Ekonomi Melek yatırımcı şeytanlık yapmasın

Melek yatırımcı şeytanlık yapmasın

23.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim ve Sanayi Bakanı Ergün, “Melek yatırımcıların hakikaten melek olması lazım. Şeytan da bir melek sonuçta. Ya da Azrail gibi davranmamalılar” diye konuştu

Melek yatırımcı  şeytanlık yapmasın

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, melek girişimcilik ve risk sermayesi fonlarının Türkiye’de yeni yeni ön plana çıktığını belirterek, “Ama melek yatırımcıların hakikaten melek olması lazım” dedi.
Ernst&Young’ın Yılın Girişimcisi yarışmasının ödül töreninde konuşan Ergün, başlangıç destekleri, iş melekleri, risk sermayesi gibi alternatif finansman araçlarını geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerin değinerek şöyle dedi:
“Melek yatırımcıların hakikaten melek olması lazım. Kâr etsinler ama şeytanca planlarla çocukları, ’nasılsa bunlar bir şey bilmez’ düşüncesiyle yarı yolda bırakmak, onları kısa zamanda bertaraf etmek gibi düşünceleri de olmamalı. Şeytan da bir melek sonuçta. Ya da Azrail gibi davranmamalılar, kısa zamanda fırsatını bulur bulmaz çocukların canını almak gibi... O da bir melek. Hakikaten iyilik meleği olmamız lazım. Yol göstermeli, yardımcı olmalıyız.”
“Melek yatırımcıların girişimcilere destek konusunda çok önemli adımlar atacaklarına inanıyorum” diyen Ergün, mevzuat altyapısı eksikliğini de önemli oranda tamamladıklarını söyledi.

Girişimcilik stratejisi...
Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı için hazırlıklarının sürdüğünü belirten Ergün, “Bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde oldukça faydalı bir çalıştay gerçekleştirdik. Girişimcilik kültürünü artırmak, alternatif finansman kaynaklarını çeşitlendirmek, girişimcilere verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetlerini artırmak gibi hedefler için önemli eylemler belirlendi. Hepimiz için değerli bir yol haritası olacak Girişimcilik Strateji Belgesi’ni de en geç bu yıl sonuna kadar uygulamaya başlayacağız” diye konuştu.

‘Ödüllendiriyoruz’
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de şunları söyledi:
“Türkçemizde yerleşik bir deyiş var. ’Hiçbir başarı cezası kalmaz’ diye. Ama biz bunun tersini ispat etmek için buradayız. Yılın başarılı girişimcisini ödüllendireceğiz. Yenilikçiye Ar-Ge çalışmalarına sağlanan teşvik ve desteklerde ciddi bir artış var. Bunun faydasını, geri dönüşünü gördük görmeye devam ediyoruz. Bu girişimcilik ruhunu iyi kanalize edelim.”

Haberin Devamı

YILIN GİRİŞİMCİSİ ŞÜKRÜ BUZLUOLÇAY
2013’ün girişimcisi ödülünü Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay kazandı. Bozluolçay’ın ödülünü Bakan Nihat Ergün ile Hanzade Doğan Boyner verdi. Bozluolçay,
6-9 Haziran’da Monte Carlo’da düzenlenecek Dünya Yılın Girişimcisi (World Entrepreneur
Of The Year) yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.