Ekonomi Otoyol ihalesini tekrar görüşeceğiz

Otoyol ihalesini tekrar görüşeceğiz

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Habertürk’te yayınlanan ‘Teke Tek’ isimli programda soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ekonomiyle ilgili de açıklamalar yaptı.

Otoyol ihalesini tekrar görüşeceğiz

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
“İdeolojik hareket edemezsiniz. Batan ülkeleri artıda gösteriyorsunuz bizi hala ekside. Bütün bu olanlardan gelişmiş ülkeler de şikayetçi. Biz ne diyoruz ‘Verseniz de vermeseniz de’. Yatırımcı Türkiye’nin güvenilir ve inanılır olduğunu biliyor. Şimdi fonlar da gelecek. Kredi kuruluşları itibar kaybına uğradı. Biz şimdi Fich’le anlaşma yapacağız. Şimdi Türkiye bazı kredi kuruluşlarıyla ilişkisini kesti. Şimdi arkadaşlarımız Körfez’e gidiyor. Demosrasyonlar ikili görüşmeler yapılıyor. Ben inanıyorum ki çok ciddi fonlar Türkiye’ye gelmeye başlayacak. Biz belki bazı özelleştirmeleri iptal edeceğiz. Örneğin otoyol meselesi, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentilerimiz var.”

“150 milyon bu havaalının ilk hedefi değil. Bunun ilk periyodu öyle zannediyorum 90 falan değil. Biz buradan hemen sıyrılacağız. Şu anda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen cevap vermiyor. Böyle olunca bizim turizm noktasında çok ciddi kaybımıza neden oluyor. Bir anlamda kardan zarar ediyoruz. Atatürk Havalimanı’nda orada konut falan olmayacak, tamamen yeşil alan olacak.”
“Kanalistanbul bittiği zaman boğaz rahatlayacak. Eskilerin ifadesiyle tenezzüh alanı olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere. Allah göstermesin boğazda bir kaza olursa. Bizim bunları yaşamamız lazım. Yassıada’yı biz Sivriada’yla beraber Özgürlük ve Demokrasi Adası yapacağız. Özel toplantılar orada yapılacak. Bir anlamda kongre adaları olacak. Otelleri olacak. Sivriada’ya biz Sidney’deki gibi bir simge salon olacak, geçişler olacak. Yassıada’da oteller, toplantı salonları, müze olacak.”