Ekonomi LAS VEGAS TEKNO ŞOV

LAS VEGAS TEKNO ŞOV

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji şovu, bu yıl da ABD Las Vegas’ta start alıyor.Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), 6-9 Ocak 2016 tarihleri arasında açık kalacak. Fuarda bu yıl da birbirinden ilginç teknolojik cihazlar ve otomobiller görücüye çıkıyor olacak

LAS VEGAS TEKNO ŞOV

Geleceğin süper otomobili!

Haberin Devamı

Faraday Future, CES’te elektrikli yarış arabası şovu yaptı. Batman fimindeki Batmobile’dan esinlenilerek geliştirilen ‘FFZERO1’ adlı otomobil, Tesla’ya rakip olarak görülüyor. 1000 beygir gücünde elektrikli tek kişilik bir spor araç. ‘İnternet bağlı araç’ teknolojisiyle tasarlanan otonun direksiyonuna akıllı telefon yerleştirmek mümkün. Aracın navigasyonu, koltuk ve aydınlatma ayarları yine bu akıllı telefon üzerinden yapılabiliyor. Sanal gerçeklik gözlükleriyle de entegre edilebiliyor. Sezgisel hareketleri algılıyor.

Oculus RIft için sipariş alıyor
Sanal gözlük üreticisi Oculus, çokca merak edilen gözlüğü Rift için CES fuarında sipariş almaya başlayacağını duyurdu. Firma, ürünün geliştiriciler için olmayacağını tükeicilere hitap eden ürünün son şeklini aldığını belirtti. Ancak henüz ne zaman tam olarak piyasaya çıkacağı ve fiyatı konusunda bir açıklama yok. Facebook’un satın aldığı firma, sanal gerçeklik gözlüğünün iki video oyunu olan ‘Lucky’s Tale ve ‘Eve: Valkyrie’yle geleceğini de açıkladı.

LAS VEGAS TEKNO ŞOV


Fırına uzaktan kontrol geldi

Akıllı teknoloji mutfaklara da girdi. CES 2016’da Whirlpool’un tanıttığı fırın, uzaktan akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Başka bir odadan fırının sıcaklığını artırıp azaltabiliyosrunuz. Alarmı çaldığında da başına gitmek zorunda değilsiniz. Pişme bitince cep telefonunuzdan kapatabiliyorsunuz. Evden ayrılacaksanız mobil uygulama sizi fırının hala çalıştığı konusunda da uyarıyor. Firma aynı zamanda yıkaması bittiğinde sizi uyaran ve ne kadar deterjan harcadığını hesaplayabilen bulaşık makinesini de tanıttı.

Toyota’lar ‘onlIne’ olacak

Toyota, 2017 yılından itibaren bütün araçlarını cep telefonu ağına bağlayacağını CES 2016’da duyurdu. Sürücü ve yolcular belirli internet verilerine erişelebilecek fakat Toyota’nın ‘Veri İletişim Modülü’ henüz tam olarak bir kablosuz ağ hotspot’u değil. Sürücüler daha gelişmiş navigasyon deneyimine sahip olacak ve aracın sağlığı ve servisiyle ilgili verileri kolayca elde edebilecekler. Akıllı telefondan araçlarını kilitleyip açabilecek, yerini bulabilecekler. Sistem, eğer hava yastıkları bir kazada patlarsa yetkili otoriteleri bilgilendirecek.

LAS VEGAS TEKNO ŞOV


‘Şurayı iyi temizlemedin’

Güney Koreli LG’nin geliştirdiği temizlik robotu, sahibinin komutlarını yerine getiriyor. Robotun temizleyemediği alanları tekrar temizlemesi sağlanabiliyor. Üzerinde kamera bulunan Hom-bot Turbo+, temizlenen alanı kaydediyor. Eğer iyi temizlik yapılmadıysa da sahibi herhangi bir akıllı ekrandan robotu uyararak ‘şu alan hala tozlu’ diyerek uyarabiliyor. Robot yeniden o alanı temizliyor. Pek çok insan gibi uyarılınca da kızmıyor! Robotun fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belli değil.

LAS VEGAS TEKNO ŞOV