Ekonomi Müstakil İstanbul Ticaret Odası!

Müstakil İstanbul Ticaret Odası!

01.03.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

İTO’da, yönetim listesine MÜSİAD’dan yedi üye alan Murat Yalçıntaş, yeniden başkan seçildi. İSO’da da seçimi odanın mevcut başkanı Tanıl Küçük kazandı

Müstakil İstanbul Ticaret Odası

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO), mevcut başkanlarıyla ‘devam’ dedi. İTO’da Murat Yalçıntaş, 254 meclis üyesinden 133’ünün oyuyla, Küçük ise 114 meclis üyesinden 68’inin oyuyla seçimi kazandı.
Yönetim listesine, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) yedi üye sokan Murat Yalçıntaş 133 oy alırken rakibi İbrahim Çağlar 110 oyla yarışı kaybetti. Çağlar, aldığı bu sonuçla İTO meclisini ikiye bölmüş oldu.
Dün sabah saat 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren seçim maratonunda İTO’da 257 üyenin 254’ü oy kullandı. 5 geçersiz oy çıkarken 6 oyda da Yalçıntaş’ın adı çizildi.

ASKON, TUSKON desteği
İTO’da Yalçıntaş’ın listesinde eski yönetimden sadece Şekib Avdagiç ile Abdullah Çınar yer aldı. Bir önceki dönem İTO Meclis Başkan Yardımcısı olan Mehmet Develioğlu da Yalçıntaş’ın listesinde yer buldu.
Yalçıntaş’ın listesinde MÜSİAD’ın yanı sıra TUSKON ve ASKON’dan da isimler vardı. TUSKON’dan Murat Sungurlu ve ASKON yönetim kurulu üyeleri Ertuğrul Yavuzpala ve Abdullah Çınar da Yalçıntaş’ın listesinde yer aldı.
Murat Yalçıntaş, seçim sonuçları açıklandıktan sonra, bütün meclis üyelerine teşekkür etti. İbrahim Çağlar da Yalçıntaş’ı tebrik ederek yeni dönemde başarılar temenni etti.

‘Hizmet yarışı’
Basın mensuplarının da karşısına çıkan Yalçıntaş, “İTO bundan sonra tek bir yürek halinde yoluna devam edecektir” dedi.
Seçimlerin İstanbul iş camiasına yakışır şekilde gerçekleştiğini söyleyen Yalçıntaş şöyle konuştu:
“Kazanan İTO, kaybeden kimse yok. Bugün de İbrahim Çağlar benimle birlikte katıldı. Hizmet yarışına katılan tüm üyeler hep birlikte kolkola yarına taşıyacaktır. Geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de üye odaklı hizmet etmeye devam edecek.”

Haberin Devamı

İTO’nun yeni yönetimi
- Murat Yalçıntaş
- Şekib Avdagiç
- Mehmet Develioğlu
- İsrafil Kuralay
- Ertuğrul Yavuz Pala
- Abdullah Çınar
- Murat Sungurlu
- Dursun Topçu
- Muhammet Yenel
- Hasan Demir
- Yakup Köç

Yazarlar