Ekonomi Müşterisinin tavsiyesi ile Türkiye'de yatırım yaptı

Müşterisinin tavsiyesi ile Türkiye'de yatırım yaptı

02.10.2010 - 11:36 | Son Güncellenme:

.

Müşterisinin tavsiyesi ile Türkiyede yatırım yaptı

Müşterileri Ford Otosan’ın daveti üzerine Türkiye’ye yatırım yapma kararı alan Alman otomotiv firması C. Rob. Hammerstein (CRH) Group, Çin’de eş zamanlı başlattığı 2 üretim tesisiyle büyümeyi sürdürmek istiyor.

CRH Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Robert Houston, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin’de inşası devam eden 2 tesiste Ford ve BMW Brilliance için üretim yapacaklarını söyledi.

Ford Otosan yöneticilerinin, siparişiyle birlikte ’Kocaeli’ye gidip bakmanızda fayda var. Kocaeli’yi inceleyin’ demeleri üzerine yatırım programında Türkiye’yi düşünmeye başladıklarını ifade eden Houston, çeşitli incelemeler yaptıklarını ve tavsiyenin son derece yerinde olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

Houston, yatırım için Türkiye’den önce Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeleri de değerlendirdiklerini bildirerek, "Kocaeli’yi çok beğendik ve burada yatırım yapmaya karar verdik" dedi.

CRH’nin, 43 milyon Avro’luk yatırımla 161 yıllık tarihinde yaptığı en büyük yatırımı gerçekleştirdiğine değinen Houston, şöyle konuştu: "Kocaeli’de 37 bin metrekarelik alanın ilk etapta yalnızca 17 bin metrekaresini kullanacağız. Bu şu anlama geliyor, önemli bir ölçüde büyüme imkanı bulabilecek ve buradaki yatırımı daha da genişletebileceğiz. Buradaki büyümemiz, Ford Transit için ürettiğimiz koltukların imalatını başlatmamız, bunun sonuçlarını, başarılı olduğunu görmemize bağlı. Burada, bu tesis tamamlandıktan sonra öncelikle yalnızca Ford Transit için üretim yapacağız. Ama Avrupa’da bizim grubumuza baktığımızda BMW, Porsche, Maserati, Ferrari, Bentley gibi çok bilinen önemli markalara tedarik yapıyor, üretim sağlıyoruz. Türkiye’deki üretimimizde istenen başarıyı sağlayınca Toyota, Honda ve otobüs üreticilerine ulaşarak onlara da bu hizmetleri sunmak için teklifler götüreceğiz."

Haberin Devamı

-ŞİRKETİN YATIRIM PLANLARI-

"Türkiye’de otomotiv sektörü son derece yerleşmiş, büyük, önemli bir sektör ve sicili de son derece etkileyici" diyen Houston, yalnızca otomotiv değil, otomotiv yan sanayisi ve yedek parça sanayisinin de son derece gelişmiş durumda olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Houston, yatırım planlarına ilişkin de şunları söyledi: "Bundan sonra yatırımımız Çin’de olacak. Hatta bundan sonra bile değil, Türkiye’deki yatırımımızla beraber aynı anda Çin’de de 2 tesisin inşası devam edecek. Bu tesisler Türkiye’deki yatırıma göre çok küçük ölçekte, Changchun ve Shenyang’da 5 biner metrekarelik tesisler olacak. Changchun’daki tesiste Ford için, diğer tesiste de BMW Brilliance için üretim yapacağız." Almanya, Macaristan, Romanya, Güney Afrika, Çin, ABD, Meksika’da 8 fabrikası, Almanya, ABD, Çin ve Hindistan’da Ar-Ge merkezi, ayrıca Güney Kore, Japonya ve İsveç’de satış ofisi bulunan grupta, 3 bin 250 kişi çalışıyor.

Otomobil koltuk sistemleri üretiminde dünyada pazar lideri konumunda bulunan şirket, koltuk iskeletlerinin ve koltuk ayarlama sistemlerinin yanı sıra direksiyon ayarlama sistemleri ve değişken araç içi konseptler de üretiyor. Geçen yıl cirosu 385 milyon Avro olan firma, bu yıl sonu için ise 415 milyon Avro ciro hedefliyor.