Ekonomi Mercedes İstanbul’a teknoloji üssü kurdu

Mercedes İstanbul’a teknoloji üssü kurdu

09.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni bilgi teknolojileri stratejileri kapsamında BT merkezi olarak İstanbul’u seçen Daimler, Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan ‘IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binasını hizmete açtı

Mercedes İstanbul’a teknoloji üssü kurdu

BT ağında SAP lojistik sistemleri geliştiren IT Hizmetleri Merkezi’ne, 2016 yılı sonuna kadar 13 milyon euro’nun üzerinde yatırım yapılması planlanıyor. Bir yıl içinde 145 BT uzmanını istihdam eden merkezde Türk mühendislerin sayısının 2015 yılı sonuna kadar 200’e çıkarılması hedefleniyor.

SAP uygulaması
Ağırlıklı olarak Almanca konuşulan bölgelerdeki lojistik, üretim ve İK konularındaki SAP uygulamalarından sorumlu olan IT Hizmetleri Merkezi, Daimler bünyesindeki SAP uygulama, geliştirme ve tedariğin yeniden yapılandırılmasında ve hizmet sunma süreçlerinin optimizasyonunda önemli bir görevi yerine getiriyor.
Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, Türkiye’nin tüm Daimler dünyasında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, “Türk mühendislere inanıyoruz. İstanbul’da kurulan IT Hizmetleri Merkezi, SAP uygulamaları açısından Daimler dünyasındaki en önemli merkezlerden biri ve gelişmeye devam ediyor. Biz Mercedes-Benz Türk bünyesindeki bilgi birikimine güveniyoruz. Daha fazla yetkinlik oluşturma ve dünya çapında destek sunabilme özelliklerimiz, bizleri daha güçlü ve bağımsız hale getiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyük veri için iki kat kapasite
Bimsa, katlanarak büyüyen büyük veri için teknolojik altyapısını genişletme hedefi doğrultusunda Sabancı Center’daki veri merkezi kapasitesini iki katına çıkardı. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Bilgi teknolojileri pazarında yakın geleceğin en önemli gündemini büyük veri oluşturacak. Önümüzdeki beş yıl içinde de bu pazarda yıllık veri artış hızının yüzde 59 düzeyinde olması ve piyasanın 50 milyar doları aşması bekleniyor. Biz de hızla artan bu ihtiyacı karşılamak üzere veri merkezi için şimdiden yeni yatırım yaparak kapasitemizi iki katına çıkarttık” dedi.
Bimsa Genel Müdürü Tunç Taşman da, Türkiye’de şirketlerin son yıllarda özellikle e-dönüşüm projelerinin devreye alınması ile birlikte bulut bilişimi kullanarak avantaj sağlamaya başladıklarını vurguladı.