Ekonomi Kredi kartınızla alışveriş dışında ne yapabilirsiniz?

Kredi kartınızla alışveriş dışında ne yapabilirsiniz?

03.08.2008 - 11:54 | Son Güncellenme:

Kredi kartınızı sadece alışveriş için mi kullanıyorsunuz? O halde pek çok özel hizmetten haberiniz yok demektir...

Kredi kartınızla alışveriş dışında ne yapabilirsiniz

Kredi kartınızla eviniz için camcı, çilingir, tesisatçı, otomobiliniz için çekici çağırabilir, halı dekorasyonu, ilaçlama, evden eve nakliyat şirketleri ya da sağlıkla ilgili her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
         Bankalararası rekabet, kredi kartlarıyla bir çok "ek hizmet" sunulmasını sağlıyor, ancak kullanıcılar kartlarının kendilerine
 sağladığı bu hizmetleri pek de bilmiyor.
         AA muhabirinin bankalardan derlediği bilgilere göre, Garanti Bankası Bonus kart kullanıcılarına Garanti Şehir Yaşam başlıklı hizmet paketiyle maç biletinden uçak ve otobüs biletine, çiçek göndermekten DVD, VCD, CD ve kitap ısmarlamaya kadar bir dizi hizmet sunuyor.
         Banka, Garanti Port Vale hizmetiyle de seyahate çıkarken müşterilerine otomobillerini Garanti Port Vale’a (TAV’a) teslim etme imkanı tanıyor. Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminali önünde VALE noktalarında TAV firmasından görevliler otomobilleri alıyor otopark ücretinde de yüzde 50 indirim sağlanıyor.
         Garanti Asistan hizmetiyle de kullanıcıların araçları yolda kaldığında en yakın tamirhaneye çekilmesi, olay müşterinin evinden 100 kilometre uzakta gerçekleşmişse otelde konaklaması, beklemeyip eve dönüşü ya da seyahate devamı için gerekli işlemler organize ediliyor.
         Kullanıcıların evlerinin su, elektrik problemleri, anahtar kaybı, sağlık problemleri gibi acil çözüm gerektiren sorunlarında da Garanti Asistan müşterinin de anlaşması ve onayı halinde en yakın uzmanı gönderiyor.
         Camcı, tesisatçı, elektrikçi, anahtarcı, duvar işleri, boyacılar, marangozlar, elektrikli ev aletleri tamircileri, anten bağlantı ustaları, halı dekorasyonu ve halı yıkama firmaları, ilaçlama, temizlik, evden eve nakliyat, güvenlik, çelikkapı şirketleri, ısıtma ve havalandırıcılar da kartın sağladığı hizmetler arasında bulunuyor.
         Kartla uçak yolculuğunuzu evinizin önünden başlatmanız da mümkün. En fazla 5 yolcu taşıyan, konforlu minibüslerle evinizden hava alanına, hava alanından şehre ulaşmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.
         Bonus Premium ve Bonus Platinum müşterileri de özel alış veriş sigortasıyla satın aldıkları eşyaların kaybolma, çalınma veya zarar görme durumlarında 90 gün süreyle eşya başına bin, olay başına 2 bin dolara kadar alışveriş sigortası kapsamında teminattan yararlanıyor.
         Yurt dışı seyahatlerde grev, kötü hava şartları, teknik arıza nedeniyle oluşan gecikmelerde tarifeli kalkış saatinden itibaren ilk 4 saatten sonra maksimum 12 saate kadar saat başına 40 dolar teminat sunuluyor.
         Garanti Concierge hizmetleri kapsamında Amerikan Express kart sahiplerine kart türüne göre, deneyimli asistanlar tarafından seyahat organizasyonları, hediye alımı, çiçek gönderimi, restoran rezervasyonlarında yardımcı olunuyor.
         Yine aynı hizmet başlığı altında yurt dışında kart sahibinin toplu taşıma aracı veya kiralık bir araçla seyahati sırasında kalıcı sakatlanması ya da vefatı halinde 50 bin avro tutarında teminat sunuluyor.

Haberin Devamı

TÜM KARTLARA ALIŞVERİŞ SİGORTASI

         İş Bankası da kredi kartı sahiplerine ek hizmetler sunan bankalardan. Banka, tüm kredi kartlarına, kaybolma ve çalınma, ferdi kaza ve alışveriş sigortasının yanında Atatürk, Esenboğa ve Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar terminallerinde özel salonlarda sayısız ayrıcalıklar tanıyor.
         Bankanın MasterCard ve Visa Premier kartları sahipleriyle eş ve 18 yaş altındaki çocukları, yolculuk bilet ücretlerini kartları ile ödemeleri şartıyla kaza halinde azami 100 bin ABD Doları tutarında ölüm ve daimi maluliyet sigortasından yararlanıyor.
         Yurt dışında kredi kartını çaldıran ya da kaybeden müşteriye talebi halinde 5 bin ABD Dolarına kadar nakit avans veriliyor, kartı da 48 saat içinde yenileniyor.
         İş Bankası Mastercard Gold ve Visa Premier kartı müşterilerine de seyahat gecikmesi, bagaj kaybı, bagaj gecikmesi, uçağın kaçırılması, yurt dışında hukuki danışma, tıbbi danışma, seyahat kaza sigortası gibi hizmetler veriyor.
         Mastercard Platinum karta özel olarak da yurt dışında tıbbi nakliye, acil tıbbi harcama, acil mesajların iletilmesi, tercüman, avukatlık konularında danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Vefat durumunda cenazenin ülkeye gönderilmesi 10 bin dolara kadar teminat altına alınıyor ve gerekli tüm organizasyonlar yapılıyor.
         Müşterinin seyahat ettiği yerde bulunmayan ilaçların nakli sağlanıp, kargo masrafları ödeniyor.

Haberin Devamı

SEÇTİĞİNİZ ARMAĞAN KIRILIRSA

         Citibank da müşterilerine özenle seçtikleri bir armağan kırılırsa ya da kaybolursa alışveriş sigortası sunuyor.
         Citibank kredi kartıyla yurt içi veya yurt dışından satın alınan birçok eşya, alındığı andan itibaren 30 gün süreyle kaza sonucu hasar görme, çalınma ve yanmaya karşı ücretsiz olarak sigortalanıyor.
         Klasik kredi kartları için sigorta teminatı eşya başına bin dolar ve olay başına 3 bin dolar olarak uygulanıyor. Gold kredi kartları için ise sigorta teminatı eşya başına 3 bin, olay başına 10 bin ABD doları olarak uygulanıyor.
         Banka müşterilerine araç ve ev yardımı, müzikal, bale, konser, spor karşılaşmaları, tiyatro, sinema ve müzelerle ilgili bilgi yanında rezervasyon ve adrese bilet teslimi hizmetlerini de sunuyor.
         Yurt dışında yapılacak otel rezervasyonu, araç kiralama gibi işler de Citibank kredi kartı kullanıcıları için önceden organize edilebiliyor, müşterinin gideceği yerin hava durumundan kültürel faaliyetlerine kadar pek çok soruya cevap sağlanıyor.

Haberin Devamı

GASP, KAPKAÇ TEMİNATI

         Fortis Bank da Fortis Güvence Planı altında kredi kartı hesap ekstresi borç bakiyesi, kaza sonucu ölüm, kaza sonucu sürekli sakatlık, gasp, kapkaç teminatı sunuyor.
         Teminat bedelleri Fortis kredi kartından aylık 8 YTL olmak kaydıyla 12 aylık toplam 96 YTL’lik taksitli işlem şeklinde tahsil ediliyor.
         Gasp, kapkaç teminatı, gasp ya da kapkaç sonucunda çanta dahil olmak üzere kişisel eşyalara, para ve parayla ölçülebilir kıymetlere gelebilecek zararlar, kimlik, pasaport, ehliyet gibi belgelerin, anahtarların yeniden temini için yapılacak masrafları kapsıyor.
         Çantada bulunan anahtarlar, fotoğraf makinesi, mp3 çalar, parfüm makyaj malzemeleri, cüzdan gibi eşyalarla, çantanın kendi bedeli toplam teminatın yüzde 15’i oranında nakit para ve benzeri değerler teminat altına alınıyor.