Ekonomi Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan önemli açıklamalar

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan önemli açıklamalar

01.05.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçından önemli açıklamalar

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde: "Yoğun gündeminize rağmen teveccüh göstererek 1 Mayıs vesilesiyle kongreye teşrifleriniz Memur-Sen ailesini sevindirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanım, yurt dışından 80 sendika lideri arkadaşımız burada dayanışma içinde aramızdalar huzurunuzda onlara da Türkiye dostu, Memur-Sen dostu oldukları için özellikle teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Ülkemiz büyük bir deprem yaşadı sendika liderlerimizden kaybettiklerimiz oldu, 50 bini bulan insanı kaybettik, rabbimden hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum.

"ÜSTÜN HİZMET MADALYASIYLA ÖDÜLLENDİRDİNİZ"

Sayın Cumhurbaşkanım burada sizi kıymet verdiğiniz genç memur sen arama kurtarma ekibimiz var Memur Sen adına o süreçte onlarca can kurtardılar size de şükranlarımı ifade ediyorum. Üstün hizmet madalyasıyla ödüllendirdiniz.

Hep üyenin yanında durduk, mazlumun yanında durduk, ülkemize olağanüstü hassasiyet besledik. Biz ülkemizin birliği için yer yüzünün birliği için omurgalı durduk, durmaya devam ediyoruz.

Bugün Genel Kurul ve 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha ifade ediyorum. Biz savunma sanayiinden enerji politikalarına, Karadeniz Gazından nükleer enerjiye varana kadar yerli sanayiye, ihracata ilişkin atılan adımları görüyor, takdir ediyor yürekten, cani gönülden Allah razı olsun.

Haberin Devamı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı sıkıntılarımız olmuyor değil, sizi dirayetiniz, cesaretiniz ve liderliğinizle üzerinden geliyoruz. Deprem sürecinde de sizin güçlü liderliğinizle buralar Cumhurbaşkanımızın iradesi ile toparlanacak diye herkes umudunu koruyor.

"FİYATLAR YÜKSELDİ, KİRALAR İNSAFIN DIŞINA ÇIKTI"

Ülkemizin ekonomik durumuna ilişkin adımlar attınız. Bazı sorunlarımız var. Fiyatlar yükseldi, kiralar insafın dışına çıktı, konut seferberliğiniz çok kıymetli attığınız her adımı sonuna kadar alkışlıyor destekliyoruz. Bizim için en büyük zam düşük enflasyon ve fiyat istikrarı.

Güçlü Türkiye ancak güçlü memurlarla olacaktır. Onun için Türkiye yüzyılı vizyonuna yakışır emeğin gücü Türkiye’nin gücü anlayışıyla kamu görevlilerinin sosyal haklarına ilişkin 1 Mayıs vesilesiyle bazı konuları ifade etmek isterim.

"DÜŞÜK GELİRLİ MEMUR SEYYANEN ZAM BEKLİYOR"

5 milyonu aşkın kamu görevlisinin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşmesini Ağustos ayında gerçekleştireceğiz. Alım gücünün düşmesi kamu görevlisi ve emeklisini zorlamaktadır. Toplu sözleşme sürecine gitmeden önce aileleri ile birlikte 20 milyonu aşan kitlenin bazı sorunlarına ilişkin arz etmek isterim.

Haberin Devamı

Düşük gelirli memur seyyanen zam bekliyor. Alım gücümüz yükseltilsin istiyor. Sizin dirayetinizle 3600 ek gösterge konusunda siz 4 meslek grubu dediniz ama 5 milyon 300 bini kapsayan düzenlemeye çevirdiniz. Sizin dirayetinize teşekkür ettik. 1’inci dereceye yükselen tüm memurlar bunu almalı konusundaki kısmı bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz.

Sözleşmelerimizle işçilerin sözleşmeleri aynı gibi algılanıyor. Bu açıdan bizim 4688 sayılı yasamızda değişikliğe ihtiyacımız var. 4688 konusunda atacağınız adıma şimdiden teşekkür etmek isterim.

DİSİPLİN AFFI KONUSUNDA BEKLENTİ VAR

Yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlar genel hizmetler sistemine dahil edilsin istiyoruz. Afet bölgesinde kamu görevlilerimiz var. Elazığ ve Malatya depremlerinde tazminat uygulaması yapıldı. Bu geniş afette de kamu görevlisi arkadaşlara tazminat verilsin.

Disiplin affı konusunda beklenti var bunu değerlendirmenizi arzu ediyorum. Bayram ikramiyesi konusunda kamu görevlileri kaldı, Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık ilerleyen bayramlarda bu beklentimizi ifade etmek istiyorum.

Haberin Devamı

KİRA YARDIM PAKETİ HAKKINDA

Üniversite idari personeli yer değiştirsin diye karara imza attık askıda kaldı. Siz de toplu sözleşmenin sonucunu duyururken ifade etmiştiniz. Toplu sözleşme gelmeden önce sizin talimatlarınız önemli diyorum. Memurlar olarak 4C’de zorunlu emeklilikte sorun var. Onlar da çalışmaya devam etsinler diye ifade etmek istiyorum. Kira yardımı konusunda seferberlik önemli, kira yardımı paketi oluşturulabilirse memnuniyet duyarız.

Şölenimize 1 Mayıs emek ve dayanışma bayramınıza teşrifiniz bizleri mutlu etmiştir, saygı ve teşekkürlerini arz ediyor. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.