Ekonomi Los Angeles’ta piştiler dünya yollarına düştüler!

Los Angeles’ta piştiler dünya yollarına düştüler!

20.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 108 yıllık geçmişe sahip Amerika’nın önemli fuarları arasında yer alan Los Angeles Otomobil Fuarı, kapılarını açtı.

Los Angeles’ta piştiler dünya yollarına düştüler

9 gün sürecek fuar, “zengin müşterilere” hitap etmesi açısından da hayli önemli bulunuyor. Nitekim sadece Amerikan değil, Avrupa ve Asyalı otomobil üreticileri de, bazı modellerinin “dünya tanıtımı”nı burada yapmayı türcih ediyor.

Haberin Devamı

Fuarda daha çok ABD kıtasına hitap eden yenilenmiş Ford Escape, Nissan Sentra, Hyundai Elantra, Cadillac XT5, Honda Civic Coupe, yenilenmiş Lincoln MKZ gibi ilk kez sergilenen modeller ilgi çekerken, Avrupalı üreticilerin de yenilikleri var. Porsche Cayman GT4 Clubsport yarış otomobili, Volvo’nun bir sürücü koltuğu ve gösterge panelinden oluşan “Concept 26”, Subaru’nun yeni nesil Impreza Sedan ve VW’nin Beetle yani “Kaplumbağa”dan türettiği “Dune” konseptleri, bunlardan birkaçı. Ayrıca Fiat, Mazda ile ortak geliştirdiği ve yeni nesil MX-5’in ikizi yeni “124 Spider”ı da burada görücüye çıkardı.

Kamuflajı fuarda açıldı!
Kia’nın ilk kez Frankfurt Fuarı’nda tanıttığı yeni nesil Sportage modeli, ABD tüketicisinin karşısına ilk kez Los Angeles’ta çıktı. Podyuma çıkarken her yanı “kamuflaj” ile örtülü olan Sportage, daha sonra mankenler eşliğinde açıldı...

‘Aileden’ eğlenceli konsept

Fiat’ın kurucusu Agnelli’nin torunu olan ve Fiat Chrysler Başkanı John Elkann’ın kardeşi modacı Lapo Elkann, “özel otomobiller” yaratmak üzere “Garage Italia Customs”ı kurdu. Bu fuara ilginç bir konsept getiren Elkann, Yıldız Savaşları filminden esinlenerek “500E Stormtrooper”ı yapmış. Yorum yok tabii...

Los Angeles’ta piştiler dünya yollarına düştüler


Sorulardan bir an bunalınca...
Kuşkusuz bu sıralar ABD’deki en “dertli” otomotiv yöneticisi, VW’nin Amerika Başkanı Michael Horn olsa gerek. Fuardaki basın toplantısında emisyon skandalıyla ilgili çok fazla soruyla karşılaşan Horn’un “bunalma anı” da kameralara böyle yansıdı!
Los Angeles’ta piştiler dünya yollarına düştüler


Range Rover üstünü açtı
İngiliz Range Rover, yıllar önce Nissan’ın “Murano CrossCabriolet” ile denediğini, bu kez Evoque modeyile kendisi tecrübe edecek. Üstü açılabilen cabriolet bir SUV olan Range Rover Evoque Convertible, üç kapılı ve “merakla bekleyen” gözlerin önüne ilk kez burada çıktı. Los Angeles, muhtemelen aracın en iyi pazarı olacak!