Milliyet Enerji Türkiye-Romanya ortaklığı ile yürütülen doğalgaz boru hattı projesinde çalışmalar sürüyor

Türkiye-Romanya ortaklığı ile yürütülen doğalgaz boru hattı projesinde çalışmalar sürüyor

11.03.2024 - 14:59 | Son Güncellenme:

Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023’te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı.

Türkiye-Romanya ortaklığı ile yürütülen doğalgaz boru hattı projesinde çalışmalar sürüyor

Romanya’dan gelen SNTGN Transgaz’ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi’ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya’da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya’da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı her gün katlanarak artacaktır "dedi.

Haberin Devamı

Romanya’nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini Avrupa’nın en büyük firmalarını geride bırakarak ve teknik olarak tam puan alan Kalyon Holding 2021 yılında kazandı. SNTGN Transgaz ile imzaların atılmasının ardından projenin inşası için çalışmalar geçtiğimiz Haziran ayında başladı.Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi’ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya’da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya’da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Romanya’dan gelerek incelemelerde bulunan ve her şeyin kusursuz ilerlediğini vurgulayan SNTGN Transgaz’ın Genel Müdürü Ion Sterian ise, "Bugün Murathan Bey ile Kalyon Holding’in çalışmalarını yerinde görmeye geldik ve işin son derece kaliteli ve kusursuz bir şekilde yapıldığını gördük. Murathan Bey’i bunun için tebrik ediyorum. Gaz taşıma boru hatları geliştirilmesinde Türkler çok önemli işler yapıyor. Kalyon Holding, ekipman olarak, profesyonellik olarak ve ekip olarak dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Türkiye enerji konusunda da bölgenin bir hubı haline geldi. Burada gördüğüm tabloya bakılırsa da her şey kusursuz şekilde yapılıyor. Murathan Bey ve benim ekip arkadaşlarım sahada çok iyi anlaşıyor, ben de Murathan Bey ile çok iyi anlaşıyorum. Şu ana kadar hiçbir problem yok, olmadı da ve umarım ki projenin sonuna kadar da hiçbir problem olmaz. Proje bittiğinde ben de Murathan Bey de size söz veriyoruz ki projenin bitiş tarihi olan 30 Haziran’da sizleri hem dijital hem basılı olarak davet edeceğiz. Umarım her şey umduğumuz gibi gider, ben her şeyin güzel gideceğine inanıyorum" dedi.