Ekonomi ‘MUHTEŞEM’ ÇIKIŞ!

‘MUHTEŞEM’ ÇIKIŞ!

14.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marka konferansının ilk günü Bakan Egemen Bağış’ın, ‘Muhteşem Yüzyıl’ yorumuyla başladı. Bağış, bu konuda yayından kaldırma kararı olmadığını belirterek, bu tarz dizileri önemsediğini ifade etti

‘MUHTEŞEM’ ÇIKIŞ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin yayından kaldırılacağına yönelik iddialarına ilişkin ortada alınan bir karar olmadığını, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın söyleminin toplumsal bir duyarlılığa vurgu yapmak için olduğunu ve kendisinin bu tarz dizileri çok önemsediğini söyledi. “Marka Konferansı 2012”nin açılışında SkyTurk 360 televizyonun ekonomi yayınları koordinatörü Murat Sabuncu’nun sorularını cevaplandıran Bakan Bağış, Kanuni Sultan Süleyman’ın bugün, kanun yapması, adaleti getirmesi, nizam kurmasıyla Amerikan Kongresi’nde heykeli bulunan yaşamış tek Türk lider olduğunu belirtti.

Tarihi pazarlarken...
Bakan Bağış, dizilerden bölüm başına 60 ila 120 bin dolar net gelir sağlandığını belirterek, şunları kaydetti: “Ancak şu bir gerçek. Bizim çok köklü bir tarihimiz var. Bu tarihi, senaryolarına yansıtanların ve bu işten ciddi paralar kazandıranların tarihe biraz daha saygılı olması gerekir. Geçen hafta Macaristan’a uçakla gittim. O yolculuk, genç yaşıma rağmen beni yordu. Kanuni Sultan Süleyman o yolu 2 kez at sırtında tepmiş. Tarihi pazarlarken biraz da tarihin hassasiyetlerine önem vermek lazım. Fakat bizim dizilere bakarsanız, iki tane hatun arasında büyük bir fırtına yaşamaktan başka bir şey geçirmemiş” dedi.

Film çekimine teşvik
“Muhteşem Yüzyıl bir belgesel değil, dizi” hatırlatması ise salonda alkışa karşılanırken, Egemen Bağış bu konuyla ilgili olarak “Tarihi pazarlarken biraz da tarihin hassasiyetlerine önem vermek lazım” vurgusu yaptı.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yabancı yapımcılara Türkiye’de film çekmesi halinde teşvik getireceğini belirtirken, bundan sonra Türkiye’nin birçok yerinde yabancı filmlerin çekilebileceğini açıkladı. Egemen Bağış, ”Türkiye olarak bizim vurdulu kırdılı filmlerden çok aşk, romantizm, gurme türü temaları içeren filmlerin çekilmesi için teşvikler yapmamız lazım. Önümüzdeki dönemde adımların birisi de bu konuda olacak” dedi.

Haberin Devamı

İlk Tom’s Kitchen Zorlu’da açılacak

İstanbul’un en ünlü restoranlarından Kitchenette, Zuma, Vogue, Anjelique gibi markaları bünyesinde bulunduran İstanbul Doors Grubu ile Michelin yıldızlı İngiliz şef Tom Aikens’in ortaklığının ilk restoranı Zorlu Center’da olacak. Marka 2012 Konferans’ının bu yıl ki konuşmacıları arasında yer alan İstanbul Door Group Ortaklarından Levent Büyükuğur ve Tom’s Kitchen’in Kurucusu ve Ortağı Tom Aikens, sorularımızı yanıtlarken yaptıkları ortaklığın ilk restoranının 2013 yılında İstanbul’da açılacağını açıkladı.

Yazarlar