Ekonomi Muhtar Maaşı 2024: En Yüksek ve En Düşük Muhtarlık Maaşları Ne Kadar?

Muhtar Maaşı 2024: En Yüksek ve En Düşük Muhtarlık Maaşları Ne Kadar?

04.01.2024 - 15:40 | Son Güncellenme:

Temmuz ayında asgari ücret ve memura gelen zamlarla birlikte muhtar maaşlarına da ücret artışına gidildi. Köy veya mahallelerin yönetimini üstlenen muhtar maaşlarına yapılan zamlar sonrası ücret artışı merak konusu oldu. Muhtar Yasası’ndaki değişiklik ile de muhtarların mali hakları koruma altına alınmış oldu. En yüksek ve en düşük muhtarlık maaşları ne kadar? 2024 muhtar maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Muhtar Maaşı 2024: En Yüksek ve En Düşük Muhtarlık Maaşları Ne Kadar

Köy ve mahalle halkı tarafından seçilen muhtarlar köy veya mahalle tüzel kişiliğini temsil eder. Muhtar maaşları Resmi Gazete yayımlanan düzenlemeye göre asgari ücrete eşitlenmiştir. Görevleri 5 yıl olan muhtar maaşlarına da böylelikle zam geldi. Buna göre muhtar maaşları artık asgari ücretin altında kalmayacak.

Haberin Devamı

Muhtar Maaşı 2024

Asgari ücrete yüzde 49 zam geldi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Buna göre muhtar maaşı 17 bin 2 TL oldu.

En Yüksek ve En Düşük Muhtarlık Maaşları Ne Kadar? 

Resmi Gazete’de 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan düzenlemeye göre muhtar maaşları asgari ücret seviyesinde çekildi. Böylelikle muhtar maaşları 17 bin 2 TL oldu. Bütün muhtarların maaşı, köy veya mahalle fark etmeksizin aynıdır. Muhtar maaşları her yerde aynı orandadır.