Ekonomi Oyak-Renault ve Durmazlar ‘buluşçular’ liginde

Oyak-Renault ve Durmazlar ‘buluşçular’ liginde

03.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Thomson Reuters’in G-20 ülkelerindeki şirketlerin Ar-Ge ve inovasyon performanslarına bakarak hazırladığı eylül ayı raporuna göre, Bursa’dan Oyak-Renault ve Durmazlar AŞ, Türkiye’deki “en buluşçu 10 şirket” arasında yer aldı

Oyak-Renault ve Durmazlar ‘buluşçular’ liginde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) yapılan açıklamaya göre Thomson Reuters, G-20 ülkelerinde şirketlerin Ar-Ge ve inovasyon performanslarına ilişkin eylül ayı raporunu açıkladı. 19 ülke ve Avrupa Birliği’nin dahil edildiği araştırmada, Bursa’dan Oyak-Renault ve Durmazlar A.Ş, Türkiye’de “en buluşçu 10 şirket” arasında yer aldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Üye firmalarımızı, dünya Ar-Ge liginde görmek, yönetim olarak ortaya koyduğumuz vizyonun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” dedi. Burkay, “Oyak - Renault uluslararası firma olarak, Durmazlar A.Ş de bu topraklardan çıkan ve ‘Durma’ markasıyla Bursa’yı 7 kıtada temsil eden şirket olarak göğsümüzü kabartmıştır” ifadesini kullandı.

Buluşçu şirketler artıyor
Bu arada, dünyada bilimsel araştırmalar ve inovasyon alanında en güvenilir kaynak kabul edilen “Derwent Dünya Patent Endeksi” ve “Web of Science” verilerinden derlenen araştırmada Türkiye’de en fazla buluş gerçekleştiren firmalar, buluş sayılarına göre şöyle sıralandı:
“Oyak - Renault (122), Vestel Beyaz Eşya (93), BSH Ev Aletleri (60), Ford Otomotiv (49), Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme (31), Arçelik (21), Turas Gaz Armatürleri (21), Vestel (21), Durmazlar Makina (17), Türk Traktör ve Ziraat Makine (17).”
Söz konusu araştırmada, Türkiye’de 2003-2012 yılları arasında buluş sayısının 18 kat arttığı kaydedildi.