Ekonomi Önce yıldızlarını sonra Rusya’yı giydirecek...

Önce yıldızlarını sonra Rusya’yı giydirecek...

12.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sponsor oldukları Spartak Moskova’nın 40 milyon taraftarı olduğunu söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, “Takımı temmuz ayında giydireceğiz. Rusya pazarında da 15 mağazaya çıkacağız” dedi

Önce yıldızlarını sonra Rusya’yı giydirecek...

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl yüzde 33 büyüme ve 400 milyon TL ciro hedeflediklerini söyleyerek, “Yılın ilk üç ayında yüzde 35 büyüdük ki bu yıl sonu hedefimizi tutturacağımıza dair önemli bir referans. Amacımız büyürken, karlılığı da korumak. Ulaşılabilir fiyat, kaliteli ürün ve rekabetçi yapı ile ilerliyoruz” dedi.
Romanya’da Dinamo Bükreş’e sponsor olduklarını hatırlatan Orakçıoğlu, “Rusya’da ise Spartak Moskova ile anlaşma sağladık. Henüz çok yeni bir gelişme, mart ayında gerçekleşti. Spartak Moskova’nın 40 milyon taraftarı var. Rusya’da statları muazzam büyüklükte. Takımı temmuz ayında giydireceğiz” diye konuştu.
Rusya’da 12 satış noktaları olduğunu belirten Orakçıoğlu, “Bu mağazaların 5’i bize ait ve çok önemli lokasyonlarda bulunuyor. Geri kalanı ise franchise. Rusya’da dünyanın en yüksek cirolarını yapan AVM’lerde yer alıyoruz. Bu ülkede herkesin aksine biz yatırıma devam ediyoruz. Yılsonuna kadar 3 yeni mağaza daha açacağız” dedi.

280 mağaza hedefi
Türkiye ve dünyada toplam 230 mağazaları bulunduğunu kaydeden Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi:
“Türkiye’de 180 mağazamız var. Yılsonunda yurtdışı dahil toplam 280 mağazaya ulaşacağız. Yani bu yıl 50 mağaza açmayı hedefliyoruz. Bunun 23’ü yurt dışı, 27’si yurt içinde olacak. Hali hazırda bu yılın ilk üç ayında 10 mağazamızı açtık.”

Haberin Devamı

Sanal çadır kurdu
İnternette sanal çadır kurduklarını ifade eden Süleyman Orakçıoğlu, “Bir hafta içinde satışa sunacağız. Sezon sonu ürünler ve serisi olmayan ürünler olacak. Çok düşük fiyatlarla stokları eriteceğiz” dedi. e-ticaretin holding için önemine değinen Orakçıoğlu, geçen yıl internet satışlarını yüzde 110 artırdıklarını belirterek, “Bu yıl da e-ticaret cirosunu yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘700 kişiye iş sağlayacağız’
Son bir yılda 50 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydeden Süleyman Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Orka Holding olarak, moda perakende satışlarının yüzde 75’inin gerçekleştiği dünyaca ünlü ‘multi brand shop’ ve ‘department store’ mağazalarından gelen talepler doğrultusunda global büyüme stratejisine yeni bir ivme kazandırdık. Yılsonuna kadar Körfez ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika’da mağaza açmayı planlıyoruz.”
Orakçıoğlu, “Yeni mağazalarda 300, yakında Giresun’da açılışını yapacağımız üretim tesisinde de 400 olmak üzere toplamda 700 kişiye ek istihdam sağlayacağız” dedi.

Yazarlar