Ekonomi ‘Milli ürün kullanalım’

‘Milli ürün kullanalım’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Milli ürün kullanalım’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı Mevlüt Uysal, başta birlik üyeleri olmak üzere tüm belediyelere yerli ve milli ürün kullanma çağrısında bulundu. Balıkesir’de toplanan MBB Encümeni, toplantıda, ekonomik savaş ve psikolojik algı operasyonu kapsamında TL’yi yıpratmaya yönelik adımların atıldığı dönemde devletin aldığı tedbirlere ek olarak yerel yönetimlerin de üzerlerine düşen sorumluluk çerçevesinde gerekli adımları atmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Uysal, “Yerli ve milli üretimi destekliyoruz. Bu kapsamda en son İSKİ’nin içme suyu, atık su ve dere ıslahı gibi alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerinde yerli üretim araçlar tercih edildi. Bu alım işi tek kalemde gerçekleştirilen en büyük yerli araç-iş makinesi alımı oldu” dedi. Uysa, inovatif çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Destek yağdı

Toplantıdaki encümen üyeleri yerli ve milli ürün kullanımının teşvik edilmesi çağrısını güçlü bir şekilde desteklediklerini ve bu konuda özel hassasiyet göstereceklerini, tüm birlik üyelerinin de bu çağrıya destek olacağına inandıklarını kaydetti. Toplantıda ayrıca birliğe üye olan belediyelerin sorunları, çözüm yolları ve halka daha iyi hizmet ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. MBB’nin 6’sı büyükşehir olmak üzere 190 üyesi bulunuyor.