını söyledi.

Mayıs 2015’te teslim
Viaport Venezia projesinin İstanbul’un imajına katkı sağlayacağını vurgulayan Bayraktar, “Türkiye’nin en pahalı ilk 5 gayrimenkul projesinden birini hayata geçiriyoruz. Projemizde iş hayatının nabzını tutacak 221 adet ofisi satışa sunduk. İstanbul’un merkezinde sınırlı sayıda ofislerimize sahip olanlar, 2015’in sonunda A+ bir iş hayatına merhaba demiş olacaklar” dedi.
Coşkun Bayraktar, “İstanbul’un trafiğinin önünden aktığı projemizde, iş dünyasının kalbi atacak. Lokasyonu, mimarisi ile farklılık yaratmasının yanı sıra lüksü ve konforu bir arada bulunduracak olan ofislerimiz, San Marco meydanında çalışma ayrıcalığını da ofis sahiplerine yaşatmış olacak. Projemizin İstanbul’umuza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
Konutlarda satışa çıktığı günden beri yüzde 100’ün üzerinde bir prim yaşandığını kaydeden Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu da, “Mayıs 2015’te projeden daire satın alanlar, kanalların kenarlarında kahvelerini yudumlarken bir yüzde 50’lik daha prim elde etmenin keyfini yaşayacaklar demiştim. Aynı şeyi ofis sahipleri için de söyleyebilirim” dedi.

Yüzde 35’ine talep geldi
Venezia ofislerinde satışa çıkmadan rekor ön talep geldiğini aktaran Hayırlıoğlu, şunları söyledi:
“Tüm bu saydığımız özellikler, yatırımcılarımızda farkındalık yarattı. 221 tane ofisimiz için şimdiden yüzde 35’i için ön talep topladık. Satışa çıktığımızda kısa sürede rekor bir şekilde satışların tamamlanacağını ön görüyoruz. Yabancı müşteri ağırlıklı talep almamız da memnuniyet verici. Özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların gözünün projemizde olması da kıtalararası başarıya imza atmış olduğumuzun göstergesi oluyor.”
Hayırlıoğlu, yabancı yatırımcıların hem ev hem de ofis almak istediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

3.30 m tavan yüksekliği
Toplamda 25 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Venezia ofislerinde, tavan yüksekliği 3.30 m olacak.
Büyüklükleri 53 ile 202 metrekare arasında değişen ve modüler olarak tasarlanan ofisler, birleştirilebilecek. Venezia’daki ofislerin hemen yanı başında bulunan fitness ve SPA merkezi hizmet verecek. Ofislerin fiyatı 329 bin ile 1 milyon 300 bin lira arasında.

1.5 milyon ziyaretçi...
TEM otoyolunun yanı başında yükselen Venezia, Habipler-Topkapı tramvay hattının karşısında konumlanıyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattından da direkt bağlantı alacak proje, Venedik’e metro ile rahatlıkla ulaşım imkânı sunuyor.
Projenin Mayıs 2015’te tüm fonksiyonlarının hayata geçmesi ile birlikte, Venezia ayda 1 buçuk milyon kişi tarafından ziyaret edilecek
Viaport Venezia ofisiyle ev yaşamını birleştirmeyi düşünenler için de alternatifler sunuyor. 1+1’den, 3+1 dubleks dairelere kadar farklı daire seçeneklerinin olduğu projede, 200 mağazadan oluşacak Viaport AVM’ye de yer veriliyor. AVM’de sinema, restoranlar ve dünyaca ünlü İtalyan markaları yer alacak. Özel olarak tasarlanan mimarisiyle kapalı ortamda açık hava hissi yaşatacak olan merkeze, yapay gökyüzü yapılacak.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de Rings AVM için geri sayım başladı
Yatırımı Selin Yapı tarafından gerçekleştirilen Sancaktepe bölgesinin ilk AVM’si olan Rings Alışveriş Merkezi için geri sayım başladı. 29 Ağustos’ta açılması planlanan AVM, 112 mağazadan oluşacak. Rings Alışveriş Merkezi, sahip olduğu marka karması ve mağaza büyüklükleriyle de dikkatleri çekecek.
Bölgenin ilk AVM’si olan Rings AVM’nin, 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor. Kiralama faaliyetleri Inside AVM Danışmanlık tarafından yürütülen ve Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Rings AVM yarı açık mimarisiyle de dikkat çekiyor.
Dünya mutfaklarından fast-food’a kadar farklı alternatifler sunan restoranları, çocuk ve gençler için özel eğlence merkezleri, modern sinema salonları, hipermarket ve elektronik marketleri bulunan Rings AVM, teraslı ve açık alanları ile öne çıkacak.
Bölgenin en büyük sinema kompleksi de Rings AVM çatışı altında yerini alacak. AVM’de 9 sinema salonuna yer verilecek.
Rings AVM ve rezidans, çevre dostu ve enerji tasarrufu uygulamalarıyla bilinen Leed ve Breeam sertifikalarına da aday.

Haberin Devamı

Yabancılar konutta yine İstanbul’u seçti
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, yılın üçüncü ayında yabancılara bin 362 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, martta ilk sırayı 478 konut ile İstanbul aldı. İstanbul’u 459 konut satışı ile Antalya, 65 konut satışı ile Bursa, 64 konut satışı ile Muğla, 59 konut satışı ile Mersin ve 58 konut satışı ile Aydın izledi.
Türkiye’de geçen ay konut satışlarının yüzde 27.9’unu ipotekli satışlar oluşturdu. Martta 24 bin 465 konutun satışı ipotekli olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul, 6 bin 79 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, toplam konut satışları içerisinde en yüksek ipotekli satış payı yüzde 44.3 ile Tokat’ta görüldü. Martta, 63 bin 152 konut ise diğer satış türleri sonucu el değiştirdi. Diğer konut satışlarında İstanbul 11 bin 639 konut satışı ve yüzde 18.4 pay ile ilk sırada yer aldı.

42 bin yeni konut satıldı
İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı 65.7 oldu. Ankara 7 bin 464 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer alırken, bu ili 4 bin 165 konut satışı ile İzmir izledi. Hakkari’de konut satışlarının tamamı diğer satış türleri ile el değiştirdi.
Türkiye genelindeki konut satışlarının, geçen ay yüzde 47.9’unu ilk defa satılan konutlar oluşturdu. Martta 41 bin 983 konut ilk kez satıldı. İlk satışlarda 8 bin 235 konut satışı ile İstanbul ilk sıraya yerleşirken, bu ili 4 bin 913 konut ile Ankara ve 2 bin 698 konut satışı ile İzmir izledi.
İkinci el konut satışları sonucu 45 bin 634 konut el değiştirdi. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9 bin 483 konut satışı ve yüzde 20.8 pay ile ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Martta satışlar yüzde 6 yükseldi
Rapora göre, geçen ay konut satışlarında İstanbul, 17 bin 718 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 10 bin 693 konut satışı ile Ankara, 5 bin 851 konut satışı ile İzmir izledi. Martta konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 11 konutla Ardahan, 17 konutla Bayburt, 23 konutla Bingöl oldu. Türkiye’de şubatta 82 bin 597 konut satılmıştı. Söz konusu rakam martta yüzde 6 yükselerek 87 bin 617’ye ulaştı.

Haberin Devamı

‘Kendi enerjisini üreten aktif evlere ilgi arttı’
Dışarıdan herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilginin giderek artığını söyleyen HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, gelecekte aktif evlerin hem enerji üreteceğini hem de bunu tasarruflu bir şekilde kullanabileceğini belirtti.
Aktif binaların en iyi örneklerinden birinin Berlin’de, bir diğerinin ise Bahreyn’de olduğunu söyleyen Ayşe Hasol Erktin, Berlin’de bir konutun cephesinde güneş panellerinin kullanıldığını bu sayede evin ısıtıldığını ve arabaların şarj edilebildiğini, Bahreyn’deki iki kulenin ise yelken şeklinde tasarlanarak rüzgârdan enerji üretebildiğini kaydetti.
Erktin, “Bu binalar, veri üretmeye başladı. Binalardan elde edilen sonuç olumlu çıkarsa, yenilenebilir enerjilerin mimari estetikle buluştuğu örnekler artar” dedi.

Amerika’da konut satışları % 15 düştü
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, 2013’te hareketli bir seyir izleyen ancak yılı düşüşle kapatan konut sektörü mart ayında da geriledi. Buna göre martta ABD genelinde 384 bin olan konut satışları şubat ayına göre yüzde 14.9, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 13.3 oranında azaldı.
Martta satılan evlerin ortalama fiyatı 293 bin dolar olurken, ay sonu itibarıyla satışa hazır yeni ev sayısı 193 bin düzeyinde gerçekleşti.

Polisan, Türkiye’nin renk haritasını çıkardı
Boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding, kuruluşunun 50. yılında, iştiraki Polisan Boya’nın 7.000’i aşkın satış noktasından elde ettiği verilerle Türkiye’nin ‘Renk Haritası’nı çıkardı. Veriler, iç ve dış cephe olmak üzere 2 ayrı kategoride değerlendirildi.
Polisan Boya Pazarlama ve Kanal Strateji Direktörü Dilek Çolakoğlu, Türkiye’nin iç cephede ufak bir sarı dokunuşu olan renkleri tercih ettiğini ve iç cephede bej rengini el üstünde tutttuğunu söyledi.

Butik projede yaşam temmuzda başlıyor
Florya Hatboyu Caddesi’nde, 23 bin metrekare arsa üzerinde yükselen Florist, 2 blok ve 12 daireden oluşuyor. Yüzde 75’i yeşil alan olarak ayrılan projede, 3+1, 4+1 ve 7+2 dubleks dairelere yer veriliyor.
Florist’in A bloğunda 3+1 bahçe katı 105 metrekare, 3+1 normal 177 metrekare, 7+2 dubleks 322 metrekare daireler, B bloğunda 3+1 bahçe katı 83 metrekare, 3+1 normal 146 metrekare, 7+2 dubleks daireler ise 259 metrekare net alanlara sahip. Gül İnşaat tarafından hayata geçirilen projede yaşam temmuzda başlayacak.

Ankara’nın yeşil binası Londra’dan ödül aldı
Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara’daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere’nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014’te ‘Yılın En İyi Uluslararası Projesi’ ödülüne layık görüldü.
Yarışma jürisi, TMB binasını, üstün entegre tasarım anlayışı ve mimarlık ve inşaat sektörlerinde eşik yükselten yaklaşımı nedeniyle ödüle değer buldu.
Ocaktaa açılan binayı önemli kılan unsurlardan biri, termal labirent sisteminin Türkiye’de ilk kez kullanılıyor olması.