Ekonomi Mutfağa Rüzgar giriyor

Mutfağa Rüzgar giriyor

22.01.2011 - 02:08 | Son Güncellenme:

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin yemek sektörüne giriyor

Mutfağa Rüzgar giriyor

Sinan Çetin’in 6 yıl boyunca reji asistanlığını yaptıktan sonra 2009 yılında temellerini babasının attığı Plato Film’in yönetimini devralan Rüzgar Çetin, uzun zamandır hayalini kurduğu bir yatırıma hazırlanıyor.
Geçen ay sonu ‘Ruz Restaurant İşletmeciliği’ adlı bir şirket kuran Çetin, “Şişhane’de bir mekan açıyorum. Hazırlıklar sürüyor. Bir ay içinde hizmete girmeyi planlıyoruz” diyor. Rüzgar Çetin, yeni restoranının hangi mutfağın temsilcisi olacağı hakkında ise şimdilik bilgi vermek istemiyor. Ancak önemli bir ayrıntı, Çetin’in Mutfak Sanatları Akademisi’ne yazılarak yemek eğitim alması. Yeni işin tüm yönlerine hakim olmak isteyen Çetin’in zaman zaman mutfağa da gireceği belirtiliyor. Çetin, Twitter’daki mesajlarında ise yeni yere isim bulmanın zorluğundan yakınıyor. Rüzgar Çetin’in ortağı ise Hale Sözmen.

Teknik yemekçi
Öte yandan, yemek sektörüne giren bir diğer yeni isim de Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım oldu. Durbakayım, geçen ay ‘Maks Yemek Hizmetleri ve Gıda’ adlı bir şirket kurdu. Yeni işi Durbakayım’ın oğlu Umut Durbakayım’ın yöneteceği ve ilk restoran için hazırlıkların sürdüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘Lejyoner’ Kabze ticarete atıldı
Türk futbolunun yurtdışındaki temsilcilerinden milli oyuncu Hasan Kabze ticarete atılıyor. 2006 yılında Beşitaş’a attığı son dakika golü ile Galatasaray’a şampiyonluk yolunu açmasıyla hatırlanan Kabze, bir süre Rusya’nın Rubin Kazan takımında top koşturdu. Geçen yıl Fransa’nın Montpellier takımına transfer olan Kabze, bu sene de iş hayatına adım attı.
Ortak saatçi
Kabze, tekstilci işadamı Serkan Hüseyin Şefik ile ortak olarak ‘Uniselka Dış Ticaret’ adlı bir şirket kurdu. Şefik’in saat ticareti de yaptığı, yeni şirketin ise özellikle Fransa eksenli ithalat ve ihracat işleriyle uğraşacağı belirtiliyor.

Duayen sigortacı süt sağacak
İsviçre Sigorta’nın eski sahibi Okan Balcı son dönemin popüler yatırım alanı olan hayvancılığa yöneldi. Balcı, arkasında bir banka desteği olmadan 25 yıl içinde İsviçre Sigorta’nın sektörün en büyük 10 oyuncusu arasında yer almasını sağlamış, 2006’da da şirketi dünyanın önde gelen sigortacılık gruplarından Münih Re’nin kontrol ettiği Ergo’ya satmıştı.
Bir süredir sigorta sektörüne geri döneceği konuşulan Okan Balcı’nın patronu olduğu Avrupa Holding öncülüğünde geçen ay ‘Eda Et ve Süt Ürünleri’ adlı bir şirket kuruldu. 4 milyon lira sermayeli şirketin mandıra, kesimhane ve entegre tesis yatırımlarına başlamak için gün saydığı belirtiliyor.