Ekonomi Kurtardığı sektör zafer hediye etti

Kurtardığı sektör zafer hediye etti

08.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küresel krizde iflasa sürüklenen ABD’nin otomotiv devleri General Motors ile Chrysler, Başkan Barack Obama’nın çabalarıyla kurtarılmıştı

Kurtardığı sektör zafer hediye etti

Obama, kurtarma operasyonunun hediyesini aldı ve seçimlerde kritik öneme sahip Ohio, zaferde büyük rol oynadı.
Uzmanlar, Ohio’nun Cumhuriyetçiler’in kalesi olarak nitelendiğini hatırlatırken, “Şayet otomotiv sektörünün kurtarılması gibi bir unsur olmasaydı, kesinlikle burada Mitt Romney kazanırdı. Şimdiye kadar her Cumhuriyetçi başkan adayı, Ohio’da kazandı” ifadesini kullanıyor. Uzmanlar, Ohio’nun yanı sıra GM ve Chrysler fabrikalarının yüzde 65’inin bulunduğu Michigan ve Oregon sayesinde, Obama’nın Başkanlık için gerekli 270 oya ulaştığını da belirtiyor.
Babası, bir dönem Michigan’ın eyalet valisi olarak görev yapan Mitt Romney, seçim kampanyalarında otomotiv endüstrisinin kurtarılmasını eleştirmişti.

Bizzat ilgilenmişti
Başkan Obama, 2008 kriziyle birlikte zora düşen Amerikan otomotiv endüstrisinin kurtarılması sürecini bizzat yönetmişti. O dönemde ABD’lilerin yüzde 54’ü bu kurtarma operasyonuna karşı çıkıyordu. Bu yılın başındaki araştırmaysa, operasyona desteğin yüzde 56 olduğunu ortaya koydu.

Yazarlar