Ekonomi Marinalı villalara rezidans hizmeti

Marinalı villalara rezidans hizmeti

12.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

West Wall Marina Villaları’nın yatırımcısı olan Durak Plus Gayrimenkul, projenin rezidans gibi işletilmesi için İspanya merkezli turizm devi Blue Bay Group ile ön anlaşma imzaladı

Marinalı villalara rezidans hizmeti

Yakuplu’da inşaatı tamamlanan West Wall Marina Villaları, Türkiye ve İspanya’dan 3 büyük markayı bir araya getirerek dev bir işbirliğine sahne oldu. Yatırımcılığını Durak Plus Gayrimenkul’ün yaptığı ve İstanbul’un marinalı tek villa projesi özelliğine sahip olan West Wall Marina Villaları’nın rezidans konseptinde işletmesi için İspanya merkezli uluslararası turizm devi Blue Bay Group ile ön anlaşma imzalandı. Villaların yabancı pazarlara açılmasını sağlayacak olan anlaşma ile West Wall Marina sakinleri, rezidans hizmetine erişecek.
İspanyol grubun Türk pazarına ilk adımını atmasına zemin hazırlayan işbirliği ile villa sahipleri dilerlerse villalarını kullanmadıkları sezonlarda kira getirisi elde edebilecekler. 645 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılan villaların pazarlamasını ise İstanbul Gayrimenkul
Yatırım gerçekleştirecek.
Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, işbirliği ile West Wall Marina Villaları’nın, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleri ağırlayacağını söyledi.
Muşlu, şirket olarak bir süredir West Wall Marina Villaları’nda otel işletim sistemini ve en iyi rezidans hizmetini hayata geçirmek üzere çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Dünyada bu modeli en iyi uygulayan ülkeleri inceledik. Hem kullanıcıya hem de yatırımcıya faydalı olabilecek formüller araştırdık. Araştırmalarımız, İspanya merkezli Blue Bay Group’un otel işletmeciliği alanında dünyanın farklı bölgelerinin en iyisi olduğunu gösterdi” dedi.

Dünyanın gözü İstanbul’da
Blue Bay Group Başkan Yardımcısı Gehad Al Gazaly de, İstanbul’un dünyanın 1. en popüler turistik yeri olduğunu ifade ederek, “Araplar ve tüm dünya için İstanbul’un önemi büyük. Bu nedenle İstanbul pazarına girmekten ve bunu üst segmente konumlandıracağımız West Wall Marina Villaları ile yapmaktan çok gurur duyuyoruz” diye konuştu.
West Wall Marina Villaları’nın satış ve pazarlamasını üstlenen İstanbul Property Invest Genel Müdürü Dr. Şükrü Akın da bu proje ile birlikte dünyanın en heyecan verici kenti olan İstanbul’un bir kez daha uluslararası alanda konuşulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni işbirlikleri gündemde
West Wall Marina Villaları’nın profesyonel bir yönetimle işletileceğini belirten Fırat Muşlu, şunları söyledi:
“Sektörünün en büyüklerinden biri olan Blue Bay Group Türkiye’ye Durak Plus Gayrimenkul ile giriyor. Bu adım markamızı en geniş anlamda, farklı coğrafyalara taşımak adına da etkili bir hamle olacak. Önümüzdeki yıllarda İspanya merkezli uluslararası grup ile yeni projelerde de işbirliği planlıyoruz.”

Özel ödeme planı başlattı
Toplam 50 milyon dolarlık yatırım değeriyle hayata geçirilen West Wall Marina Villaları hemen teslim ediliyor. En küçüğü 353 metrekareden oluşan 64 villanın yer aldığı projede 24 villanın satışı tamamlandı. West Wall sakinlerinin özel avantajlarla yararlanabileceği West İstanbul Marina, karada 300, denizde 600 tekneye her türlü teknik hizmeti yaşatabilecek donanıma sahip. Projenin kampanyasında alıcılara yüzde 25 peşin, 24 ay vade farksız şirket bünyesinde kredilendirerek, yeni bir ödeme planı sunuluyor.

Haberin Devamı

Özel tasarımlar yaptı ev teslimleri yaklaştı
Dap Yapı’nın son projelerinde teslim tarihi yaklaştı. Firma, 2014 yılında başta Burgu Kule olmak üzere, Dalga Kule, Tango Kule ve Z Ofis’in teslim işlemlerine geçecek. Vazo Kule’nin teslim tarihi ise 2015’in ilk çeyreği olarak belirlendi.
Dap Yapı Kulelerinin sosyal donatıları arasında fitness center, güneşlenme terası, yürüyüş parkuru, SPA, yüzme havuzu, sauna, otopark alanı ve güvenlik bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal Maltepe sahilinde yer alan projelerinin orijinal tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyledi.
Geleceğin binalarını inşa ettiklerinin altını çizen Yılmaz, “Projelerimiz üstün nitelikleriyle sektöre yön veriyor. Tıpkı İspanyol mimar Gaudi’nin eserleri gibi şehirde dolaşırken aniden karşınıza çıkarak sizi şaşırtıyor” dedi.

‘Masaldan fırlamış gibi’
Projelerinin iz bırakan, hayranlık uyandıran, tek tip binaların yanında masallardan fırlamış gibi durduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Ürettiğimiz binlerce konutu daima söz verdiğimiz tarihte ve vaat ettiğimiz kalitede teslim ettik. Gittiğimiz yerlere katma değer kazandırdık. Konut edinmek isteyenler için tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. 2014 yılının sonuna kadar Dalga, Tango, Burgu Kuleler ve Z Ofis projelerimizde teslim aşamasına geçeceğiz.”

Kampanya devam ediyor
Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, 289 adet rezidans, 99 adet home office olmak üzere 399 üniteden oluşuyor. Vazo Kule’nin mobilyalı teslim kampanyası devam ediyor. Ev sahipleri böylece taşınırken mobilya telaşından kurtulmuş olacaklar. Kartal Maltepe hattında yükselen projenin teslim tarihi ise 2015’in ilk çeyreği olarak belirlendi.

Haberin Devamı

180 derece eğimli
369 daireden meydana gelen Dalga Kule, Kartal Maltepe’de konumlandırılıyor. 15 adet ticari birimin hizmet vereceği proje, 2 bloktan oluşuyor.
Dap Yapı’nın bir diğer yatırımı Tango Kule projesi 192 adet rezidanstan oluşuyor. Proje Kartal- Maltepe’de yükseliyor.
Burgu Kule projesinde ise toplam 246 rezidans daire bulunuyor. 60 metre yüksekliğindeki bina, toplamda 108 derece eğim yapıyor.
Çağlayan’da hayata geçirilen Z Ofis projesinin de 2014 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

600 milyon TL’lik projeyle Fikirtepe’de atak yapacak
Şua İnşaat, Fikirtepe’de konumlandırdığı yeni projesinin çalışmalarını tamamladı. Yakın bir tarihte lanse edilmesi beklenen proje 600 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçiriliyor. Konut ve ticari alanlardan oluşan proje 129 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip.
24 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan projede 700 den fazla konut ofis ve 5 bin metrekare ticari alan yer alacak.
Fikirtepe’de hayata geçirecekleri proje için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini belirten Şua İnşaat Genel Müdürü Ahmet Sarıcalı, Şua İnşaat olarak bugüne dek inşa ettikleri projelerle sektörde güvenilir bir noktaya geldiklerini ifade etti.

700’den fazla konut olacak
Sarıcalı, “Atakent’teki Elite City ve Pendik’teki Elite Side projelerimizle müşterilerimize beklentilerinin üzerinde yaşam alanları oluşturduk. Şimdi de yatırımlarımıza ara vermeden, Fikirtepe’nin dönüşümünde önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.
Burada inşa edecekleri projede yaklaşık 700’den fazla konut, ofis ve 5 bin metrekarelik ticari alan bulunacağını ifade eden Sarıcalı, “Ruhsat işlemleri tamamlandığında projeyi tüm detaylarıyla birlikte lanse edeceğiz” diye belirtti.

Haberin Devamı

Markalaşma sürecine Turquality desteği geldi
Türkiye ankastre mutfak ürünleri sektörünün genç oyuncusu Silverline Ankastre, global ligde yükselme hedefine önemli katkı sağlayacak Turquality Destek Programı’na dahil oldu. Türkiye’nin ihracatta ilk 500 firması arasında yerini alan ve bugün 5 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline, 2006’da halka açılarak yaptığı ilk markalaşma atağının ikincisini Turquality ile yapıyor. Silverline, Turquality’nin verdiği 5 yıllık destek süresi sonunda, 100 ülkeye ihracat yapan bir dünya markası olmayı hedefliyor.
Türk firmalarının yurtdışında markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak için kurulan Turquality Destek Programı’na katılan, Avrupa’nın 5 büyük aspiratör ve davlumbaz üreticisi arasında yer alan firma, yeni pazarları hedefliyor.

50 milyon dolarlık ihracat hacmi
Geçtiğimiz yılı 48.5 milyon dolar ihracat ile kapatan Silverline Ankastre’nin CEO’su Mustafa Laçin, “Bundan 20 yıl önce başlayan serüvenimizde, ilk günden itibaren hedefimiz dünya markası olmak için emin adımlar ile ilerlemekti. Bugün heyecanını taşıdığımız Turquality süreci ile bugüne kadar izlediğimiz yol ve geliştirdiğimiz stratejinin ne kadar doğru olduğuna şahit olduk” dedi.

Evlerin peşinatını alıyor kalanı 2015’e erteliyor
ODTÜ ormanı ve Mogan gölü manzarasıyla dikkat çeken Uptown İncek’in geçtiğimiz haftalarda başlattığı ‘yüzde 30’u peşin, yüzde 70’i Haziran 2015’te öde’ kampanyası Ankaralılardan büyük ilgi gördü.
Projeyi hayata geçiren LEMA Grup’un ortaklarından Emre Katırcı, Uptown İncek’le birlikte Ankara’nın bir konut projesinden öte yaşam merkeziyle tanıştığını ifade etti.
Başkent’in gözde yerleşim bölgelerinden İncek’in girişinde inşa edilen özel konumunun yanında sunduğu herkese uygun sosyal donatı alanlarıyla da farklı bir konut projesi olduklarının altını çizen Katırcı, “1+1’den 6+1’e kadar 18 ayrı tipte konut seçeneğimizle Ankara’nın en alternatifli konut projesiyiz. Bunun yanında projemizde ‘town’ adı verilen kulüpler sayesinde herkes kendisine uygun aktiviteyi seçebilecek” dedi.
Projeye büyük ilgi gösteren Ankaralıların bu ilgisine karşılık başlattıkları kampanyanın yankı uyandırdığını anlatan Katırcı, satış ofisinin, kampanyanın başladığı ilk günden bu yana daha da kalabalıklaştığını aktardı. 226 daire bulunan proje, 36 katlı dikey ve 8 katlı yatay mimarı yapı olarak inşa ediliyor.

Türk Telekom konutunu taşıyana yardım ediyor
Türk Telekom, hayatı kolaylaştıracak ürün ve hizmetlerine devam ediyor.
Bu kapsamda ‘Pratik Taşınma Programı’ ile evini taşımak isteyen tüm Türk Telekom müşterileri, bu hizmeti çok uygun koşullarla Türk Telekom üzerinden alabiliyor. Program, eşya nakliyesinin yanı sıra su, elektrik, doğalgaz aboneliklerinin nakil işlemleri ve taşınma sırasında gerek duyulacak diğer tüm hizmetleri de uygun koşullarla sunuyor.
Türk Telekom’un çağrı merkezine yapılacak tek bir arama ile bir taşınma esnasında ihtiyaç duyulan hizmetlere, tek noktadan ulaşma imkânı sağlanıyor.
Bu programın sunduğu ev taşıma hizmeti, nakliye esnasında oluşabilecek hasarlara karşı sigortalı olacak şekilde, eşyaların demonte edilmesi, paketlenmesi, kutulanması ve taşınılan yeni adreste mobilyaların tekrar monte edilmesi gibi işlemleri kapsıyor.
Öte yandan ev veya ofis eşyalarının bir kısmını ya da tamamını ortamda depolamak isteyen Türk Telekom müşterileri, program kapsamında yer alan ‘Pratik Depo’ sayesinde sigortalı bir depolama hizmeti de alıyor.