Ekonomi Önce inşaatı tamamladı sonra satışlara başladı

Önce inşaatı tamamladı sonra satışlara başladı

11.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’nde inşaatı tamamlandıktan sonra satışa çıkan West Wall Marina Villaları’nda tapu hemen veriliyor. Projedeki tüm villalar deniz görürken, tekne sahiplerine ise 5 yıl boyunca marinadan faydalanma olanağı sunuluyor

Önce inşaatı tamamladı sonra satışlara başladı

İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Beylikdüzü’nde Batı Duvarı İnşaat tarafından inşa edilen West Wall Marina Villaları’nda inşaat tamamlandıktan satışlar başladı. Batı Duvarı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, alışılagelenin aksine burada önce villaları inşa ettiklerini ve satışlara öyle başladıklarını belirterek, “Finansal açıdan bir sıkıntımız bulunmuyor. Tüketicilerin karşısına bitmiş bir ürünle çıkmak istedik” dedi.
Fırat Muşlu, gayrimenkul sektöründe genellikle sat-yap sisteminin geçerli olduğunu anlatarak, “Burada inşaatı tamamlayıp satışa çıktık ve riskleri sıfırladık. Alıcılar için sıkıntı yaratacak herhangi bir durum bulunmuyor. Villa alanlara hemen tapusunu veriyoruz” diye konuştu.
Fırat Muşlu, villaların bitmiş olmasına rağmen fiyatların o denli yüksek olmadığına vurgu yaparak, fiyatların 605 bin dolar ile 1 milyon 400 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. Metrekare fiyatlarının 1800 ile 2300 dolar arasında değiştiğini vurgulayan Fırat Muşlu, “Aslında metrekare fiyatları 3000-3500 dolar olmalı. Bu nedenle şu anki fiyatlarımız çok uygun” dedi.

‘Bölge hızla değerleniyor’
Fırat Muşlu, fiyatların düşük olmasının yüksek oranda prim yapma olasılığını gündeme getirdiğini anlatarak, “Bölge hızla gelişiyor ve fiyatlar artıyor. Bu projeye yatırım yapanların villalarını geri alma taahhüdünde bile bulunuyoruz. Biz projemize ve kalitesine güveniyoruz“ görüşünü dile getirdi. Villaların metrekarelerinin büyük olması nedeniyle KDV’nin yüzde 18 olarak uygulandığını dile getiren Fırat Muşlu, bunun belli bir bölümünü de kendilerinin karşıladığını vurguladı.
Fırat Muşlu, villaları duvar ve tavan alçılar bitmiş olarak teslim ettiklerini anlatarak, “Kalan işleri ise müşterilerin taleplerine göre tasarlayıp yapabiliyoruz. Burada farklı talepler geldiği için dekorasyon hizmeti veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bağcılar’ı dönüştürecek
Fırat Muşlu, West Wall Marina Villaları’nın inşaatını tamamlamaları nedeniyle yeni proje arayışına girdiklerini açıklayarak, Bağcılar’da bir fabrika arazisinin yerine proje yapacaklarını söyledi. Bu projenin dışında Beylikdüzü’nde 13 dönüm arsalarının bulunduğunu dile getiren Fırat Muşlu, projeleri kısa süre içinde satışa çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Ev alana tekne bağlama jesti
Fırat Muşlu, projenin en önemli özelliğinin önünde marina olmasını göstererek, villa alanlara 5 yıl teknelerini bağlama imkânı vereceklerini vurguladı. Proje sakinlerine VIP minibüs ve bir yatın da hizmet vereceğini dile getiren Fırat Muşlu, “Buradaki villa sahipleri hem deniz manzaralı geniş bir evde oturacak hem de teknelerini marinaya bağlayabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 35’i satıldı
Fırat Muşlu, projenin şimdiye kadar yüzde 35’ini sattıklarını açıklayarak, yerli ve yabancı alıcıların talep gösterdiğini söyledi. Projenin Arapça katalogunu da hazırladıklarını ifade eden Fırat Muşlu, “Yabancılara ağırlık vereceğiz. Buranın havası ve denizi çok cazip. Osmanlı döneminde akciğer hastalarının tedavi edildiği yerlerden birisi. İstanbul’un içinde bir sayfiye yeri gibi. Seçimlerden sonra tanıtımlara ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Yeni örnek villa geliyor
Fırat Muşlu, projede iki örnek villalarının bulunduğunu ve şimdi de yeni bir villa hazırladıklarını belirterek, nisan sonunda çok lüks olarak tasarlayacakları evi ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını kaydetti.

Özel plaj bulunuyor
62 bin metrekarelik arsa üzerinde yer alan West Wall Marina Villaları’nda 353 ile 815 metrekare arasında 500 ile 1.000 metrekare arasında müstakil kullanımlı bahçeleri bulunan 7 farklı tipte 64 villa bulunuyor. Tüm villaların denizi gördüğü projede 800 tekneye hizmet verebilecek kapasiteye sahip marina ve özel kapalı otoparklarının yanı sıra özel yüzme havuzları, çocuk parkları, spor alanları, alışveriş noktaları, villalara özel plaj, yat kulübü ve yelken okulu yer alıyor.

Yeni projede yüzde 10 indirimle işe başladı
Gül İnşaat’ın yeni projesi Vista Garden satışa çıktı. Toplam 6.300 metrekarelik alanda butik bir proje olarak hayata geçirilen Vista Garden, Beylikdüzü’nde hayata geçiriliyor.
Geçen yıl haziran ayında yapımına başlanan projede 270 metrekare büyüklüğünde soyunma odalı 6+2 dublexler ile 120 metrekare bahçe katı ve 165 metrekare ara kat şeklinde 3+1 daireler yer alıyor. 7 blokta toplam 78 daireden oluşan projenin yaklaşık % 65’ini yeşil alan oluşturuyor. Projedeki konutların Ekim 2014’te teslim edilmesi planlanıyor.

Kredi kullandırıyor
Vista Garden’ın sosyal donatıları arasında açık ve kapalı havuzları, çocuk oyun alanları, bay ve bayanlara özel Türk hamamları, saunaları, fitness salonları ve dinlenme alanları yer alıyor.
5’er ve 6’şar katlı bloklardan oluşan proje, geniş metrekareli ve az katlı modern mimarisi ile dikkat çekiyor.
Hayata geçirdiği Vista Garden projesinden daire almak isteyenlere nakit ödemelerde % 10 indirim fırsatı sunan Gül İnşaat, yarısı peşin yapılan ödemelerde ise kalan tutarı, banka kredisine gerek kalmadan firma bünyesinde taksitlendiriyor.
E-5’e, Metrobüs’e ve TEM otoyoluna çok yakın mesafedeki proje, okul, kreş, hastane, AVM gibi önemli noktaların da yanı başında yer alıyor.

Haberin Devamı

Maliyetler artsa da projelere zam yok
Demir İnşaat, inşaat maliyetlerine gelen tüm artışlara inat, 2014 yılında zamsız fiyatlarla yoluna devam ediyor. Firma, satıştaki projelerinde fiyatları sabitlerken, Demir Romance projesinde yüzde 5 peşinat kampanyasına devam ediyor. Satışta olan tüm projelerde yüzde 1 KDV ayrıcalığı da sunuluyor.
Demir Romance, Beylikdüzü ’nün tam merkezinde tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor. Akıllı ev teknolojisiyle hayatı kolaylaştıran projede toplam 7 blok üzerinde 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alıyor. Yüzde 55’i satılan, aşk temalı Demir Romance’ta fiyatlar 226 bin TL’den başlıyor.
Demir İnşaat, peşinat sıkıntısı çeken ailelere de büyük bir fırsat sunuyor. Şirket, peşinatın yüzde 5’ini sözleşme sırasında, yüzde 10’unu 1 yıl sonra, kalan yüzde 10’luk dilimini ise Kasım 2015’te ödeme avantajı sunuyor.
Konut bedelinin yüzde 75’lik kısmına banka kredisi kolaylığı sunan Demir İnşaat’ın, yüzde 5 peşinat kampanyası, gelen yoğun istek üzerine mart ayında da devam ediyor.

Haberin Devamı

Ön talebe özel indirim yapacak
Demir İnşaat’ın yine Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Ayışığı Vadi Evleri’nde hemen taşınmaya müsait evlerin satışı sürüyor. Proje toplam 489 konuttan oluşuyor. Ayışığı Vadi Evleri, 11 katlı 6 bloktan oluşuyor.
Projede 1+1'lerin büyüklükleri 66 metrekare, 2+1’lerin 98 ile 118 metrekare, 3+1'lerin 130 ile 166 metrekare ve 4+1'lerin büyüklükleri ise 223 ile 274 metrekare arasında değişiyor. Demir İnşaat’ın son projesi Demir La Vida için web sayfalarından ön talep formunu doldurarak ulaşan müşterileri ekstra indirimler bekliyor.

Haberin Devamı

Marriott’un en yeni üyesi Şişli’de kapılarını açtı
Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Marriott International’ın yeni halkası 259 odalı Marriott Hotel Şişli, kapılarını açtı.
Marriott International Avrupa Operasyonundan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Reiner Sachau, “Türkiye’de güçlü bir büyüme sergiledik ve bugün portföyümüze bir otel daha eklemekten mutluyuz” diye konuştu. İstanbul Marriott Hotel Şişli Genel Müdürü Thomas Eder de, “En iyi hizmeti sunacağız. Bu yıl 80.000 kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ankara’nın çevreci projesi yüzde 30 prim kazandırdı
Ankara’da yükselen çevreci proje Paladyum Beytepe’de satışların yeni başladığı dönemde konut alanlar yüzde 32’ye varan oranlarda kazanç sağladı.
Projeyi hayata geçiren Uzaltaş AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, Paladyum Beytepe’de oturmak için konut alanlar kadar, yatırımı düşünenlerin de olduğunu ifade etti.
Ünal Pala, projelerinde 2+1 dairenin 1 Ocak 2013’ten bugüne yüzde 31.94 arttığını, 5+1’in ise yüzde 27.78 değer kazandığını bildirdi.

Bahçeşehir’de 30 ay sıfır faiz uygulayacak
Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü – Bahçeşehir Tem bağlantı yolu üzerinde hayata geçirilen Sembol İstanbul projesinin inşaatı hızla devam ediyor. 2 residence, 1 busidence ve 1 alışveriş merkezinden oluşan karma konsepte sahip proje toplamda 1066 daire, 554 ofis ve 44 dükkândan oluşuyor.
Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan projede 1+0,1+1,2+1,3+1 daire seçenekleri yer alıyor.
Projede, 17 bin metrekarelik kiralanabilir ticari alanlar bulunuyor.
Sembol İstanbul 2. Etap’ta % 1 kdv imkânı sunuluyor. Aralık 2015 tarihinde tamamı teslim edilecek projede geliştirilen ödeme sistemi ile 30 ay vade sıfır faiz sağlanıyor.

Villa dekorasyonunda üç alternatif sunuyor
Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirilen GölMahal Villaları, sahiplerine iç dekorasyonu yapılmış şekilde teslim ediliyor.
‘Natamam değil tastamam’ sloganıyla hayata geçirilen Gölmahal Villaları’nda tüketicilere 3 tip dekorasyon alternatifi sunuluyor. Villalarda, tüketiciler hayat tarzlarına en uygun olan dekorasyonu seçip, villalarını eşyalarıyla birlikte teslim alabiliyor.
GölMahal, 92 bin 470 metrekarelik alanda 38 villadan oluşuyor. Proje güneş panelleriyle kendi elektriğini üretiyor.

Ataşehir’de yüzde 7 indirim sağlayacak
Rams Yapı’nın Batı Ataşehir’de inşa ettiği Sample Park’ta son dairelere özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor.
Anahtar teslimlerinin başladığı projede, konut sahibi olmak isteyenlere anahtar teslime özel yapılan kampanya 31 Mart’a kadar geçerli olacak.
7 katlı 4 bloktaki 130 daireden oluşan proje, 4 bin 270 metrekarelik bir alan üzerinde yükseliyor.
Projenin sosyal donatıları arasında tırmanma duvarlarından mini golfa, çocuk yüzme havuzlarından basketbol sahasına, açık yüzme havuzundan fitness center’a kadar birçok alan bulunuyor.

Bursa’da ev tapusunu hemen teslim ediyor
Bakyapı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Bursa Orhangazi bölgesinde konumlandırılan Prestij Modern projesinde satışlar devam ediyor. 53 bin 200 metrekare alana sahip olan Bakyapı Prestij Modern’de tapu teslimleri hemen gerçekleştiriliyor.
Projede yaşam haziran 2016’da başlayacak. 918 konuttan meydana gelen projede yüzde 25 peşinat verip kalan bölüm banka kredisiyle kapatılıyor.
Projede yeşil alan 18 bin metrekare, sosyal alan 2 bin metrekare olarak belirlendi. Proje, 13 blok şeklinde tasarlanıyor.