Ekonomi ‘OSB’lerde çarklar daha hızlı dönecek

‘OSB’lerde çarklar daha hızlı dönecek

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, organize sanayi bölgelerinde (OSB) spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçileceğini belirtti.

‘OSB’lerde çarklar daha hızlı dönecek

Varank, “OSB’lerde çarklar artık daha hızlı dönecek. OSB’ler, tahsis edilmemiş parsellerine ilişkin bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde herkesle paylaşacak. Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 gün içinde neticelendirilecek” dedi.
Varank, yeni çıkan yönetmeliklere ilişkin açıklamasında, ziyaret ettikleri illerde sanayici ve girişimcilerin OSB’lerle ilgili şikayetleriyle karşılaştıklarını ve bu alanda bazı keyfi uygulamaların kamuoyu gündemine geldiğini aktardı.

Haberin Devamı

‘Şeffaf olacak’

Varank, sanayi parsellerinde, ifraz şartlarının genişletildiğine, yapı ve yapıyla ilgili esasların teknik ihtiyaçlara göre yeniden düzenlendiğine dikkati çekerek, imar planı askı süreçlerinde uygulamaların daha şeffaf olduğunu ifade etti. OSB’lerde, atıklardan enerji üreten tesisler kurulabileceğini açıklayan Varank, şunları kaydetti:

“OSB ve katılımcıların ihtiyaçlarına yönelik güneş ve rüzgardan elektrik enerjisi üreten tesisler açılabilecek. Tesisler, OSB tüzel kişiliğinin ortak donatı alanında yapılabilecek. Arsa tahsis süreçlerinde yatırım daha da kolaylaştırılıyor. OSB’ler, tahsis edilmemiş parsellerine ilişkin bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde herkesle paylaşacak. Spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek. Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 gün içinde neticelendirilecek. Yatırımcı reddedilirse 15 gün içinde gerekçeli karar hem yatırımcıya hem de Bakanlığa bildirilecek. Keyfiliğe müsaade edilmeyecek.”