Ekonomi Maldivler’den sonra yeni adres Yalova oldu

Maldivler’den sonra yeni adres Yalova oldu

17.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maldivler’in en büyük turizm tesisini hayata geçiren Akarsu Holding, Yalova Armutlu’da 95 milyon lira yatırımla Mahal Palas projesinin satışına başladı

Maldivler’den sonra yeni adres Yalova oldu

30 yılı aşkın süredir inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren, Mosaic Center markasıyla banyo ve mutfak dekorasyon ürünleri ihracatı yapan Akarsu Holding, inşaat ve turizm sektörlerindeki yatırımlarına devam ediyor.
2012 ve 2013 yılları itibariyle yeni otel projelerini hayata geçiren Akarsu Holding, 2012 yılında Maldivler’de inşasına başladığı tesisin yüzde 65’ini tamamlaması üzerine, Türkiye’de de yeni bir projeye başladı. Yalova Armutlu’da inşa edeceği Mahal Palas projesini tanıtan Akarsu Holding, yeni projesiyle özel bir konsept sunmayı da amaçlıyor.
İstanbul’a en yakın tatil beldelerinden bir olan Yalova Armutlu’da inşa edilecek Mahal Palas estetik mimarisi, donatıları ve konumuyla en çok tercih edilen tatil tesislerinden biri olması bekleniyor. 95 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Mahal Palas, 34 bin 905 metrekare alan üzerinde inşa edilecek.

Haberin Devamı


9 bin 200 devre tatil kapasitesine sahip proje 365 gün boyunca hizmet verecek. 1+1 ve 2+1 şeklinde tasarlanan daireleriyle de kesintisiz deniz manzarası sunan Mahal Palas’ta, 184 daire ve 808 yatak kapasitesi bulunuyor. Nisan ayında inşaatına başlanacak Mahal Palas’ın 2014’ün Aralık ayında hizmete girmesi bekleniyor. Osmanlı mimarisinden detaylar taşıyan Mahal Palas, saray konseptiyle sunulacak hizmetleriyle misafirlerine özel bir tatil deneyimi yaşatmayı hedefliyor.


Saklı cennet gibi...
Akarsu Gayrimenkul Kurucu Ortağı Samim Hatipoğlu, inşaat ve turizme ağırlık vermeye başladıklarını belirterek, yeni projelerinde saray konforu sunan bir otel inşa edeceklerini söyledi. Projenin yapıldığı bölgeyi saklı bir cennet olarak nitelendiren Hatipoğlu, “İhalesi yapılan Gebze-Yalova arasındaki köprüyle ulaşımın çok daha kolay hale geleceğini söyledi.
Hatipoğlu, projede yer alan odaları devre tatil olarak satışa sunduklarını ve 46 yıl boyunca 1+1 ve 2+1’lik odalara sahip olunacağını anlatarak, “İçinde çok farklı unsurlara yer verdiğimiz proje yatırım için de tercih edilebilir. Tesis bittiğinde buraya yatırım yapanlar da mutlu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Araplar ilgi gösteriyor
Akarsu Holdinğ Yönetim Kurulu Üyesi Eren Akarsu, Yalova ve civarının Arapların da konut almak ya da tatil yapmak için tercih ettiği bölgelerden biri olduğunu anlatarak, şunları söyledi: “Araplardan talep alıyoruz. Bunların çoğu şimdiye kadar yatırım yapmak için konut alıyordu ama artık tatil yapmak için de gelecekler. Buradan alınan bir devre tatil kullanılmadığı zaman kiraya verilebildiği gibi başkasına devredilebilecek.”

Maldivler’de teslime yaklaştı
Eren Akarsu, Maldivler’de hayata geçirdikleri 5 yıldızlı otelin inşaatında önemli aşama kaydettiklerini belirterek, “Buradaki oteli kasım ayında açacağız. 130 odanın bulunduğu otelin 20 odasını devre tatil olarak 44 yıllığına satıyoruz. Maldivler’e Türkiye’den direk uçuşların başlaması da bölgeye olan ilgiyi artırdı. Artık daha fazla Türk’ün orayı tercih edeceğini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme hasılat paylaşımı modeli geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüme kaynak yaratmak için arayışlarının sürdüğünü belirterek, dönüşüm alanlarında hasılat paylaşımı projeleri geliştirmek istediklerini söyledi.
Erdoğan Bayraktar, 2B gelirinin yüzde 90'a kadar kısmının kentsel dönüşüme ayrılmasının planlandığını belirterek, “Ancak daha sonra bize oradan ayırdıkları para 660 milyona düştü, biz 7-8 milyar bekliyorduk. Ama bu acil bir iş. O yüzden kendimiz birtakım argümanlar geliştirdik” dedi.
Bayraktar, vatandaş tarafından rezerv alan teklifi getirilen yerlere imar verdikleri zaman yüzde 25'ini arazi olarak Hazine adına tescil ettireceklerini anlatarak, “Hazine adına tescil ettikten sonra satıp, kaynağını Hazine'den talep edeceğiz. Veya orada yapacağı inşaatın maliyetinin belli bir bölümünün bedelini kentsel dönüşüm hesabına, özel hesaba yatırmak için girişimlerimiz var” dedi.

Kaynak arayışı sürüyor
Erdoğan bayraktar, dönüşüm alanlarında hasılat paylaşımı projesi geliştirmek için kaynak temin etmeye çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Yine İller Bankası'nı devreye soktuk. Kamu mallarının değerlendirilmesi noktasında da Bakanlar Kurulu'nda bir çalışma yapıldı. Ancak Bakanlar Kurulu'nda çalışma yapılmadan evvel, İller Bankası'nın elinde 3-4 kıymetli yer var. Onları yapıp yüzde 50'sini belediyelere vereceğiz. Yani bu bütçenin rakamını ne kadar bulursak, o kadar iş yapacağız. Yani bulduğumuz paraya göre cephe açacağız. Tabiri caizse ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız.”
Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü anlatmak için Alo 181 çağrı hattını kurduklarını belirterek, “İlk etapta 75 elaman aldık. Bu sayıyı biraz daha artıracağız. Bu projenin özelliklerini önce kendi elemanlarımıza anlatmamız lazım. Bu zor bir iş. Hukuki, sosyolojik, işletme, iktisat boyutu var. Gecekondusu var bir vatandaşın, kanun çıktı, 'Gecekondumu verirken nasıl 2, 3 ev sahibi olabilirim' ona bakıyor. Öbür taraflarını hiç düşünmüyor. Bunları zaman içinde bilinçlendirmek, anlatmak lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

En büyük destek kirada
Bayraktar, dönüşüm sürecinde vatandaşlara verdikleri en büyük desteğin kira yardımı olduğunun altını çizerek,
“Az değil, 600 liradan 18 ayda 10 bin 800 lira kira yardımı yapıyoruz. Ucuz bir daire zaten 120-140 lira. Evini kat karşılığı veriyorsa 'Benim evim risklidir, gelin yıkın' ya da 'Ben kendi evimi yıkıyorum' diyorsa biz 18 aylık kirası için destek veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘En pahalı konutla en ucuz arasında 5 kat fark var’

GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nde, ‘Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: İzmir’ panelinde konuşmacı olan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, İzmir’de en pahalı konut ile en ucuz konut arasında 5 kat fark olduğunu belirterek, “Dolayısıyla İzmir’in her yerine yatırım yapabilirsiniz. Diğer taraftan İzmir’in nüfusu 2025 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 2,34 oranında artacak bu da beraberinde her yıl yaklaşık 26 bin yeni konut ihtiyacı doğuracaktır” dedi.
Konut satış fiyatlarına bakıldığında İzmir’in İstanbul’dan sonra ikinci yüksek değere geldiğini vurgulayan Şimşek, İzmir’de konut kredisi kullanım potansiyelinin de büyük, sağlam ve güvenli olduğunu belirtti.
Şimşek, İzmir’de yer alan 35. Sokak projesinde konut sahiplerinin yüzde 80’inin İzmir’de yaşarken yüzde 20’lik kesimin ise İstanbul ve Ankara gibi farklı şehirlerden oluştuğunu belirtti.

GÜNÜN PROJESİ: LİDYAFLATS

LİDYA YAPI, ÇEKMEKÖY’DE AKILLI EVLER TASARLADI

İstanbul’un değeri her geçen gün artan bölgesi Çekmeköy’de yer alan ve yapımı tamamlanan LidyaFlats’te yaşam başladı. Lidya Yapı tarafından butik bir konut projesi olarak tasarlanan LidyaFlats’te toplam 136 konut bulunuyor. 18 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen LidyaFlats, toplam 5 bloktan oluşuyor.
Türkiye’nin Ağa Han ödüllü yetenekli mimarı Han Tümertekin tarafından tasarlanan LidyaFlats yatırımcıların ilgisini de çekiyor.
LidyaFlats projesinde ev sahiplerine, küçük odalardan oluşan klasik apartman daireleri yerine, geniş bir salon, büyük bir mutfak ve fonksiyonel odalar sunuluyor. Projede yer alan çamaşır odası, depo alanı ve teras gibi detaylar farklı alanlar yaratarak kolaylık sağlıyor. Birçok ana artere yakınlığıyla dikkat çeken LidyaFlats’te cazip ödeme koşulları ve kampanyalar da sunuluyor. Buna göre akıllı ev sistemi ile donatılan projede kişiye özel ödeme koşulları sağlanıyor.
Yüzde 85’i yeşil alan olan projenin ortak yaşam alanlarında, açık ve akıntı fonksiyonlu kapalı havuz, suyolları, tenis kortu, mini golf sahası, bisiklet yolu, yürüyüş ve koşu parkuru, fitness, buhar odası, sauna, masaj odası, spa, kapalı çocuk oyun alanı ve barbekü alanlarına yer veriliyor.

YAKIN PLAN
YERİ: Çekmeköy
YAPIMCI FİRMA: Lidya Yapı
TESLİM TARİHİ: Hemen teslim
KONUT SAYISI: 136

Milliyet gazetesi emlak devlerini buluşturacak

Milliyet gazetesi, 19 Ocak 2013’te düzenleyeceği toplantıyla gayrimenkul sektörünü bir araya getirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra İBB Başkanı Kadir Topbaş ve diğer bazı belediye başkanlarının da iştirak edeceği toplantıda gayrimenkul sektörünün önemli temsilcileri buluşacak. GYODER Başkanı Işık Gökkaya, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de katılacağı toplantıda sektörün renkli siması olan Ali Ağaoğlu da yer alacak.
Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’ın ev sahipliğinde yapılacak toplantıda Milliyet yazarlardan Fatoş Karaaslan, Güngör Uras ve Yaman Törüner de yer alacak. Gayrimenkul sektörü için büyük önem taşıyan bu toplantı www.milliyet.tv sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Gaziantep’e Fransa’dan ekolojik kent desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 32 bin dönüm alan üzerinde gerçekleştirdiği kentsel planlama projesi “Gaziantep - Kilis Yolu Ekolojik Yaklaşımlı Yerleşke Tasarımı” ile Fransa’dan hibe desteği sağladı. Konuyla ilgili protokol İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bircq ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey arasında imzalanırken, bu kapsamda Ekolojik kent ile ilgili fizibilite çalışmasına Fransa tarafından 650 Bin Euro’luk hibe verilecek.
Asım Güzelbey, “Biz daha önce Fransız Kalkınma Ajansı ile önemli projelere imza attık. Bugünkü işbirliğimizin sonucunda Gaziantep'e çok şey kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Türk firmaları yaşlı Avrupa evlerine talip

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin kurulan “Türk Yapı Melzemeleri Komitesi” 2013 yılına hızlı başladı. Almanya’nın en büyük yapı fuarı olan BAU Münih Fuarı’nda büyük bir tanıtım standı açan komitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Serdar Urfalılar, Türkiye’nin yaklaşık 20 milyar dolar ihracat ile dünya 7.’si olduğu sektörde ilk üçü hedeflediklerini belirterek, “Sektörümüz genellikle Türkiye’nin doğusundaki ülkelerde güçlü, ama kalitemiz Avrupalı firmalarla eşdeğer. Müteahhitlerin gücünden de yararlanarak Avrupa’daki yaşlanan binaların yenilenme istiyoruz” dedi.

Antalya ikinci elde zirveyi bırakmadı

Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre Antalya, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1,34 değer artışıyla, Aralık 2012’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, İstanbul’da yüzde 1,32; Adana’da yüzde 1,21; İzmir’de yüzde 1,20; Ankara’da yüzde 0,38; Bursa’da ve Kocaeli’nde ise yüzde 0,10 oranında arttı.
Kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 1,35 artışla Adana olurken, kiralar İzmir ve Antalya’da yüzde 0,80; İstanbul’da yüzde 0,70; Ankara’da yüzde 0,40 oranında artarken Bursa’da aynı kaldı, Kocaeli’nde ise yüzde 0,41 oranında azaldı.