Ekonomi LC Waikiki'den açıklama

LC Waikiki'den açıklama

17.12.2012 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

LC Waikikiden açıklama

LC Waikiki, geçtiğimiz hafta sosyal paylaşım sitelerinde ‘ortaklık yapısına’ ilişkin asılsız iddialarda bulunan kişi ve kişilere karşı hukuk mücadelesi başlattı. www.twitter.com web sitesi üzerinden başlatılan karalama kampanyasına sessiz kalmayan LC Waikiki’nin başlattığı hukuk mücadelesi kısa sürede sonuç verdi.

Haberin Devamı

Karalama kampanyasına katılan kişiler hakkında Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından “İhtiyati Tedbir” kararı verildi. Böylece yapılan saldırının hukuka aykırı olduğu yargı makamları tarafından tespit ve tescil edilmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak LC Waikiki’den yapılan açıklamada, “Bunlar, halka mal olmuş, tüketici tercihlerinde ilk sıralarda yer alan, kurumsal kimliğini ispat etmiş markamızla uzaktan yakından ilişkisi olmayan ‘asılsız iddialardır” denildi.

Yapılan açıklamada LC Waikiki’nin ortaklık yapısına ilişkin asılsız iddialarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla www.lcwaikikisosyal.com adlı bir mikro site oluşturulduğu da ifade edildi. ‘İsteyen herkes web sitemizden bilgi alabilir’ LC Waikiki’nin kurumsallığı ve şeffaflığı ön planda tuttuğuna ve ortaklık yapısı dahil tüm bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilen bir marka olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Markamız hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes, ‘bilgi edinme hakkını’ internet sitemiz üzerinden kullanabilir. Sektörünün yükselen değeri haline gelen markamıza yapılan bu haksız ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız iddiaların markamızla birlikte çalışanlarımızın emek ve itibarlarına gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Bu sebeple gerek müşterilerimiz nezdinde gerekse kurumsal itibarımıza gölge düşüren bu asılsız iddia nedeniyle hukuki süreci başlattık. Hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağız” görüşlerine yer verildi. Kurumlar vergisinde 26’ıncı sırada Türk perakende sektörünün önde gelen markalarından LC Waikiki, 1997 yılında Taha Grubu tarafından satın alındı. Yüzde 7 hissesi kurucu Fransız ‘Amouyal Ailesi’nde kalan LC Waikiki, şu anda Türkiye’nin en büyük hazır giyim markasıdır. Markanın bugünkü konumuna ulaşması için en büyük özveriyi ‘LC Waikiki Mağazacılık’ ortaklığı çatısı altında Küçük, Kısacık ve Dizdar Aileleri göstermiştir. 15 yıldır tüm faaliyetlerinde müşteri memnuniyetine öncelik veren LC Waikiki, bunun karşılığını tüketici nezdinde sevilen ve itibarı yüksek bir marka haline gelerek almıştır. Hali hazırda Türkiye genelinde 71 ilde 376, yurt dışında ise 15 ülkede 43 mağazasıyla 16 bin 250 kişiye istihdam sağlayan LC Waikiki, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok vergi veren şirketleri sıralamasında 26’ıncı olmuştur.