Ekonomi Orta sınıfı ‘Seven’ şirketle her yıl 1.000 lüks konut

Orta sınıfı ‘Seven’ şirketle her yıl 1.000 lüks konut

15.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lüks konut pazarında önemli bir paya sahip olan Sinpaş GYO, müşteri profiline orta geliri de kattı. Bu kapsamda Seven Gayrimenkul’ü kuran firma orta gelir için 5 yıl boyunca her yıl 1.000 konut üretecek

Orta sınıfı ‘Seven’ şirketle her yıl 1.000 lüks konut

2007 yılında halka açıldıktan sonra lüks konut segmentinde başarılı bir grafik çizen Sinpaş GYO, şimdi de orta sınıfa konut yapmak için harekete geçti. Bunun için Seven Gayrimenkul’ü yapılandırdıklarını belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, ilk projelerini Sancaktepe’de hayata geçireceklerini söyledi. Sadece lüks konut yaptıkları yönünde bir algı oluştuğunu belirten Çelik, “Sinpaş GYO aynı segmentte devam edecek. Orta sınıftan gelen talepleri de Seven Gayrimenkul olarak karşılayacağız. Sinpaş GYO Satış Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Seba Gacemer, Seven Gayrimenkul Genel Müdürlüğü’ne atandı. Yeni şirketimiz de Sinpaş vizyonu ve kalitesiyle orta sınıfa konut üretecek” diye konuştu.
Orta sınıfın ihtiyacı
Ömer Faruk Çelik, orta gelir grubuna da hitap etme kararından sonra yüzde 100’ü Sinpaş GYO iştiraki olan Seven Gayrimenkul’ü yeniden yapılandırdıklarını belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde Sinpaş GYO olarak yılda 2 bin lüks konut üreteceklerini Seven Gayrimenkul’ün yıllık üretiminin ise 1.000’i bulacağını kaydetti. Bu doğrultuda yılda 3 bin konut üretme hedefine ulaşacaklarını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:
“Türkiye’de yılda 500-600 bin konut ihtiyacı var. Bunun 350 bini orta sınıfa yönelik Biz de 350 bin konuttan yılda 1000 konutluk pazar payı almayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde 5 bin konut üreteceğiz. İlk adımı ise Sancaktepe’de 40 bin metrekarelik arazide 550 konut ile atacağız” dedi.
5 yılda 13.500 konut
Yola beş projeyle çıkan şirketin bugün 16 gayrimenkul projesine sahip olduğunu belirten Çelik, bu projelerden 1 milyon 962 bin metrekare, bir başka deyişle yaklaşık 13 bin 500 konut üretileceğini açıkladı. Çelik, önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden elde edilecek toplam cironun ise 6 milyar lira civarında olacağını ifade etti.

İlk proje Sancaktepe’de
Seven Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer de, orta gelir için ilk adımı Sancaktepe’de 40 dönümde yapacakları projede 550 konutla atacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu projeyle projeyle bir geçiş gerçekleştireceğiz. Bu yönde projelerimiz olacak ve arsa arayışlarımız sürüyor. Hem İstanbul hem de diğer şehirlerde projeler gerçekleştireceğiz. Evli ve çalışan genç ailelerle yönelik uygun fiyatlı kaliteli konutlar inşa etmeyi planlıyoruz. Konut fiyatlarımız 1.800 ile 2.500 lira seviyesinde olabilir.
İlk proje Sancaktepe’de
Seven Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer de, orta gelir için ilk adımı Sancaktepe’de 40 dönümde yapacakları projede 550 konutla atacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu projeyle projeyle bir geçiş gerçekleştireceğiz. Bu yönde projelerimiz olacak ve arsa arayışlarımız sürüyor. Hem İstanbul hem de diğer şehirlerde projeler gerçekleştireceğiz. Evli ve çalışan genç ailelerle yönelik uygun fiyatlı kaliteli konutlar inşa etmeyi planlıyoruz. Konut fiyatlarımız 1.800 ile 2.500 lira seviyesinde olabilir.


Orta sınıfı ‘Seven’ şirketle her yıl 1.000 lüks konut


Şimdi de Mourinho’yu getiriyor

Ömer Faruk Çelik, 2009 yılında eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile yaptıkları ‘Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı’nın devamı olarak dünyaca tanınan sürpriz bir isimle bir yıllık bir anlaşma yaptıklarını açıkladı. Konferansın konuşmacısının Real Madrid’in başarılı Teknik Direktörü Jose Mourinho olduğunu ifade eden Çelik, “2012 yılında hem İstanbul’da hem de Ankara’da özel davetlilerin katılabildiği konferanslar gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

’9’luk depreme 2.5 dakİka dİrenç’
İzmir’de Kavuklar ve Miray İnşaat ortaklığıyla geliştirilen Bayraklı Tower’ın deprem karşısındaki iddiası büyük. Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, binanın 9 büyüklüğündeki depreme 2.5 dakika dayanabilecek nitelikte inşa edildiğini iddia etti.
Gelecek beş yılda gayrimenkul geliştirmede beş kat büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kavuk, Bayraklı Tower’in İzmir’in gelecekteki ticari sembolü olacağına inandıklarını ifade ederek, projede 200’e yakın işyerinin yer alacağını kaydetti.
Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise akıllı bina olarak hayata geçecek projedeki ofislerin tamamlanmadan yüzde 50’sinin satıldığını açıkladı. Yıl sonuna kadar tüm ofislerin satılmasını hedeflediklerini vurgulayan Kavuk, İzmir’in en yüksek yapılarından biri olacak Bayraklı Tower’da 88 ile 987 metrekare arasında değişen farklı büyüklükte ofisler, fitness salonu, sauna, buhar banyosu, pilates ve yoga salonunun yanı sıra alışveriş ve yeme içme katının da yer alacağını dile getirdi.
İnşaatı 3’üncü kat seviyesinde olan binanın 2012 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Mom Yapı gayrimenkule sigortalı giriş yaptı

İsviçre Sigorta’yı sattıktan sonra MOM Yapı ile gayrimenkule yönelen Avrupa Holding, ilk projesi Nev İstanbul’u yüzde 65 tamamlanma oranına ulaştıktan sonra satışa sundu



Son yılların en gözde sektörlerinden biri olan gayrimenkule giren büyük ölçekli firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Tekstil, perakende, akaryakıt, havacılık ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren firmaların ardından şimdi de eski bir sigorta şirketi olan İsviçre Sigorta’yı bünyesinde barındıran Avrupa Holding, sektöre giriş yaptı. Bu kapsamda MOM Yapı’yı kurarak 2008’den itibaren arsa arayışlarına başladıklarını belirten MOM Yapı Başkan Vekili Murat Balcı, Çekmeköy’de inşa ettikleri ilk projeleri Nev İstanbul’u satışa sunduklarını söyledi. Nev İstanbul’un inşaatının yüzde 65 oranında tamamladıktan sonra satışa çıktığını ifade eden Murat Balcı, “Daireleri büyük oranda tamamlayarak satışa çıkıyoruz. Bu sayede proje biter mi bitmez mi endişelerini ortadan kaldırıyoruz. Projenin tamamını öz kaynağımızla yapıyoruz” dedi.
‘Pahalı ama kaliteli’
66 milyon lira maliyeti olan projede dairelerin metrekaresinin 2 bin 800 ila 3 bin lira arasında olduğunu belirten Balcı, “Fiyatlarımız ise 187 bin liradan başlıyor. Fiyatlar pahalı gibi görünüyor ama kaliteli bir proje yapıyoruz. Projeyi haziran sonunda teslim ettiğimizde yüzde 15-20 prim öngörüyoruz. Sonraki dönemde de bölgedeki yatırımlara bağlı olarak prim oranı artmaya devam edecek” diye konuştu. Balcı, daireleri buzdolabı hariç tüm donanımlarıyla teslim edeceklerinin altını çizerek, alıcılar için oluşturdukları ödeme planını da anlattı. Yüzde 5 peşin verenlerin yüzde 20’yi teslimde ödeyip yüzde 75 için için kredi kullanabileceğini söyledi. Balcı, yüzde 25 peşin verenlerinse 24 ay sıfır faizden yararlanabileceğini vurguladı.
20 daire seçeneği
Nev İstanbul’da, büyüklükleri 58 ile 242 metrekare arasında değişen 239 daire bulunuyor. 1+1’den 4+1’e kadar dört farklı daire tipi ile 20’nin üzerinde farklı metrekare alternatifi bulunduran projede fiyatlar 187 bin liradan başlıyor. Teslimin Haziran 2012’de yapılacağı proje, Tago Mimarlık Ofisi tarafından çizildi. 7 bloktan oluşan proje, 14 bin metrekare arsa alanı üzerinde projelendirilen 50 bin metrekare inşaat alanına sahip. Proje için kullanılan konut alanı ise 32 bin metrekare.

1000 dönüm arazi topladı
Sigortacılıktan ayrıldıktan sonra inşaat sektörüne yönelerek, 1000 dönüm arazi aldıklarını belirten Balcı, bunların 200 dönümünü İstanbul’da kalanların ise İzmir ve Bodrum ağırlıklı olmak üzere diğer şehirlerde olduğunu vurguladı. Amaçlarının kaliteli konut yapmak olduğunu ve bundan sonraki dönemde karma projelere yönelebileceklerine dikkat çeken Balcı, İstanbul’un çeşitli yerlerinde projelerimiz olacak. Mesela Kartal’da kentsel dönüşüm kapsamında konut ve ofisten oluşan projeler yapacaklarını kaydetti.


Dumankaya, GYO kurarak dünyanın radarına girecek

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, hükümetin sürdürdüğü istikrar programına katkıda bulunacak Orta Vadeli Program’a destek verirken, GYO olarak borsada işlem görmek için yaptıkları çalışmalarla sektöre katkılarını sürdüreceklerini ifade etti. Dumankaya, hükümetin 2012-2014 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıklamasının büyüme hızında düşmenin yaşandığı bir dönemde, ekonomik politikalara ilişkin belirsizliği kısa sürede ortadan kaldıracağını belirterek, programın ekonominin hızlı bir şekilde canlanmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Dumankaya şöyle konuştu: “Programda inşaat sektörünün ekonominin özelliklerine ve sosyal gereksinimlere uygun, ileri teknoloji kullanan ve uluslararası kurallarla uyumlu, çevreye duyarlı, katma değeri, döviz girdisi ve istihdamı yüksek ve bu doğrultuda hizmet kalitesi, beşeri ve fiziki sermayesi gelişmiş bir sektör yapısına kavuşturulması için çalışmalar yapılmasından bahsediliyor. Çalışmalar sonucunda sektörün hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz.”

2012’DE GYO KURACAK
Uğur Dumankaya, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 19 maddelik yeni yasal tebliğinin, sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tamamen sektörün çalışmalarını destekleyici yönde yapılmış bir çalışma olduğuna işaret ederek, “İlave düzenlemelerle de işlem gören şirket sayısı artacaktır. Biz, SPK’nın tebliği sonrası GYO olarak borsada işlem görmek için yaptığımız çalışmalara hız verdik. Dumankaya İnşaat olarak 2012 yılının son çeyreğinde şirketimizi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüştürüp halka açılıp daha fazla kurumsallaşmak ve şeffaflaşmak ve dünyanın radarına girmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Haberin Devamı

Avrupalı konutlarda kira garantili dönem

Avrupa Konutları’nın home-office projesi olarak hayata geçirdiği Avrupa Residence TEM ’de ‘kontratlı kiracı garantili satış’ sistemiyle yeni uygulama başlatıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre projede 86 metrekarelik 1+1’ler ve 119 metrekare ile 120 metrekare olmak üzere iki farklı tipte inşa edilen 2+1 daireler olmak üzere üç tip seçenek bulunuyor. Açıklamada kontratlı kiracıların bulunduğu 1+1 dairelerin kira getirilerinin 1.600 - 1.900 TL, 2+1 dairelerin kira getirileri nin ise 1.700 - 2 bin 300 lira arasında değiştiği belirtildi.

Haberin Devamı

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Fiyatı (TL)

1+1 319.000 - 422.000
2+1 407.000 - 540.000

Özyurtlar iki günde 200 daireyi tüketti
Özyurtlar Residence’ta iki günde 200 daire satıldı. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, projenin işadamlarından büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İki günde 200 daire sattık. Diğer dairelerinde kısa sürede tükeneceğine inanıyorum” dedi. İki farklı ödeme seçeneği sunduklarını belirten Özyurt, “Birinci seçenekte 12 ay taksitle hiç faiz ödemeden eve sahip olunabiliyor. İkinci ödeme seçeneğindeyse Özyurtlar Residence’dan daire alanlara şirket bünyesinde 48 ay vade yapılıyor” dedi. Yapımına bu ay başlanan ve 2013 Haziran’da sahiplerine teslim edilecek projede ayrıca 18 adet ticari birim de bulunuyor.

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı

Stüdyo 36 59.000
1+1 74 89.000

Ankara’da 1.146 kişiyi ev sahibi yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın batısına kurulan Yapracık Konutlar’ında 1.146 konut satışa çıkıyor. Konutlar ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağıyla (açık satış) 17 Ekim Pazartesi günü satılacak. 120 ay vade ile satılacak konutlardan 2 +1’ler 10 bin lira, 3 +1’ler 20 bin lira ve 4 +1’ler 35 bin lira peşinat verilerek alınabilecek. Konutların satış işlemleri, Ziraat Bankasının tüm şubeleri tarafından gerçekleştirilecek.
Eryaman’dan sonra Ankara’nın en büyük uydu kentlerinden biri haline gelecek Yapracık Konutları, sosyal donatılarıyla da tam bir yaşam alanı olacak. Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağı bir uydu kent haline gelecek.

300 bin dolara ormana komşu olma fırsatı

Zekeriyaköy’de yapılan 40 dubleks daire, iki villa ile altı dukkân olarak planlanan Pera Sunset Park evlerinde fiyatlar, yapılan açıklamaya göre 300 bin dolardan başlıyor. 4 bin 700 metrekarelik alana konumlanan bahçe ve çatı dubleksleri ve ikiz villalardan oluşan proje, 24 ay faizsiz vadeyle satışa sunuluyor. Ayrıca daha uzun vadeli konut kredisi imkânı anlaşmalı banka tarafından sağlanıyor. Proje orman içinde olmasının sağladığı avantajların yanında, yüksek konumu sayesinde deniz manzarasına da sahip. Pera Sunset Park evleri, İstinye Park, TİM, Solar Beach, Uzunya, Clubdalia, Demirciköy ve Burch Beach gibi mekânlara yakın konumda bulunuyor.