Ekonomi Kurban fiyatı 220 YTL’den başlıyor

Kurban fiyatı 220 YTL’den başlıyor

22.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Vekâlet usulüyle kurban kesimi organizasyonu yapan kurum ve kuruluşlar, kurbanlık fiyatlarını açıklamaya başladı.

Kurban fiyatı 220 YTL’den başlıyor

Diyanet Vafkı ve Kızılay’ın 260 YTL, Türk Hava Kurumu (THK) ve Mehmetçik Vakfı’nın 250 YTL olarak belirlediği kurbanlık fiyatı, Migros’ta 439 YTL, Deniz Feneri Derneği’nde 220 YTL. Aynı organizasyonu yapan bazı büyük perakendecilerin gelecek hafta fiyat açıklayacağı belirtildi.
THK, Et ve Balık Kurumu işbirliğiyle vekaleten kurban kesimi yapacak. Kurban etleri Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, yıl içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, mülki idare amirlikleri aracılığıyla dağıtılacak. Bu yıl vekâlet kurban etlerinden yaptırılan kavurmaların 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtımı hedefleniyor.
Kızılay ise, vekâlet yoluyla kestirdiği kurbanları, paketleterek kavurma tipi et konserve olarak yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.
Mehmetçik Vakfı da, kurbanların bir kısmını kesim bölgesindeki şehit yakınları ile gazilere dağıtılıyor, önemli bölümü ise ekonomik olarak değerlendirilerek, elde edilen gelir yardım ödemeleri kapsamında ‘Yardım Planı’na dahil ediliyor.
Vekalet yoluyla kestirdiği kurbanları paketleyip eve teslim eden Migros, Tansaş ve Şok grubu, kurban fiyatını, 345 YTL’den 439 YTL’ye yükseltti. Ayrıca, eve teslim ücreti olarak 10 YTL alınacak.