Ekonomi Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi

Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda emtia sepetinin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimlerin izlendiği Gıda Fiyat Endeksi verileri paylaşırken, küresel gıda fiyatlarının temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8.6 gerilediğini bildirdi.

Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi

Buna göre, Gıda Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8.6 düşüşle 140.9 puana geriledi. Böylece, Gıda Fiyatları Endeksi temmuz ayında son 10 yılın en sert aylık düşüşünü gösterdi. Endeks, Temmuz 2021’e göre ise yüzde 13.1 yükseldi. Temmuzdaki düşüşte, bitkisel yağlar, tahıllar, şeker ve süt ürünleri ile etin uluslararası fiyatlarındaki gerilemeler etkili olduğu görüldü. 

Haberin Devamı

Tahıl fiyatı düştü 

Tahıl Fiyat Endeksi geçen ay, hazirana göre yüzde 11.5 düşüş gösterdi. Endekste temsil edilen tüm tahılların uluslararası fiyatlarının düştüğü verilere yansıdı. Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 19.2 gerilerken; yağ fiyatları son 10 ayın en düşük seviyesine geldi. Şeker Fiyat Endeksi ise aylık bazda yüzde 3.8 geriledi. Süt Ürünleri Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 2.5, Et Fiyat Endeksi yüzde 0.5 düştü.