Ekonomi Microsoft ‘işini’ Linkedin’de buldu

Microsoft ‘işini’ Linkedin’de buldu

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Microsoft dev bir satın almaya imza atarak, Linkedin’i 26.2 milyar dolara bünyesine kattı. CEO Natya Sadella, “Beraber büyüyeceğiz. Satın almayı uzun bir süredir düşünüyordum” dedi

Microsoft ‘işini’ Linkedin’de buldu

ABD’li yazılım devi Microsoft, iş dünyası ve iş bulmaya yönelik sosyal ağ Linkedin’i 26.2 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Microsoft, Linkedin için hisse başına 196 dolar ödemiş olacak. Paranın da tamamını peşin olarak ödyecek. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, Linkedin marka ismini, kültürünü ve bağımsızlığını koruyacak. Şirketin CEO’su Jeff Weiner görevine devam edecek ve doğrudan Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya rapor verecek. Linkedin Yönetim Kurulu Başkanı Reid Hoffman, “Bugün Linkedin için yeniden kuruluş günü” dedi. Hoffman, Microsoft’la bu ilişkinin, ağları ve firmanın bulut servisleri arasındaki kombinasyonun kendilerine dünyadaki çalışma şeklini değiştirme şansı vereceğini söyledi.

Nadella, Linkedin ekibinin iş profesyonellerine yönelik fantastik bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Beraber Linkedin yanında Microsoft Office 365 ve Dynamics’in de büyümesini daha da hızlandıracağız. Gezegendeki her kişi ve organizasyonu bu şekilde güçlü kılmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Nadella’nın hamlesi

Nadella, “Linkedin’i her zaman takdir ettim. Bir süredir Reid ve Jeff’le görüşüyordum. Bu satınalmayı uzun bir süredir düşünüyordum” diye konuştu. Microsoft’un satınalmasını bu yıl sonunda tamamlaması bekleniyor. Anlaşma her iki firmanın yönetim kurulu tarafından da onaylandı.

Linkedin anlaşması, iki yıl önce göreve gelen Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın ilk büyük satınalması da oldu. Microsoft, dünyanın lider profesyonel bulut servisi ve profesyonel ağı olarak kendini konumluyor. Bu, hem nakit değeri hem de Linkedin’in firmaya katacakları açısından Microsoft için büyük bir satınalma.

Microsoft, henüz tam olarak Linkedin satınalmasından sonra ağı nasıl kullanacağını açıklamadı. Fakat, şirketin bu yolla sosyal ağlardaki varlığına ivme katabileceği öngörülüyor. Microsoft, Facebook’a kuruluş döneminde yatırım yaptı fakat şirket kurumsal sosyal ağlar tarafında çok görünür olamadı. Microsoft, dört yıl önce Yammer’e 1.2 milyar dolar yatırdı fakat bu alanda istediği sonucu elde edemedi.

433 milyon üyesi var

Dünyada 433 milyondan fazla insan Linkedin’i network kurmak, iş bulmak, eski meslektaşlarıyla iletişime geçmek için kullanıyor. Linkedin kullanıcılarının birçoğu da sitenin ücretli premium üyesi. Sosyal ağ, 2002 yılında kuruldu, 2003 yılında yayına geçti. 2011 yılında New York’ta 4.25 milyar dolar değerle borsaya kote oldu.

Haberin Devamı

Satınalma, Linkedin’in varlığındaki büyük erimeden sonra geldi. Bu yılın şubat ayında New York Stock Exchange’deki hisseleri yüzde 43 oranında düşüş gösterdi. İş ağı, kar konusundaki hayat kırıklığını da kabul etti. Bir günde değeri 11 milyar dolar düştü. Hisseleri üç yılın en düşük değeri olan 101 dolara gerilemişti.