Ekonomi Mega yat Türkiye’ye mega katkı yapıyor

Mega yat Türkiye’ye mega katkı yapıyor

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mavi yolculuğun vazgeçilmez adresi Muğla’nın koylarını ve körfezlerini süsleyen mega yatların ekonomiye ve turizme katkıları da büyük.

Mega yat Türkiye’ye mega katkı yapıyor

Mega yatların Türkiye sularında seyirlerinde artış yaşandığına dikkati çeken Deniz Turizmi Birliği Derneği Başkanı Erkan Özatağ, AA’ya, “Mega yat üretiminde 2017 verilerine göre dünya üçüncüsüyüz. Bu onur ve gurur verici bir tablo. Mega yatlar imalatından başlayıp bakım onarımına kadar her aşamada çok yüksek katma değer doğuruyor. Birçok alt sektörü besliyor” dedi. Özatağ, mega yatların seyir halinde harcamalarının çok yüksek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Mega yatlar marinalarda konaklarken bıraktığı ekonomik değer, seyir esnasında yakıt başta olmak üzere almış olduğu kumanyalar bölge ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Mega yatların bakım ve onarımlarının da getirisi büyük. Büyük tersaneler, planlı ve plansız bakımlarını yapabiliyor. Ülkemiz ekonomisine katkısı çok büyük. Bir yelkenli ile kıyaslandığında 20 katı daha ekonomik büyüklüğü var.”

Huzura geliyorlar

Mega yatların gittiği ülkelerde ilgiyle takip edildiğine işaret eden Özatağ, “Geldiği ülke ve lokasyonun da doğal olarak reklamını yapıyor. Ülkemizde buldukları huzur ve güven ortamının tesiri olarak buralara geliyorlar. Bu gezen yatlar diğer yatları da getiriyor. Her gelen yat 3 - 4 yatı daha getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Mega yatların bakım onarımlarını gerçekleştiren Ino Yachting’in Üst Yöneticisi Mustafa Yoldaş da bu yatlarla gelen turistin ekonomik düzeyinin çok yüksek oluşu nedeniyle yaptıkları harcamalarla büyüklü küçüklü tüm esnafın yüzünü güldürdüğünü dile getirdi. Yoldaş, 100 metre uzunluğundaki bir yatın bakım onarım için geldiğinde ortalama 2-3 milyon euro gelir bırakabildiğine dikkati çekti.

Yazarlar