Ekonomi Kraliyet ailesi Şehrizar’dan 9+1 tipinde daire satın aldı

Kraliyet ailesi Şehrizar’dan 9+1 tipinde daire satın aldı

17.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuveyt Kralı'nın kız kardeşi Sheikha Al-Sabah, Çalık Gayrimenkul'ün Şehrizar Konakları projesinden 9+1 daire satın aldı. Çalık, tüm projelerinin satış ve pazarlaması için Kral'ın yeğeni Homoud Al-Sabah'ın sahip olduğu şirketle anlaştı

Kraliyet ailesi Şehrizar’dan  9+1 tipinde daire satın aldı

Kuveyt'te 13'üncüsü gerçekleştirilen gayrimenkul fuarına Şehrizar Konakları, Metropol İstanbul ve Tarlabaşı 360 projeleriyle katılan Çalık Gayrimenkul Kuveyt Kraliyet Ailesi'nin gözdesi oldu. Fuarda imzalan protokolle başta Kuveyt olmak üzere tüm Ortadoğu'da Çalık Gayrimenkul projelerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini Kuvet Kralı'nın yeğeni Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah'ın sahibi olduğu Enterprise General Trading Constracting Co. (EGC Kuveyt) yürütecek.
Kralın kız kardeşi Sheikha Fariha Al-Ahmad Al- Jaber Al-Sabah da Çalık Gayrimenkul'ün Şehrizar Konakları projesinden 9+1 tipinde daire satın aldı.
Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda Türk inşaat şirketlerini ve projelerini tanıdığını, büyük ölçekli, kaliteli projeler gerçekleştirildiğini gördüğünü söyleyen Sheikha Fariha Al-Ahmad Al- Jaber Al-Sabah "Çalık Gayrimenkul'ün Şehrizar Konakları projesini çok beğendim. En büyük daire tiplerinden biri olan 9+1 büyüklüğünde bir daire aldım. 10 gün sonra İstanbul’a gelerek yasal prosedürleri tamamlayacağım. En çok tasarımı ve manzarası beni etkiledi" diye konuştu.

Anlaşmayı imzaladı
Çalık Gayrimenkul'ün projelerini başta Kuveyt olmak üzere tüm Ortadoğu'da pazarlamak amacıyla protokol imzalayan EGC Kuveyt Yönetim Kurulu Başkanı Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah, şirket olarak ilk kez bir Türk Gayrimenkul şirketinin projelerinin pazarlamasını üstlendiklerini dile getirerek, "İşbirliği yapacağımız firmayı seçerken, titiz bir inceleme yaptık ve Çalık Gayrimenkul'de karar kıldık. Türkiye'yi temsil edecek olmaktan dolayı mutluyuz. Çalık Gayrimenkul projelerine Ortadoğu'da var olan ilgiyi satışa çevireceğiz" dedi.

Tarlabaşı'na blok talep
Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr.Feyzullah Yetgin de, Türkiye'ye Kuveyt ve Ortadoğuluların ilgisinin büyük olduğunu, yabancılara satılan konutların yüzde 10'luk diliminin Kuvveytliler'e yapıldığını kaydetti. Feyzullah Yetgin, "Kraliyet Ailesi mensuplarına Şehrizar Konakları projemizden daire sattık. Burada yabancıya satış oranı yüzde 20 seviyelerinde. Kuveyt ve Ortadoğuluların en büyük ilgisi ise Tarlabaşı 360 projemize oluyor. Yatırımcı Fonlar, bankalar, Suudi ve Kuveytli aileler Tarlabaşı 360 projemizden blok alım yapmak istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı


Esenyurt projelerİ fuarda
Fuarın en dikkat çekici yanlarından biri ise inşaatların durdurulduğu Esenyurt’taki bazı projelerin de fuarda yer alması oldu. Acenteler vasıtasıyla fuarda Kuveytlilere pazarlanan projeler arasında Symbol İstanbul, Life İn Vera, Milpark ve Park Suites yer alıyor. Fuarda tanıtılan projeler arasında Aks Grup tarafından Trabzon’da yapılan Binbir Pırlanta projesi de yer alıyor. Bodrum yapılan Tuzla Village adlı proje de fuarda görücüye çıktı.

FUARA 19 fİrma katıldı

Kuveyt’te her yıl iki kez Expocity firması tarafından gerçekleştirilen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı, ilk defa “Onur Ülke Türkiye” teması ile yapılıyor. INREMA ve Dubai merkezli AYN Group aracılığıyla düzenlenen fuara Türkiye’den de 19 firma katıldı. Türkiye’den Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’na sektörün lokomotif firması Emlak Konut GYO’nun yanında, Viatrans, GAP İnşaat, Sarp Group, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Tuğra Gayrimenkul, Kamışoğlu Goup, Bodrum Ege Evleri, Cathay, Özkar Özülke, İhlas-Kristal Evleri, Haliç Panorama, Yalova Park, Helis Yapı, Proje Beyaz, AKS Yapı, Keyshead ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) katıldı.
INREMA’nın Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, “Kuveyt’te yatırımcılar İngiltere’den sonra en çok Türkiye’den gayrimenkul alıyor. Bu sebepten fuarda yer almak istedik. 1500 metrekarelik bir alan sahip ve üç gün boyunca devam edecek fuarda yaklaşık 45 firma yer alıyor. Bunların 19’u Türkiye’den” dedi.

Haberin Devamı

Kuveyt’ten Trabzon’a gidiyorlar

Kuveyt’teki Türk yatırımlarını anlatan Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Murat Tamer, Kuveytlilerin Türkleri çok sevdiklerini ve ortak iş yapmaya sıcak baktıklarını söyledi.
3.9 milyarlık Kuveyt nüfusunun sadece 1.2 milyarının Kuveytlilerden oluştuğuna dikkat çeken Tamer, “350 bin dolar ve üstü konut yatırımı yapabilecek insanlar Türkiye’ye gidiyor. Özellikle Trabzon ilgi alanlarında. Karadeniz, Yalova, Tekirdağ ve Bursa’dan villalar satın alıyorlar. Türkiye’den konut almak, Kuveytliler için bir prestij meselesi. Çünkü eski Osmanlı’nın başkentinden ev sahibi oluyorlar. Kimisi yatırım için, kimisi de yerleşmek istiyor” dedi.
Tamer, aidatların Kuveytlileri tedirgin ettiğini belirterek, şunları söyledi:

‘Aidatlar sıkıntı’
“Türkiye’den ev alan Kuveytli, bir ay kaldığı konutunda bir yıllık aidat ödemek istemiyor. 2011 yılında Türkiye’yi ziyaret eden 45 bin Kuveytli varken, 2012’de bu rakam 67 bine çıktı. 2013 yılı sonuna kadar 110 bine ulaşması bekleniyor. Ülkede 108 bin konut açığı var. Kuveyt Hükümeti konut açığını çözmek istiyor. Türk müteahhitleri buraya davet ediyoruz. Türk firmalarının Kuveyt’te kalıcı olması için ilk önce Kuveytli güvenilir bir ortak bulması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Emlak Konut’un satış hasılatı 11 ayda 5.5 milyar TL’ye ulaştı

Emlak Konut GYO, 2013 yılının son aylarında satış hızını katladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, geliştirilen projelerde kasım ayında aylık bazda 2 bin 980 konutun satışı gerçekleşti. Bu yıl ağustos ayında 591 adet, eylül ayında bin 125 adet, ekim ayında da 861 adet satış yapan Emlak Konut GYO, kasım ayında ise 2 bin 980 adetle son ayların en yüksek satış adedine ulaştı.
Şirketin kasım ayındaki aylık hasılatı da 973 milyon 518 bin lirayı aştı. Bu sonuçla birlikte Emlak Konut GYO’nun 11 aylık satış hasılat toplamı 5 milyar 596 milyon liranın üzerine çıktı. Şirket 2012 yılının tamamında ise 3 milyar 423 milyon lira hasılat elde etmişti.

Yeni yılda daha iddialı
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum başarılı bir halka arzı geride bırakan şirketin, satış ve üretimde gösterdiği performansla kendisine güvenen yatırımcıların güvenini boşa çıkarmadığını söyledi.
Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte portföyde yer alan büyük montanlı arsaların satışıyla 2014 yılında çok daha iddialı işlere ve hasılata erişeceklerine inandıklarını açıkladı.

Hedeflerini yüzde 40 aştı
2013 yılına girerken kendilerine 4 milyarlık satış hedefi koyduklarını dile getiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Daha yılın ortasında performansımızı ve Türk ekonomisinin durumunu birlikte değerlendirerek bu hedefi aşabileceğimizi söylemiştik. Nitekim öyle de oldu, henüz aralık rakamları önümüzde olmadığı halde, satış hasılatımızı geçen sene aralık ayına göre yüzde 70’e yakın artırırken, yıllık hedefin de yüzde 40 üzerine çıktık” dedi.

Haberin Devamı

Tapudan Hazine’ye 6.5 milyar liralık gelir

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapudan bu yıl Hazine’ye 6.5 milyar TL gelirin aktarıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda sunum yapan Bayraktar, hem Bakanlığı hem de Bakanlığına bağlı kuruluşlar hakkında bilgiler verdi. Bayraktar, “Yılda ortalama 20 milyon vatandaşa hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2013 yılında Hazine’ye yaklaşık 6.5 milyar TL harç geliri aktardı” dedi.
Türkiye’nin her yerinden başka yerlerde bulunan gayrimenkullere ait sorgulamalar ile tapu kaydı alınması işlemlerinin dijital ortamda yapılabildiğini belirten Bayraktar, “Halen, 341 Tapu Dairesinde pilot olarak uygulanmakta olan, başka ilde bulunan gayrimenkuller ile ilgili, tapu ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesini de tüm ülke geneline, hatta yurt dışına da yayacağız” dedi.

Online hİzmet
Tüm Tapu işlemlerinin online olarak yapılmasını sağladıklarını kaydeden Bayraktar, “Alo, Tapu Kadastro takip masası hattıyla da vatandaşa sunulan hizmet kalitesini arttırdık. Son 10 yılda yaklaşık 13 bin birimin kadastrosunu bitirerek, ülkemizin tesis kadastrosunu tamamlama noktasına getirdik” diye konuştu.


TOKİ, birçok şehirde 96 yurt inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 51 ilde 64 bin 468 yatak kapasiteli 96 yurt inşa edecek.
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) ile 5 Nisan 2011’de protokol imzaladıklarını anımsattı. Protokol çerçevesinde, 51 ilde 64 bin 468 yatak kapasiteli 96 yurt inşa edileceğini belirten Karabel, 27 ilde 34 yurdun inşaat çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekerek, 9 ilde 10 yurdun ihale ve 13 ilde 21 yurdun proje aşamasına getirildiğini bildirdi.
Karabel, 31 yurdun da hazırlık aşamasında bulunduğunu vurguladı.

KDV’nin tamamını Yalçınlar ödeyecek

Yalçınlar Group tarafından İstanbul’un villa imarlı bölgelerinden Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirilen Gölmahal Villaları’nda, yılbaşına özel KDV kampanyası başlıyor. 31 Aralık tarihine kadar devam edecek kampanya kapsamında Yalçınlar Group, tüketiciler adına KDV’nin tamamını ödüyor. Pek çok ekstranın da fiyata dahil edildiği kampanyada ayrıca, tüketicilere bankasız 60 ay vade imkânı da sunuluyor.
Sahip olduğu yeşil bina teknolojisi ile çevreye saygılı projeler arasında yerini alan Gölmahal Villaları’nda fiyatlar şerefiyesine göre 1.495.000 ile 1.595.000 dolar arasında değişiyor.
Gölmahal Villaları’nda uzun vadede 120 aya kadar mortgage sistemi ile de ödeme yapılabiliyor.

Dairelerin % 60’ının satışını gerçekleştirdi

MVK Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Work-Square karma projesinde, toplam 8 bin metrekarelik alana sahip büyüklükleri 55 ile 410 metrekare arasında değişen 40’a yakın mağazanın kiralamaları başlıyor.
MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, “Projede yaşamın 2014 yılı Eylül ayında başlamasını planlıyoruz ve iş programımız da buna uygun olarak ilerliyor. Work-Square’deki dairelerin yaklaşık yüzde 60’ının satışı tamamlandı” dedi.
Mavuk, “Projede daireler dışında 150 odalı bir otel ve 40’a yakın da mağaza bulunuyor. Mağazalar için de kiralama görüşmelerine başladık. Kiralayacak olan firmaların ve markaların seçiminde hassas davranıyoruz” dedi.

Peşin ödemelerde % 5 indirim yapacak

Yalçıntepe Group’un Bahçeşehir’de hayata geçirdiği Maximoon projesinde, yeni yıl kampanyası başladı. Buna göre projede yeni yıla özel 107 bin TL’den başlayan fiyatlar, peşin alımlarda yüzde 5 indirim ve 12 ay sıfır faiz fırsatı ile konut sahibi olma imkânı sunuluyor.
Maximoon’da dosya masrafsız, 24 aya 0.24, 36 aya 0.36, 48 aya 0.48 ve 60 aya 0.60 faiz oranları mevcut. Yüzde 1 KDV diliminde yer alan Maximoon’da kişiye özel ödeme planı da uygulanıyor.
1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire alternatifleri bulunan projede, toplam 8 blokta 1.332 konut bulunuyor. 93 mağazası bulunan arasta tarzı Maximoon Çarşı ve kreşten oluşan Maximoon, E5 karayoluna 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor.


Yazarlar