Ekonomi Kurtköy’de metrekare fiyatı 4 bin lirayı buldu

Kurtköy’de metrekare fiyatı 4 bin lirayı buldu

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabaha Gökçen Havalimanı ile yıldızı parlayan Kurtköy, son dönemin en dikkat çeken bölgeleri arasında yerini alıyor. Yeni konut projeleriyle adından söz ettiren bölgede konutların metrekareleri 4 bin lirayı buluyor

Kurtköy’de metrekare fiyatı 4 bin lirayı buldu

Son dönemin dikkat çekici gelişim alanı Pendik –Kurtköy’de konut projeleri açısından büyük bir canlılık yaşanıyor. Yeni projelerin inşasıyla adından sıkça söz edilmeye başlanılan bölge, Sabiha Gökçen Havaalanı’nın genişletilmesi ve İleri Teknoloji Geliştirme Parkı (İTEP) gibi makro ölçekli projeler ile hızlı bir gelişim sürecine girdi.
Projelerin duyurulması ve İTEP’in inşaatına başlanması ile birlikte özellikle arsa fiyatlarında hızlı artışların yaşandığı bölgede, Teknopark Projesi, yaratacağı istihdam ve bölgeye çekeceği nüfus ile Kurtköy’ün gelişimi açısından en önemli unsurlar arasında yerini alıyor.
E5 ve TEM otoyollarına kolay erişimin sağlanması, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın mesafede olması, deniz ulaşımı imkânı, metro projeleri ve konumlanan üniversiteler nedeni ile Kurtköy, yeni konut yatırımlarının da ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Ayrıca “Avrupa’nın en büyük fuar ve kongre merkezi” konsepti ile planlanan bir proje de, Kurtköy gayrimenkul piyasasını hareketlendiren unsurlar arasında yerini alıyor.
Stüdyolar ağırlıkta
Bölgenin İstanbul’un en planlı ve düzenli gelişim gösteren alanlarından olduğunu belirten Epos Gayrimenkul Danismanlik ve Degerleme Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, bölgenin yapılaşma sürecinin devam ettiğini belirterek, “Başlangıçta kooperatif eliyle yerel halka konut üretiminin gerçekleştirildiği bölge, son dönemde yüksek sosyal donatılı, lüks malzeme ve işçilik kalitesine, değişik mimari konsept ve tasarıma sahip yapılaşmalar gözlemleniyor” dedi.
Hedef kitlenin özellikle havaalanı ve inşaat aşamasında olan Teknopark çalışanları ile Sabancı ve Okan Üniversiteleri öğrencileri olarak belirlenmesi sonucu konutların ağırlıklı olarak stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler şeklinde tasarlandığını aktaran Çekici, bölgedeki konut üretimin orta ve üst gelir grubuna yönelik olduğunu belirtti. Tanınmış inşaat firmalarının bölgedeki faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Çekici, “Mimari konsept ve tasarımları ile dikkat çeken birçok projenin bulunduğu bölgede metrekaresi 4 bin lirayı bulan projeler bulmak mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı

TİCARİ BİRİM YETERSİZ
Home ofis mantığıyla dizayn edilen bazı projelerde ise fiyatların geliştirilen diğer projelere nispeten değişiklik gösterdiğini anlatan Çekici, “Tüm bunlara ek olarak önemli bir konut gelişim alanı olan Kurtköy’de günlük ihtiyacı sağlayacak ticari birimler konusunda eksiklikler olduğunu vurgulamakta yarar var”
dedi.

‘Projeler hızla satılıyor’
Bölgenin Anadolu Yakası’ndan değil Avrupa Yakası’ndan da ciddi oranda talep aldığını belirten Çekici, şunları söyledi: “Bölgede hem orta ve orta üst gelir grubuna yönelik konut arzının yüksek olması, hem de inşaatı yakın zamanda tamamlanmış, halihazırda inşaat süreci devam eden ve projelendirme aşamasındaki konut projelerinin varlığı sebebiyle ciddi bir konut adedinin varlığına rağmen, projelerin satış hızları çok yüksek. Kurtköy’e ilgi gösteren konut alıcılarının içinde dikkat çekici oranda yatırımcı bir grup olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Haberin Devamı

Kurtköy’de metrekare fiyatı 4 bin lirayı buldu

‘Deprem, yıkacak bina bulamasın’

17 Ağustos Depremi’nin 13. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye gibi deprem riski yüksek olan ülkelerin, karşı karşıya kalmış olduğu afetler dolayısıyla, acil tedbirler alması ve alınan bu tedbirlerinse, peşinen uygulanması gerektiğini belirtti.
Bugün, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 70’inin birinci ve ikinci derecede deprem bölgesi altında kaldığını ifade eden Bayraktar, 1950‘li yılların ortalarından itibaren köyden kente göçün neticesinde sağlıksız, altyapısız ve düzensiz yapılaşmayla birlikte meydana gelen bir afet sonucunda yıkımın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bakan Bayraktar, sağlıksız ve altyapısı oluşmamış şehirlerin, dönüştürülüp kendisiyle barışık, çevresiyle uyumlu, hayatı pozitif yönde etkileyecek bir yapıya kavuşturulması gerektiğini dile getirerek, aksi halde bu sağlıksız tutumun, insanların üzerine de yansıyacağını ve sonuçta toplumsal dokuyu bozacağının altını çizdi.
‘Günün şartlarına uygun yasa yaptık’
17 Ağustos depreminin maddi yaralarını sarma çalışmalarının halen devam ettiğini söyleyen Bayraktar, depremlerin ve can kayıplarının önüne geçmek için afet riski altındaki alanların dönüşümü adı altında bir yasa çıkardıklarını ifade etti. Depreme hazırlıklı olmak için sağlıksız ve altyapısız binaların afet riskli alanlarda tespit edilerek yıkılıp yerine yenilerinin yeşil alana duyarlı ısı yalıtımlı binalar olarak yapılması gerektiğini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi: “Deprem yıkacak bina bulmasın veya yıkabileceği binaları boş yakalasın. Çıkardığımız yasayla hedefimiz bu. Günün şartlarına uygun bir yasa yaptık. Bu yasa da biz; mal hakkını, mülkiyet hakkını, taşınmaz mal hakkını, gayrimenkul hakkını çok önemsedik.”

Haberin Devamı

Kiracılar ev sahibinden sigorta isteyebilecek

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümünde Afet Sigortaları Kanunu’nun getirdiği yeni uygulamaları ve bu doğrultuda hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yeni yasayla birlikte zorunlu deprem sigortalı konut sayısını 2014’te 6 milyona, 2017’de 10 milyona çıkarmayı hedefleyen DASK’ın Van depreminin ardından, kuruluşundan bugüne yaptığı toplam tazminat ödemesi de 136 milyon liraya ulaştı.
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 13’üncü yıl dönümünün ardından yürürlüğe girecek Afet Sigortaları Kanunu’nu değerlendirdiği toplantıda konuşan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Kanun’un 18 Ağustos’ta yürürlüğe gireceğini belirterek, “Hedefimiz, 2014 yılına kadar 4 milyon olan zorunlu deprem sigortalı konut sayısını 6 milyona yükseltmek. Orta vadeli hedefimiz ise 5 yıl içinde sigortalı konut sayısını 10 milyona çıkarmak” dedi.
Afet Sigortaları Kanunu’nu 12 yıldır beklediklerini dile getiren Yazıcı, “Yeni yasayla yapılan düzenlemeleri, ülkemizde deprem hasarlarının karşılanmasında sigorta seçeneğini geliştirmek adına çok önemli bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

‘Sigortalı ev artacak’
Yazıcı, Afet Sigortaları Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle elektrik ve su idarelerindeki abonelik işlemlerinde sigortası poliçesi şartı geldiğini belirterek, yasanın mevcut abonelere böyle bir şart getirmediğini, poliçe şartının sadece yeni abonelikler için aranılacağını kaydetti. Ayrıca Yazıcı, yasayla birlikte kiracıların ev sahiplerinden zorunlu deprem sigortasını yaptırmalarını isteyebileceklerini ve gerekirse sigorta miktarını kiracıların ödeyip, aylık kiralarından düşebileceğini vurguladı.
Yeni kanunla DASK’ın sağlam bir yasal çerçeveye kavuşacağını anlatan Yazıcı, şunları söyledi: “Hedefimiz, 2014’e kadar 4 milyon olan zorunlu deprem sigortalı konut sayısını 6 milyona yükseltmek. Orta vadeli hedefimiz ise deprem ve sigorta bilincini artırmak için hayata geçirdiğimiz projelerle ve yeni Afet Sigortaları Kanunu’yla getirilen kontrol uygulamalarının etkinleştirilmesiyle 5 yıl içinde sigortalı konut sayısını 10 milyona çıkarmak.”

Haberin Devamı

DEPREM, SİGORTA TALEBİNİ ARTIRIYOR
Büyük depremlerin zorunlu deprem sigortalı konut artışında önemli rol oynadığına değinen Yazıcı, son yıllarda zorunlu deprem sigortasının her yıl ortalama yüzde 9’a yakın bir büyüme gösterdiğini, Van’da yaşanan deprem nedeniyle bu artışın geçen yıl biraz daha fazla, yaklaşık yüzde 12,5 olduğunu söyledi. Bu artışın yüzde 5’inin Van depreminden sonra gerçekleştiğini kaydeden Yazıcı, 2012 yılının ilk döneminde ise yüzde 11,5 düzeyinde bir büyüme olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Eski Tekel fabrikaları 10 ilde satışta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ait şirketlerden biri olan Gayrimenkul A.Ş.’nin 10 ilde bulunan toplamda 21 gayrimenkulü ihale ediliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İzmir, Antalya, Bursa, Yalova, Aydın, Burdur, Çankırı, Denizli, Elazığ, Karabük illerindeki 21 gayrimenkul, makine ve teçhizatların ihalesi kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
Geçici teminatların 60 bin ile 5 milyon lira arasında belirlendiği ihaleye katılabilmek için 27 Eylül ile 1 Kasım tarihleri arasında değişmekte olan son teklif verme tarih ve saatine kadar İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dökümanı alınması zorunlu olacak.
İzmir, Antalya ve Bursa gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinde yer alan gayrimenkuller kullanılmayan binalardan oluşuyor. Özellikle İzmir ve Antalya’da yer alan taşınmazlar bölgenin önemli iş merkezleri arasında yer alıyor. İmar planlarının değişmesi sonucu satışa çıkan gayrimenkullerin yerine, imar fonksiyonuna bağlı olarak yeni projeler geliştirilebilecek. Atıl halde kalmış eski Tekel fabrikalarının da aralarında bulunduğu gayrimenkulleri satışa çıkarma kararı alan ÖİB, buradan elde edilecek geliri fona aktaracak.

Dumankaya’dan 2 ay sıfır faizli konut kampanyası

Dumankaya İnşaat’ın Maltepe’de E-5 Karayolu üzerinde konumlanan projesi Ritim İstanbul’da kampanyalı ödeme seçenekleri devam ediyor. Konut fiyatlarının 180 bin liradan başladığı projeden, konut sahibi olmak isteyenler için 2 ay sıfır faiz imkânı sunuluyor.
863 konut ve 250 home ofisten meydana gelen projede 146 adet mağaza ve 114 ticari ofiste bulunuyor. Projede stüdyolar 36-37 metrekare, 1+1’ler 60-72 metrekare, 1,5+1’ler 13-77 metrekare, 2+1’ler 95-111 metrekare, 3+1’ler ise 156-162 metrekare olarak tasarlanmış. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika ve Kartal-Kadıköy Metrosu’na 150 metre uzaklıkta yer alan projedeki konutlar Adalar ve deniz manzarasına sahip.

Güneşli’de yüzde 15 peşinatla ofis satıyor

Ağaoğlu İnşaat, Güneşli’de hayata geçirdiği My Office 212 projesinde kira öder gibi ofis sahibi olma fırsatı sunuyor. Buna göre projeden ofis sahibi olmak isteyenler için yüzde 15’i peşin, yüzde 50’si banka kredisi olmak üzere, 10 Eylül 2012 ve 10 Aralık 2012’de 2 ara ödeme seçeneği sunuluyor.
505 adet ofisten meydana gelen proje 31 katlı tek bloktan oluşuyor. Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlanan proje, havaalanına ve metro istasyonuna yakınlığı sebebiyle ulaşım kolaylığı sağlıyor. Ofis alanlarının 82 ile 126 metrekare olarak değiştiği projede fiyatlar ise 367 bin lira ile 627 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Projede, toplantı salonları ve tam donanımlı fitness salonu gibi hizmetler de sunuluyor.

Kadıköy-Kartal metrosu ile kolay ulaşım sunuyor

Kadıköy-Kartal Metro Hattı ve Kartal Adliye Sarayına yakın konumuyla dikkat çeken Çukurova Adanuspark, , Kartal-Tem bağlantı yolları üzerinde yer alıyor. Kadıköy-Kartal metro hattı ile Çukurova Adanuspark’tan Kadıköy’e ulaşım 29 dakikada sağlanacak. Anadolu Adliye Sarayına 2, Sabiha Gökçen Havaalanına 15, Kartal sahil yoluna 7, ve Bağdat Caddesine 20 dakika uzaklıkta konumlanan proje, Kozyatağı’na ise 10 dakika mesafede yer alıyor.
Hemen teslim proje, 10 bin metrekare arsa üzerinde 180 konuttan oluşuyor. 3 blok olarak tasarlanan projede,73 metrekareden 312 metrekareye kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor.

Eston Yapı’dan peşin alımda yüzde 25 indirim

Eston Yapı’dan kampanya haberi geldi. Buna göre, “Eston Deniz” Kalyon Evleri ve “Eston Şehir” 5. Kısım evlerinde 3 Eylül 2012 tarihine kadar peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı veriliyor. Eston Yapı, konut sahibi olmak isteyenlere cazip ödeme seçenekleri yanında, satış sonrası her konut için sağladığı 2 yıl Eston Servis garantisi de sunuyor.
Reşitpaşa Beylikdüzü’ndeki Eston Deniz ve Bahçeşehir mevkiindeki Eston Şehir, büyük alışveriş ve ticaret merkezleri, TEM ve E-5 bağlantıları yanı sıra, sosyal hayatın içinde, ulaşımı kolay ve ferah bir ortamda bulunmasıyla ulaşım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca Atatürk Havalimanı’na yakın mesafede yer alan projeler yatırımcıya prim fırsatı da sunuyor.