Ekonomi Kültür Yolu Festivali’nde birinci durak Kapadokya

Kültür Yolu Festivali’nde birinci durak Kapadokya

07.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta Nevşehir’in dünyaca ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da ‘Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ adıyla başladı. Festivallerle birlikte hem Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak hem de festivallerdeki rotalar kapsamında elden geçirilen tarihi ve kültürel unsurları birer cazibe merkezine dönüştürmek hedefleniyor.

Kültür Yolu Festivali’nde birinci durak Kapadokya

Eşi Pervin Ersoy ve oğlu Aslancan Ersoy ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin bu yıl Nevşehir’den başlayarak Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere toplam 11 şehirde düzenleneceğini aktardı. Mehmet Nuri Ersoy ayrıca etkinliklere katılmak isteyen vatandaşların kulturyolufestivalleri.com adresinden detaylı bilgiye ve programa ulaşabileceklerini ve etkinliklere ücretsiz katılabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ersoy Ailesi ilk olarak Meryem Ana Klisesi’nde yer alan sanatçı Refik Anadol’un, Rönesans dönemine ait tüm heykellerin görselleriyle yapay zekayı eğiterek oluşturduğu, dinamik formda veri heykellerinin yer aldığı ‘Rönesans Rüyaları’ dijital enstalasyon çalışmasını inceledi. Ardından Ürgüp ilçesine geçen Bakan Ersoy, Kapadokya Üniversitesi Fabrika yerleşkesindeki Fotomaraton Sergisi’nin açılışını yaptı. Usta Belgeselci, fotoğrafçı ve gezgin Coşkun Aral Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ve beraberindeki heyete sergi hakkında bilgi verdi.

Kültür Yolu Festivali’nde birinci durak Kapadokya

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Nevşehir’de düzenlenen festival, sergi, tiyatro, konser, çocuk etkinlikleri, söyleşi ve atölyelerden oluşan 400’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturmaya devam edecek. Kapadokya’ya yolu düşenler 9 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşayacak. Festival 13 Ağustos’ta sona erecek ve bir sonraki Türkiye Kültür Yolu durağı Erzurum ve Trabzon olacak.