Ekonomi Moody’s, Akbank’ın notunu yükseltti

Moody’s, Akbank’ın notunu yükseltti

11.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moody’s, Akbank’ın notunu yükseltti

Moody’s, Akbank’ın notunu yükseltti


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Akbank’ın Baa1 olan uzun vadeli TL mevduat notunu A3’e yükseltti.

Uyumlu not
Moody’s’ten yapılan açıklamada, Akbank’ın Prime - 2 olan kısa vadeli mevduat notu, C olan mali sağlamlık notu (FSR) ve B2/NP (pozitif görünüm) olan döviz mevduat notlarının incelemede olmadığı ve değişiklik yapılmadığı belirtildi.
Not değişikliğinin Türkiye’nin Türk Lirası yükümlülükleri notundaki son artışı yansıttığı da kaydeden açıklamada, A3/Prime - 2 TL mevduat notlarının, notu C olan bankalarla uyumlu olduğu belirtilerek Akbank’ın Türk bankacılık sektöründeki olumlu konumu ve yerinin yanı sıra güçlü temel göstergeleri ve hissedarı Sabancı Grubu’ndan alacağı desteğin dikkate alındığı bildirildi.

Ayar yapılıyor
Açıklamada, Akbank’ın enflasyonu önemli ölçüde düşürmek üzere tasarlanan yeni istikrar programının uygulamaya konmasının ardından değişen makro ekonomik koşullarda işlerinin sorunsuz devam etmesi için gerekli bütün ayarlamaları yapmakta olduğu kaydedildi.
Moody’s’in, Akbank’a verdiği A3/Prime - 2 TL notları, şimdiye kadar Türkiye’de herhangi bir bankaya verilen en yüksek Türk Lirası notu olma özelliği taşıyor.


Yazarlar