Ekonomi Memurun öfkesi meydana çıktı

Memurun öfkesi meydana çıktı

22.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Memurlar dün Ankara Kızılay Meydanı'nda miting yaptı. İdam sehpaları, Erbakan'ın kadayıf tepsisi, memur kazanları ve hasta yatakları meydanlara taşındı.Genel Başkan Resul Akay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'i istifaya çağırarak, "Sendika hakkımızı istiyoruz. Yüzde 70'lik zam istiyoruz. Bu eylem son değil" dedi

Memurun öfkesi meydana çıktı

KIZILAY dün yine memur mitingine sahne oldub Türkiye Kamu - Sen'e üye memurlar dün Türk bayrakları ile Kızılay'a gelerek, renkli bir miting düzenlediler. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek Kızılay'da toplanan binlerce memur, hükümeti ve Çalışma Bakanı Necati Çelik'i istifaya davet ederek, hükümete "kırmızı kart" gösterdi.
"İktidara Kırmızı Kart" mitingi Hipodrum'da başladı. Kızılay'a kadar yürüreyen Türkiye Kamu - Sen üyesi memurlar, Ankara merkezinde ilginç görüntüler oluşturdular.
Meydana idam sehpaları kuran memurların, ilginç gösterileri arasında, kazanda kaynatılan ve ağzı "657" bir bantla kapatılan bir "memur kazanı" da vardı. Memurlar meydana bir de hasta yatağı kurdular. Bir memurun komlunda serumla yattığı yatağın üzerinde ise şu yazı vardı:
"ÖLÜMCÜL HASTA: Doktoru: Prof: Necmettin Erbakan, Prof. Tansu Çiller, Sonuç: Yanlış teşhis"
Balıkesir'den gelen memurların taşıdığı kadayıf tepsisi de mitingin ilginç görüntüleri arasında yer aldı. İçinde bir memurun yakıldığı tepsinin üzerine, "Hocanın kadayıf tepsisi, bizi de kadayıfı da yaktı" sözleri yer alıyordu.

Türkiye Kamu - Sen'e üye memurlar başlarındaki ve ellerindeki Türk bayrakları ile bir milli maç görüntüsü yaratırken, miting yağmur altında önce İstiklal Marşı, saygı duruşu ve ardından da Fatiha ile başladı.
"Biz devletin memuruyuz. Biz ne dersek o olur" sloganları ile başlayan mitingde konuşan Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanı Resul Akay, siyasileri ağır bir şekilde eleştirdi. Nemalara el konulduğunu, sendika hakkının tanınmadığını belirten Akay, "Sayın Çelik, `Ben bu yasayı bu halde göndermem. Buna göz yummam diyor' Peki TOFAŞ'a nasıl göz yumdunuz Sayın Çelik?" dedi.
Akay, hükümetin kaynak paketlerinin memurların başına düştüğünü anlatarak, "Başbakan bu sese kulak vermelidir. Bundan sonraki tepkimizin şiddetini hükümetin tavrı belirleyecektir" ifadesini kullandı. Akay, "İnsanca yaşamak istiyoruz. Anayasa'nın 53. maddesi gereğince sendika uyum yasasının yürürlüğe girmesini istiyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Birinci altı ay için az maaş alanlara yüzde 70, yüksek maaş alanlara yüzde 50 zam istiyoruz. İktidar yanlısı kişilerin kıyım ve baskına son verilmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye Kamu -Sen'in mitingine katılan BBP milletvekili Mehmet Ekinci ve MHP'liler büyük alkış alırken, törene ANAP Milletkevilleri Ali Kemal Başaran, Esat Bütün, Mehmet Mıstıkoğlu ve Süleyman Hatinoğlu da katıldı.
Miting nedeniyle güvenlik önlemleri yoğunlaştırılırken, "Memuran Takımı", "Hoppp! Bizzat denedik. Yüzde 30 bize uymaz" yazılı pankartlar taşıyan memurlar, hükümete ellerindeki sembolik kırmızı kartları gösterdiler. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.