Ekonomi Manisalı ‘Venus’

Manisalı ‘Venus’

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vestel, Venus’le cep telefonuna girerken, yıllık 3 milyon adetlik satış hedefi koydu. 22 Eylül’de satışa çıkacak telefonun dört modeli bulunuyor.

Manisalı ‘Venus’

Son dönemde operatörler için ürettiği akıllı cep telefonlarıyla dikkat çeken Manisalı Vestel, bu kez kendi markasıyla yarışa katıldı. Şirket, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’da cep telefonu modeli ‘Venus’le sürpriz yaptı. 5 ve 5.5 inç’lik ekrana sahip Venus X ve V modelleri, 22 Eylül’de Türkiye’de satışa çıkacak.
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus üzerinde 2.5 yıldır çalıştıklarını belirterek, iki modelle hızlı büyüyen cep telefonu piyasasına iddialı girdiklerini söyledi.
‘Cari açığı azaltacak’
Cari açığa da değinen Turan Erdoğan, “Türkiye’de yılda 11 milyon civarında cep telefonu satılıyor. Akıllı telefon ithalatının Türkiye ekonomisindeki cari açığa etkisi yıllık 6 milyar dolar. Yani cari açığın yüzde 11.5’i ithal telefondan kaynaklanıyor. Bu açığı düşürmek için ileri teknolojiye ihtiyaç var. Biz buna deva olmak istiyoruz. Tabii ki burada devletin de yerli üreticilere teşvik vermesi gerekiyor” dedi.
Erdoğan, cep telefonunda 700 kişiye istihdam yarattıklarını, üç yıl sonunda rakamın 4 bine çıkabileceğini söyledi.
Yüzde 50 yerli üretim
Turan Erdoğan, akıllı cep telefonunun Vestel’in vizyonunda lokomotif ürün olarak konumlandırıldığını vurgulayarak, “Yüzde 50’ye yakın yerli katkı oranına sahip cep telefonunun üretim, LCM, metal press, SMD dizgi, TSP üretimi, plastik enjeksiyon, son montaj ve paketleme aşamaları Vestel City’de kendi teknolojimizle yapılıyor” dedi..
Tamamen Türk mühendislerinin tasarımı cihazların yerlilik payının yüzde 50 civarında olmasını planladıklarını aktaran Erdoğan, üç yıl içinde Türkiye’de yıllık 2 milyon, ihracatta ise 1 milyon adet satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Erdoğan, ihracata ilk olarak yurtdışındaki büyük operatörler vasıtasıyla Avrupa ve yakın ülkelerden başlamak istediklerini belirtti.
Erdoğan, yılda 10 milyon televizyon ürettiklerini anımsatarak, aynı başarıyı cep telefonunda da göstermek istediklerini vurguladı. Erdoğan, telefonun Vestel’in 1250 mağazasında satılacağını, bütün operatör mağazalarında satılması için de görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Batarya üretecek

Erdoğan, yılda 15 milyon ekranlı cihaz ürettiklerini ve üretim güçlerinin kendilerini ‘cep’ rekabetinde bir adım öteye taşıyacağını da vurguladı. Turan Erdoğan, “Batarya üretiminde ise Türkiye’de başka bir yatırım planlıyoruz. Bu konuda yerli yabancı bir ortakla işbirliği yapabiliriz” dedi.

Fiyatı 649 TL

5 inç’i 649 TL’den, 5.5 inç’lik modeli ise 899 TL’den satılacak Venus’un teknik özellikleri şöyle sıralanıyor:
n 5 ve 5.5 inç’lik ekranlık iki model. n Android işletim sistemi. n HD vd qHD ekran çözünürlüğü. n Geniş görüş açısı sunan IPS ekran. n Dört çekirdekli 1.2Ghz Qualcomm işlemci. n Venus 5.5 V ve X’de 13 MP arka, 2 MP ön kamera. n Venus 5.0 V ve X’de 8 MP arka, 2 MP ön kamera. n 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza. n 5.5 V ve X’de, 4G teknolojisi ve NFC özelliği. n Uzun pil ömrü. n Siyah ve beyaz renk seçenekleri olacak. n Venus X keskin, Venus V yuvarlak hatlı tasarlandı.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜNLER

Manisalı ‘Venus’

Bu saat ‘zinde’ tutuyor

Asus, ilk giyilebilir cihazı olan ZenWatch’u Android Wear işletim sistemiyle sundu. Android 4.3 ve daha üst sürümlerle çalışan tüm akıllı telefonlarla uyumlu ZenWatch, dahili biyosensörü ile zindelik seviyesini ölçecek.
ZenWatch Manager akıllı telefon uygulamasıyla kullanıldığında gelişmiş akıllı telefon entegrasyonu, saat kilidini açma, çift dokunuş, sessize alma gibi gelişmiş özellik ve işlevler sunuyor.

Ayna ayna söyle bana

Panasonic, IFA’da yeni bir ürün konseptinin lansmanını yaptı. Akıllı ayna canlı analiz yaparak fotoğrafınızı çekiyor ve size cildinizle ilgili tavsiyede bulunuyor. Ayna, entegre kamera ve ekranla cildinizi detayına kadar inceliyor. Görünüşünüzü ve sağlığınızı geliştirmeniz için size diyet değişimi hatta makyaj teknikleri öneriyor. Akıllı ayna canlı simule edilmiş aydınlatma da sağlıyor. Karanlık bir ortamda ya da neon ışıklarının altında nasıl görünebileceğinizi de gösteriyor. Ayna aynı zamanda mobil cihazınıza da bağlanabiliyor.

Hem 4K, hem ultra HD

LG, 4K Ultra HD (3840 x 2160) çözünürlüklü OLED TV’sini piyasaya çıkarttığını açıkladı. LG’nin yeni televizyonu 77 ve 65 inç’lik iki farklı modelle (77EG9700 ve 65EC9700) ve ışık emici organik diyotlar içeren kavisli ekranıyla görücüye çıktı. LG 4K OLED TV, izleme deneyimiyle dikkatleri çekiyor.
33 milyon sub - piksel ile hayatın içindeki renkleri ve kontrast oranını yakalayan TV, izleyen kişilere gerçekçi görüntüyü sunuyor.
LG, yakında 65 ve 77 inç 4K OLED TV’ler için ön sipariş sürecini başlatacak.