Ekonomi Muratbey krizi ihracatla aştı

Muratbey krizi ihracatla aştı

31.08.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

700 ton süt işleme kapasiteli Uşak tesislerinde üretim yapan Muratbey Peynirleri’nin Genel Müdürü Murat Acır, ekonomik kriz nedeniyle birçok firmanın yatırımlarını ertelediğini belirterek, bu süreçte ihracata ağırlık verdiklerini belirtti.

Muratbey krizi ihracatla aştı

Acır, başta ABD olmak üzere yöneldikleri yeni pazarlar sayesinde büyümelerini sürdürdüklerini ve krizden etkilenmediklerini ifade etti.

Ürün çeşidi artıyor

İhracatlarının ABD, Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetleriyle sınırlı olduğunu dile getiren Acır şunları söyledi:
“Kriz döneminde bulunduğumuz ülkelerdeki ürün çeşitliliğimizi artırmanın yanında ABD başta olmak üzere birçok yeni pazara girdik. ABD’den de artan çeşitlilik ve miktarda talepler alıyoruz. Son dönemde iş hacmimizin içinde önemli bir yer tutmaya başlayan ve giderek artmakta olan ihracat oranlarına sahibiz.”
Yurtdışı için özel ambalaj çalışmaları yaptıklarını, reklam faaliyetlerini bulundukları ülkeye göre uyarladıklarını anlatan Murat Acır, peynir tüketicisinin beklentisi olan, sevdiği, istediği her çeşidi sunabilmek için çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydetti.
Bu kapsamda şirketin bünyesinde kurulan Ar-Ge departmanının birçok yeni çalışma yürüttüğü bilgisini veren Acır, şöyle devam etti:
“Sanayi ürünlerine dönüşme aşamasında tüketicilerin lezzet ve damak zevkini unutmuyoruz. Tüketicimizin beklentisi olan diğer peynir çeşitlerini de ürün gamımıza katmanın yanı sıra, ihtiyaçları ve özellikle çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi yönünde annelerin kaygılarını, sıkıntılarını göz önüne alarak Ar-Ge departmanımızın sürdürdüğü birçok çalışma var."