Ekonomi Meraklı, iyimser, ümitli

Meraklı, iyimser, ümitli

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Güngör Uras” için düzenlenen etkinlikte yakın dostları ve sevenleri anılarını paylaştı. Anlatılara Uras’la ilgili bu üç önemli özellik damgasını vurdu.

Meraklı, iyimser, ümitli

Bir süre önce aramızdan ayrılan usta yazar Güngör Uras, İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü’nün 406. dönem toplantısında düzenlenen anma etkinliğiyle anıldı. Ekonomi dünyasının önemli ismi Uras anısına gerçekleştirilen programa sevenleri ve eşi Nuran Uras katılırken, panelde, kendisini yakından tanıyan dostları Ege Cansen, Mahfi Eğilmez, Servet Yıldırım ve Şükrü Andaç anılarını paylaştı.

Haberin Devamı

Yolda hasat hesabı

Hazine’de çalışırken en fazla okuduğu yazarın Güngör Uras olduğunu hatırlatan Mahfi Eğilmez, “Zaman geçtikçe ben de bir şeyler yazmaya başladım ve baktım Güngör Uras gibi yazıyorum. Güngör Uras bir markaydı. EkoAnadolu programı ile birçok şehre gittik. Yolda yürürken hepimizin bir tanınmışlığı da olsa herkes Güngör Uras’a giderdi. ‘Dolar ne olacak?’ dediklerinde beni gösterip ‘Ona sorun’ derdi. Yolculukta camdan ağaç sayıp hasat hesabı bile yapardı. Çok sevilen gördüm ama Güngör Bey kadar sevileni görmedim” ifadelerini kullandı.

Meraklı, iyimser, ümitli

Son konuşmayı yapan Nuran Uras ise, dostlarının onu çok güzel anılarla hatırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fabrikada kaybolurdu

Güngör Uras’ın Anadolu illerinde fabrika gezmeyi çok sevdiğini söyleyen Servet Yıldırım, “Fabrikalarda bir kalabalık görürseniz onun ortasında hep Güngör Uras olurdu. Aynı toplantıya gidiyorduk, ertesi gün yazıya bakıyorsunuz farklıydı. Aynı yere gitmiş olamayız derdiniz. 1994’te Reuters’ta yazıyordum. Telefon çaldı, açtım. ‘Ben Güngör Uras, yazını çok beğendim’ deyip birkaç şey sordu. Birinin dalga geçtiğini düşünmüştüm. Ancak diğer gün adımı köşe yazısında geçirmişti, çok sevindim. Güngör Uras, çimento özelliği olan birisiydi, farklı insanları tanıştırırdı. Birçok kişiyle dost olurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Meraklı, iyimser, ümitli

Hepimiz onun paltosundan çıktık...

Güngör Uras’ın, Türkiye’de sanayinin hep büyümesini ve ülkemizden bir dünya markası çıkmasını çok istediğini dile getiren Şükrü Andaç, “Her zaman iyimser ve ümitliydi. Ekonomi gazetecileri olarak bizler onunla yakın çalışanlar, yazmayı yazmamayı, oturmayı kalkmayı, konuşmayı konuşmamayı, yemeyi içmeyi ondan öğrendik... ‘Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık’ diyen büyük Rus romancı Dostoyevski’nin yazdığı gibi bizler de Güngör Hocamızın paltosundan çıktık. Güngör Uras bizim için büyük bir değerdi. Yeri doldurulmayacak bir değer” dedi.

USTA YAZAR ‘GÜNGÖR URAS’ SAYGIYLA ANILDI

Oturumda konuşan Ege Cansen, “Güngör Uras iyimserdir. ‘Marifet iltifata tabidir’ lafının hakkını vermek ister, her görüştüğü kurumu topluma iyi anlatırdı. Toplumda birbirini takdir etme duygusunu geliştirirdi. Ayşe Teyze ve Ali Rıza Amca kılığına girerek toplumun karşısına çıktı. Bugün, Güngör’ü andık. Türk toplumu için önemli olan onun doğmuş olması... İyi ki doğdun Güngör Uras” dedi.

Haberin Devamı

Meraklı, iyimser, ümitli

Yazarlar