Ekonomi Müşterisi olduğu fabrikayı satın aldı

Müşterisi olduğu fabrikayı satın aldı

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İrlanda’da 4 yıldır işletilmeyen balık yemi üretim tesisini satın alan Rasim Selçuk, ülkede 5 milyon euro’luk Türk yatırımına imza attı.

Müşterisi olduğu fabrikayı satın aldı

Atlas Okyanusu kıyısındaki Westport kentindeki tesisi dev bir kedi-köpek maması fabrikasına dönüştüren Rasim Selçuk, “İrlanda’nın yeşil ovalarında büyüyen hayvanların etlerinden yaptığımız mamaları Avrupa ülkelerine satacağız” dedi. İrlanda’nın ilk Türk gıda ve evcil hayvan yatırımının açılışını İrlanda Bölgesel Ekonomik Kalkınma Bakanı Michael Ring yaptı. Dünya yem sektörünün en güçlü isimlerinden Nutreco’nun, İrlanda’da kapattığı tesisi satın alan Türk işadamı Rasim Selçuk ülkenin ikinci evcil hayvan yem fabrikasını kurdu. Westport’taki tesisin açılışını İrlanda Bölgesel Ekonomik Kalkınma Bakanı Michael Ring ile Türk Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcısı İbrahim Özkaya yaptı. 5 milyon euro yatırımla gerçekleşen Türk fabrikası, 40 dönüm açık alan üzerine 6 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. İrlandalı yetkililer tarafından çok önemsenen yatırımı İrlanda Girişim Kuruluşu da destekliyor.

Avrupa pazarında...

20’den fazla ülkeye ürünlerini ihraç eden işadamı Rasim Selçuk, “Müşterimiz olan dünya balık yemi piyasasının yüzde 40’ına hakim Nutreco grubunun tesisini alarak evcil hayvan mama üretim fabikasına dönüştürdük. Markamız Buddy’nin yanında, Pets Choice, Ecodog ve Ecocat ile ihracatı artıracağız. İrlanda doğal ortamıyla ünlü, tarımın ve hayvancılığın çok geliştiği bir ülke. Biz bu hayvanların yan ürünü olan etleri kullanarak mama yapacağız. Halen www.sanalmama.com üzerinden satış yapıyoruz. Avrupa’da yüksek kalitede ürettiğimiz mamayı başta İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine satarak büyümeyi amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İlk ziyaret Kural’dan

Fabrikayı ilk ziyaret eden Türk gezginlerden Prof. Dr. Orhan Kural ise, “Tesis Westport’ta şimdiden heyecan yarattı. İrlanda’nın sağlıklı ortamında büyüyen hayvanların etlerinden yapılacak yüksek kalitedeki mama evcil hayvan kültürünün çok yaygın olduğu Avrupa kıtasında beğenilecek” diye konuştu.

Açılışı bakan yaptı

Türkiye’nin İrlanda Büyükelçisi Levent Burhan da şunları söyledi:

“İşadamımız Selçuk’un İrlanda’da gerçekleştirdiği gibi büyük ölçekli yatırım, ülkemiz için gurur verici bir girişim. Üstelik daha fazla yatırım yapılacak olması sevindirici. Açılışında Bakan seviyesinde temsil edilmesi, bu yatırıma verdiği önemi gösteriyor. Bu girişimi, ekonomik ve ticari anlamda en önemli ortağımız AB’nin üyesi olan bir ülkede yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcı işadamlarımız için de güzel bir örnek. Dublin Büyükelçiliği olarak işadamımızı tebrik ederken kendisine her türlü yardımı yapmaya hazırız. İşadamlarımızı İrlanda’ya bekliyoruz.”

Yazarlar