Ekonomi Metro, Van'a ücretsiz yolcu taşıyacak

Metro, Van'a ücretsiz yolcu taşıyacak

24.10.2011 - 15:04 | Son Güncellenme:

Metro Turizm'in, Pazartesi ve Salı günü depremzedelerin yakınlarını, Van’a ücretsiz olarak taşıyacağı açıklandı.

Metro, Vana ücretsiz yolcu taşıyacak

Van depreminin yaralarını sarmak üzere, harekete geçen Metro Holding, bağlı kuruluşlardan biri olan Van Et, Türk Kızılayı’na Van’daki depremzedelere dağıtılmak üzere 5 bin kilo et ve şarküteri ürünü bağışladı. Ayrıca, holdingin amiral gemisi olan Metro Turizm’in de Pazartesi ve Salı günü depremzedelerin yakınlarını, Van’a ücretsiz olarak taşıyacakları açıklandı.

Van depreminin yaralarını sarmak üzere, tüm Türkiye ile birlikte Metro Holding de harekete geçti. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, holdinge bağlı kuruluşlardan biri olan Van Et’in, Türk Kızılayı’na Van’daki depremzedelere dağıtılmak üzere 5 bin kilo et ve şarküteri ürünü bağışladıklarını açıkladı. Öztürk ayrıca, holdingin amiral gemisi olan Metro Turizm’in de Pazartesi ve Salı günü depremzedelerin yakınlarını Van’a ücretsiz olarak taşıyacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

UÇAK BİLET FİYATLARINI SABİTLEDİLER

Türk Hava Yolları (THY) ve AnadoluJet Van seferlerinde bilet ücretlerini sabitledi. Türkiye’nin herhangi bir yerinden Van’a yapılacak seferlerde tek yönde internetten bilet satışlarında 104 lira, satış ofisi ve telefonla satışlarda 109 lira sabit ücret uygulanacak.

BMD, Van’da 11 bin çocuğu giydirecek

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından Şanlıurfa başta olmak üzere bölgeye yapılacak yardımların acil olarak bu kente kaydırıldığını belirterek, "Deprem acısı yaşayan Van ve ilçelerinde 11 bin çocuğumuzu giydireceğiz" dedi.

Akbank’tan deprem mağduru müşterilerin taksit ve ödemelerine erteleme

Haberin Devamı

Akbank, Van ve Erciş’teki deprem mağduru müşterilerinin kredi taksit ve ödemelerini 3 ay erteleyecek.

Akbank’tan yapılan açıklamada, Van ve Erciş’te ağır hasara neden olan 7.2’lik depremin ardından zor günler geçiren müşterileri için 3 aylık bir kredi ertelemesi uygulaması başlatan bankanın, kredi erteleme uygulamasının yanı sıra, deprem bölgesindeki bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için Van’a gezici şubesini ulaştırdığı bildirildi.

TURKCELL'DEN ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİMİ

Turkcell Superonline, Van’daki abonelerine yıl sonuna kadar ücretsiz internet erişimi sağlayacak.

Turkcell Superonline’den yapılan açıklamada, dün meydana gelen depremin ardından zor günler geçiren Van’daki bireysel ve küçük, orta ölçekli kurumsal abonelerin iletişim ve bilgi edinme ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla internet hizmetinin Ekim ayı başından geçerli olmak üzere yıl sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacağı bildirildi.

MARMARA FORUM

Marmara Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, başlattığı kampanya çerçevesinde Van’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere giysi ve gıda yardımı ulaştıracak. Marmara Forum’un, Van depreminin yaralarını el birliğiyle sarmak için Yurtiçi Kargo işbirliğiyle deprem bölgesine bir yardım TIR’ı göndereceği bildirildi.

ŞEKERBANK ÖDEMELERİ 3 AY ERTELEDİ

Şekerbank, Van ve Erciş’teki bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin kredi taksitleri ile kredi kartı ödemelerini faizsiz olarak 3 ay erteleyecek.

Şekerbank’tan yapılan açıklamada, bankanın, Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel, esnaf ve tarım bankacılığı müşterilerinin yılbaşına kadar olan kredi taksitleri ve kredi kartı ödemelerini faizsiz olarak 3 ay süreyle erteleyeceği, ayrıca bölgedeki deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin yapacakları bankacılık işlemlerinden de yıl sonuna kadar herhangi bir ücret almayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

GARANTİ VE YAPI KREDİ BANKASI'NDAN BORÇ ERTELEMESİ

Garanti Bankası, depremzedelerin kredi kartı ve kredi borçlarını erteleyecek.

Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamada, bankanın deprem bölgesinde yer alan Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine, yurt dışından veya yurt içinden yapılacak havalelerden ekim ayının sonuna kadar herhangi bir ücret ve komisyon alınmayacağı bildirildi.

Uygulamanın, Garanti Bankası şubeleri, Garanti İnternet Şubesi, Garanti Cep şubesi, Paramatikler ve Garanti Çağrı Merkezi’nden yapılacak havaleleri kapsayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Yapı Kredi, Van’da gerçekleşen deprem felaketinin ardından bölgedeki müşterilerinin kredi taksitleri ve ödemelerini 3 ay boyunca erteleyecek.

Yapı Kredi’den yapılan açıklamada, bankanın, dün Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yaptığı destek kapsamında Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel ve ticari müşterileri için kredi taksitlerinde erteleme uygulaması başlattığı, Van ve Erciş şubelerindeki Yapı Kredi müşterilerinden de 2011 yıl sonu hesap işletim ücreti alınmayacağı bildirildi.