Ekonomi Öğrenciye telefon desteği geliyor

Öğrenciye telefon desteği geliyor

28.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada üniversiteli öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği verileceğini açıkladı. Destek 9 bin 500 liraya kadar olan ürünlerde geçerli olacak.

Öğrenciye telefon desteği geliyor

AYLİN RANA AYDİN - Üniversiteli öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği yolda. Teknolojinin hayatımızda yer edinmesiyle birlikte akıllı telefonlar olmazsa olmaz hale geldi. Son dönemde artan telefon fiyatlarıyla birlikte tüketiciler de uzun yıllar kullanabilecekleri fiyat performans telefonlara yönelmeye başladı. Bu kapsamda verilecek destekle üniversite öğrencilerinin akıllı cihazlara ulaşımı da kolaylaşacak.

Haberin Devamı

Önceki gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere teknolojik cihaz desteği verileceğini açıkladı.

Cep telefonu ve bilgisayar desteği verileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44.4’üne bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16.7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörünün biri üzerinden kullanabilecekler” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

BTK takibi

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da söz konusu düzenlemenin Türkiye’de üretilen telefonlar için geçerli olacağını belirterek, “Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Motor var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az iki yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız” açıklamasını yapmıştı.

Öğrenciye telefon desteği geliyor

7 bin liradan başlıyor

Öğrenciler söz konusu uygulamayla birlikte cep telefonlarının yanı sıra bilgisayar da satın alabilecek. 9 bin 500 lirayı geçmeyen bazı laptop modelleri de bulunuyor. Asus, Lenovo, Acer, HP, Casper gibi markaların laptopları 7 bin liradan başlıyor.

Yerlilik şartı aranacak mı?

Vergisiz cep telefonu konusunda yapılan önceki açıklamalarda destek verilecek cep telefonlarında yerlilik şartı aranacağı belirtiliyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada yerlilik şartıyla ilgili bir ifadede bulunmadı. Bu da verilecek desteğin 9 bin 500 liraya kadar olan tüm cep telefonu ve bilgisayar modellerinde geçerli olacağına işaret ediyor. Ancak önümüzdeki günlerde desteğin detayları açıklanınca şartları da görebileceğiz.

Haberin Devamı

Öğrenciye telefon desteği geliyor