Ekonomi KUMAR SAKIZ’I

KUMAR SAKIZ’I

12.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çeşme’den feribotla 40 dakika uzaklıktaki Sakız Adası’na Türk müşteriler hedeflenerek bir kumarhane açılıyor. 2015’te faaliyete geçecek kumarhaneye 24 saat feribot çalışacak.

KUMAR SAKIZ’I

Komşu Yunanistan, ekonomik krizin yükünü azaltmak amacıyla, İzmir Çeşme’den deniz yoluyla 40 dakika uzaklıktaki Sakız Adası’na “casino”, yani bir kumarhane açma kararı aldı.
Komşumuz, uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.
Yunan hükümeti, yerli ve yabancı yatırımcılara kolaylık kapısını aralarken, Ege Denizi’ndeki adaların merkezi hükümete yükünü azaltmak, en azından kendi yağlarıyla kavrulmasını sağlamak için arayışlarını sürdürüyor.
Bu amaçla Çeşme’nin karşısındaki Sakız Adası’na kumarhane açılmasına izin vererek, adaya daha çok Türk zengini çekme kararı aldı.
Adalara kumarhane fikri aslında yeni değil.
Krizden hemen sonra bu konuda pek çok Türk yatırımcı Yunan ortaklarla kumarhane açmak için devreye girdi.
Gerekçesi ise, kumarhanelerin Türkiye’de yasaklanmasından sonra kumar oynamak isteyen Türk vatandaşlarının uzak ülkelere gitmek zorunda kalmalarıydı.
Ancak Atina yönetimi bu tekliflere sıcak bakmadı.

Nice ocaklar söndü...
2 yılı aşkın süren bekleyişten sonra, Yunan hükümeti, ülkesinde halen Mora Yarımadası kıyısındaki Lontraki’deki ve Rodos’ta yine 5 yıldızlı bir otelin kumarhanesini işleten Yunan-Bulgar ortaklı yatırımcıya Sakız Adası için izin verdi.
Ülkemizde, yıllar önce ‘ocakları söndürüyor, aileleri parçalıyor’ diyerek tüm kumarhaneler kapatılmıştı.
Çünkü, her işin suyunu çıkardığımız gibi kumarhane işinin de Türkiye’de cılkı çıkmıştı.
Hemen hemen her otelin altında bir kumarhane açılmıştı.
Öyle ki maaşını, ücretini hatta yevmiyesini alan işçi/memur/emekli kendisine en yakın kumarhanenin yolunu tutarak tek kollu canavarlarının adeta esiri olmuştu.
Sonunda kamuoyu baskısıyla Türkiye’deki tüm kumarhaneler kapatıldı. Ama bu sefer de Türkiye’den yurtdışına kumar turları düzenlenmeye başladı.
Gidiş-geliş uçak bileti, konaklama, yeme - içme bedava turlarla Türkler başta Kıbrıs olmak üzere, Romanya’ya, Fransa’ya taşınmaya başladı. Yunan Adalar Valiliği, açılacak yeni kumarhane için önce Midilli’yi adres gösterdi. Ancak, yatırımcının tercihi Sakız oldu.
Adalar Valiliği’nin ısrarcı takibi sonucu, Atina yönetimi sonunda Sakız Adası’na kumarhane açılmasına razı oldu.
Artık, bölgeden uzun uçak yolculuklarını göze alarak başta Kıbrıs olmak üzere diğer komşu ülkelere giden kumar tutkunları, 2015 yaz aylarında Sakız’da açılacak olan bu yeni kumarhanenin yolunu tutacak.

Haberin Devamı

ÇEŞME’DEN ÜCRETSİZ SEFER YOLDA
Sakız, Ege Denizi’nde ülkemiz ana karasına en yakın mesafedeki turistik adalardan biri.
Çeşme’den feribotla 40 dakikada gidilebiliyor.
Özel tekne ve yatlarla ise bu yolcuğun süresi 25 - 30 dakikayı geçmiyor.
İzinleri alınan kumarhanenin devreye girmesiyle, Çeşme - Sakız arasında, şans oyunlarına katılacak olan Türk zenginleri için ücretsiz özel feribot seferleri konulacak.
Yapılan anlaşmaya göre, her iki saatte bir adaya feribotlarla “kumar seferleri” yapılacak.
Öyle ki, bu süreç içinde tek bir yolcu dahi olsa, feribot adaya kalkış yapacak. Çeşme - Sakız kumar hattında feribot günün 24 saati aralıksız gidip - gelecek.
Sakız kumarhanesi, özel tekneleriyle gelecek olan misafirler için de VİP Servis; karşılama-konaklama-limana demirleme hizmetleri de verecek. Yatların bağlama ve park masrafları kumarhane yönetimi tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

Adalar için kapı vizesi var
Yunanistan, nisan ve ekim ayları arasında, Rodos, Kos, Samos, Midilli, Meis ve Sakız adalarına gidecek Türk vatandaşlarına “kapı vizesi” uygulamasıyla kolaylık sağlıyor. Maksimum 15 günlük bu tatil vizesi, Rus vatandaşlarını da kapsıyor.