Ekonomi KRAL VE SİNYOR’LA DOSTLUK MESAJI

KRAL VE SİNYOR’LA DOSTLUK MESAJI

09.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımlarının resmi sponsoru Avea, bu hafta sonu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak derbi maçı öncesinde, ‘Kral ve Sinyor’un Hikayesi’ isimli reklam filmiyle, Galatasaray’ın eski kaptanı Metin Oktay (Kral) ve Fenerbahçe’nin eski kaptanı Can Bartu’nun (Sinyor) 1969 yılında oynadığı FB-GS derbisinde verdikleri tarihi centilmenlik mesajını yeniden ekranlara taşıyor.

KRAL VE SİNYOR’LA DOSTLUK MESAJI


10 Kasım Pazar günü oynanacak sezonun ilk FB-GS derbisi öncesinde, ‘Kral ve Sinyor’un Hikayesi’ isimli reklam filminde, Galatasaray’ın eski kaptanı Metin Oktay ve Fenerbahçe’nin eski kaptanı Can Bartu’nun tam 44 yıl önce, 1969’da oynadığı FB-GS derbisinde, Türk futbol camiasına verdikleri tarihi ders ile maç öncesi takımlara centilmenlik mesajı veriyor.

Projeyi TBWA?İstanbul çekti
Reklamda iki efsane ismin 1969 yılında Mithat Paşa Stadı’nda karşı karşıya geldikleri FB-GS derbisine yer veriliyor. Bu unutulmaz maçın spikerliğini yapan Halit Kıvanç tarafından seslendirilen reklam filminde hikaye, maça ait siyah beyaz görüntüler eşliğinde anlatılıyor. Türkiye’ye centilmen bir sporcu olmanın önemini her fırsatta gösteren Kral ve Sinyor o gün birlikte son bir ders daha veriyorlar. Kimsenin hayal bile edemeyeceği şeyi yapan Kral ve Sinyor, formalarını değiştiriyor.
Galatarasay’ın eski kaptanı Metin Oktay’ın veda maçı da olan karşılaşmada, Kral Fenerbahçe formasını giyiyor, Sinyor ise Galatasaray. İki kaptan o maçta tarihte bir ilki gerçekleştirerek, ezeli rakiplerinin forması içinde ter döküyorlar. Yani ‘ezeli rekabeti ebedi dostluğa dönüştürerek’ sadece Türkiye değil; dünya spor tarihinde de çok anlamlı bir ilke imza atıyorlar. Reklam filmi TBWA İstanbul tarafından hazırlandı.