Ekonomi Otelciler bu sene para peşin diyor

Otelciler bu sene para peşin diyor

27.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupalı turistin yoğun ilgisi tatil cenneti Marmaris’teki otelleri oda satışında peşin çalışmaya yöneltti.

Otelciler bu sene para peşin diyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, konaklama hizmetinin karşılığını peşin alamayan otelcilerin çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bülbüloğlu, “Kitle turizmi yaptığınız bir yerde doğal olan parasının peşin alınmasıdır. Peşin almadığında otelcinin çok canı yandı. Turizmin zor olduğu günlerde otelciler taşın altına elini koydu ve vadeli çalıştı. Turizmdeki artışla birlikte rezervasyon yerine odanın peşin satılması doğal. Olması gereken olmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin ise, Avrupa pazarındaki yükselişle birlikte konaklama bedellerinin arttığını ve işletmelerin rezervasyon almayıp odayı peşin satmaya yöneldiğini dile getirdi.

Rezervasyon yok

Beş yıldızlı bir otelin müdürü olan Fahri Tan da turist sayısındaki artışın konaklama sektörünü normal şartlarına getirdiğini söyledi. Tan, “Otelini doldurmak, zarar ihtimalini ortadan kaldırmak için vadeli satışlar yapıldı. Avrupa pazarında kurumsal ödemeyle ilgili problem yok. Diğer operatörler rezervasyon yerine odayı satın almak zorunda. Turizmdeki artış sistemi normale döndürüyor” diye konuştu.