Ekonomi Little Ceasers Türkiye % 100 büyüme hedefliyor

Little Ceasers Türkiye % 100 büyüme hedefliyor

18.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çelebi Hizmet Gıda İşletmeleri Turizm Genel Müdürü Hüseyin Genç, pizza zinciri Little Caesars olarak 2011 yılında yüzde 120 büyüme sağladıklarını belirterek, “2012 yılında da yüzde 100’ün üstünde büyüme hedefliyoruz. 2011’de 16 milyon dolar yatırım yaptık. 2012 yılında 10 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi

Little Ceasers Türkiye % 100 büyüme hedefliyor

2009’da 45 olan restoran sayısının şu anda 75 olduğunu söyleyen Genç, “Bu yılı 82 restoran ile kapayacağız. 2012 yılında 141 restorana ulacağız. 2013 yılında ise 200 restoranımız olacak” diye konuştu.

1.072 çalışanı var
Bu yılbaşında 490 olan çalışan sayılarının 1072’ye yükseldiğini ifade eden Genç, Little Caesars’ın, bulunduğu 14 ülke arasında Little Caesars Türkiye’yi 2011 yılında ‘Operasyon Yönetimi’ dalında, ‘En Başarılı Ülke’ ödülüne layık görüldüklerini kaydetti.
Little Ceasars Başkan Yardımcısı James Hartenstein da, Little Ceasars Türkiye’nin faaliyet gösterdikleri 14 ülkede ABD’den sonra en hızlı büyüyen ülke olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için en önemli ülke. İleride Türkiye’yi bölge ülkelerinin merkezi yapabiliriz. Buradaki operasyon çok başarılı” dedi.
Hüseyin Genç, bir pizza alana 1 tane daha bedava hizmetini geliştirdiklerini belirterek, “Joker Pizza ismini verdiğimiz promosyon sayesinde 1 pizza alıp ikincisini bedava alan bu şansını 1 hafta içinde veya aynı günde başka adrese yollatarak da kullanabiliyor. Örneğin birini Kadıköy, birini İzmir’deki bir arkadaşına yollayabiliyor” dedi.
Genç, müşteri memnuniyetinin yanı sıra israf konusunda önemli bir kazanım sağlayacaklarını belirterek, “İlk öngörülere göre Joker Pizza, yaklaşık yüzde 20 oranında gerçekleşen bir israfın da önüne geçecek” diye konuştu.
“Şike soruşturması sonrası futbol maçlarına ilginin azaldığı, bunun pizza siparişlerine etkisinin ne olduğu” sorusuna Hüseyin Genç, “Futbol maçları günü bizim en çok eve servis yaptığımız günler. Bunda bir azalma olmadı. Bunun yanısıra dizilerin olduğu salı, çarşamba ve perşembe günleri de satışlarımız artmaya başladı” cevabını verdi.
Little Ceasers tarafından, diyetisyen Dilara Koçak ile üretilen kepekli pizzanın ABD’de de deneneceğini söyleyen James Hartenstein, “Şu anda şirketimizin gurmesi Türkiye’de. Denemeler yapacağız. Obezite sorununun ciddi bir hal aldığı ABD’de Türkiye’de reçetesi oluşturulan diyet pizzayı satabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Joker pizza nedir?
Joker pizza ile hediye ikinci pizza ile verilen kodla; istendiği zaman (şimdilik 1 hafta ile sınırlı), istenen kişiye, istenen yere (İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Little Caesars restoranlarının kapsama alanında) hediye pizzayı gönderebiliniyor.