Ekonomi ‘Mavi Vatan’ın adeta röntgenini çekiyoruz’

‘Mavi Vatan’ın adeta röntgenini çekiyoruz’

24.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Abdülhamid Han sondaj gemisinin bakım çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden Akdeniz’de görev yapmasını planladıklarını belirterek, “Adeta Mavi Vatan’ın röntgenini çekiyoruz. Karış karış araştırma, arama politikamız sürüyor” dedi.

‘Mavi Vatan’ın adeta röntgenini çekiyoruz’

 

MİTHAT YURDAKUL/ ANTALYA- 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde, Akdeniz’deki sondaj çalışmalarla ilgili bir grup gazeteciye bilgi veren Bilgin, şu anda “tuz üstü aramacılığı” yaptıklarını belirterek, “Arkasından da tuz altı yapılar için tekrar daha derin hedeflere yöneleceğiz. Mavi Vatan’ın her köşesinde aramalara devam.

Haberin Devamı

‘Mavi Vatan’ın adeta röntgenini çekiyoruz’

Melih Han Bilgin

Adım adım, hafta hafta, gün gün, nerede ne yapacağımızı planlamış durumdayız ve o planın gerekliliklerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.Sondaj filosunun en güçlü üyesi Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin bakım çalışmaları için Taşucu açıklarında demirlediğini hatırlatan Bilgin, “Hazırlıkları tamamlamak üzere. Önümüzdeki günlerde yeniden demir alacak. Yeni görev yerinin de Akdeniz olması planlanıyor” dedi.

Karadeniz’deki arama çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Bilgin, karadan 170 kilometre açıkta ve denizin 2 bin 200 metre altında bir enerji üssü inşa ettiklerini ifade ederek, “20’den fazla ülkeden ürün tedariki yaptık. Deniz altı ekipmanlarımızı, denizin dibine su altı robotlarla indiriyoruz. İndirme sürecinde ekip arkadaşlarımız cerrah hassasiyetle çalışıyor. Gelecek yıl bu gazı milletimizle buluşturacağız. İşler planlandığı gibi gidiyor. 2023’de yerli gazımızı ulusal sisteme aktaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni müjdeler için çalışılıyor

Yeni müjdeler için de arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Bilgin, “Fatih Sondaj Gemimiz, Karadeniz’deki Çaycuma-1’de kuyu sondaj derinliğine ulaşmış vaziyette. Test çalışmalarını bu hafta içinde tamamlayacağız. Diğer taraftan sismik araştırma gemilerimizin de biri Karadeniz’de, diğeri Akdeniz’de. Adeta Mavi Vatan’ın röntgenini çekiyoruz. Karış karış araştırma, arama politikamız sürüyor” şeklinde konuştu.